Prozření Daniela Hůlky

Daniel Hůlka, zpěvák a jednu dobu také člen strany SPOZ, který za tuto stranu kandidoval do poslanecké sněmovny, se rozhodl vrátit medaili hlavě státu a veřejně ukončit svou náklonnost k Miloši Zemanovi

Musí to být bolestné.  V roce 2013, kdy na našem politické trhu byla k mání možnost volby i Strany práv občanů – zemanovci, tedy uskupení, kde bylo nad všechny pochybnosti jasné, koho členové této strany opravdu, ale opravdu milují.  V této straně se pohybovalo i několik jedinců, jejichž účast ve veřejném životě byla -jak to říci slušně – problematická (zde).

Možná si ještě někteří vzpomenou na ztepilou postavu pana Hůlky, an pěje naši hymnu uprostřed jásajícího davu po zvolení pana Zemana hlavou státu.  Ten – jak je v současné době u nás zvykem – odměnil svého poddaného medailí v den státního svátku České republiky.

Pokud by souputnicí pana Hůlky byla teta Kateřina ze Saturnina, jistě by uslyšel přísloví, že „panská láska po zajících skáče“. Pak by se třeba trochu zdráhal a nemusel by zveřejnit dopis, v němž se vypisuje ze svého zklamání nad postojem pana presidenta vůči umělcům a podnikatelům v této nelehké době. (zde).

Pan Miloš Zeman se nemění. Je stále stejný, pro jedny bodrý muž, který svými bonmoty trefně komentuje současnou situaci v našem státě a je pevnou hrází vůči migrantům a Drahošovi (cituji předvolební plakát).  Část občanů považuje za neschopné jedince, u nichž bude jen dobře, že je postihne krach jejich firem. (to, že krach firmy je způsoben nikoli neschopností podnikatele, ale nařízením státu o uzavření jeho provozovny či podniku je již mimo rozlišovací schopnost pana presidenta). Jistě jeho voliči najdou přehršel důvodů, proč stále budou živit svou náklonnost.

Pro jinou část obyvatel jde o jedince, který se do své funkce prolhal, který se spřáhl s mafiánskými strukturami (František Mrázek a jeho přátelství s panem Šloufem, tehdejším poradcem hlavy státu), který je veden osobní antipatií vůči svým protivníkům, který úspěšně zlikvidoval svou mateřskou stranu a který považuje každého svého kritika za blbečka.

Pan Daniel Hůlka prozřel, vrací metál a končí kamarádství.  Těžko říci, jestli jej budou následovat i jemu podobní (namátkou Helena Vondráčková, Jarek Nohavica a další).  Možná se však dočkáme – dle posledního podařeného bonmotu pana Zemana – že zmínění umělci v době hladu vytvoří cosi skvělého, geniálního v naší umělecké sféře, co nás všechny obohatí.  Cosi mi však říká, že pan Daniel Hůlka to nejspíše nebude.

 

Subscribe
Upozornit na
guest

10 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jaroslav Kvapil
3 let před

S tím, co jste napsal, samozřejmě souhlasím. Pokud jde o Daniela Hůlku, je mi lhostejný. Jeho dopis Zemanovi je ale signálem, že to s tímto „podařeným“ prezidentem jde opravdu s kopce.

Pavel Jeřábek
3 let před

Upřímně řečeno, já se vám všem trochu divím. Osobně z toho mám legraci, protože takový člověk mi je k smíchu. Nikoli k pláči, protože kdyby byl k pláči, znamenalo by to, že ho beru vážně. Pro tohohle člověka je zjevně drogou jak jeho vlastní negativita, tak především pozornost – a tu vy mu svým (samozřejmě pochopitelným) rozhořčením atd. volně poskytujete. Jeden tuzemský psycholog s přezdívkou Pjér říká, že člověk, který se takto chová, zcela zjevně neví, co dělá. Protože kdyby věděl, co dělá, tak nedělá to, co dělá – a v takovém případě mě ten člověk prostě nezajímá. Není třeba… Číst vice »

Pavel Jeřábek
3 let před

Jasné. Já jsem to „neví, co dělá“ převedl parafrází na prezidenta, kdežto onen psycholog se vyjadřoval globálně o stávajících „majitelích“, tzn. těch takzvaných elitách, které devastují planetu i lidstvo, přičemž nevědí, co dělají, protože v opačném případě by si uvědomovali, že tu žijeme společně a takto si akorát podřezáváme větev. Čili není to myšleno doslova ve smyslu, že by ten člověk byl senilní atp., ale spíš jako v jungovském smyslu nevědomá, nerozvinutá, egoisticky a materialisticky zaměřená osobnost (či skupina lidí), která prostě není duševně vyvinutá natolik, aby mohla nahlédnout své počínání a potažmo samozřejmě jeho důsledky – jinak by totiž… Číst vice »

Pavel Jeřábek
3 let před

🙂 Ovšem není to z mé hlavy…

Tomáš Flaška
3 let před

Člověk by řekl, že dokud Zeman kálel na jiné, tak pan Hůlka tleskal. Teprve když začal kálet i na něj, tak prozřel. Tak to většinou bývá, ale nemám pro to pochopení. Kdo volil tu stvůru na Hradě už poprvé, tak je vinen, byť se teď kaje.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
3 let před

Výborně A díky Tomáši…

Filip Vracovský
Filip Vracovský
3 let před

Nepíše, ale to že lidé pomalu procitají z opojení je světýlko na konci tunelu… já ho tam vidím 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial