V pátek se jdu porvat.

Tak v pátek večer musím do hospody a učinit spravedlnosti za dost.

Ne přiznám se, nejsem rváč. Vždycky jsem se snažil všechno řešit nějak rozumně. Ale někdy už to prostě nejde a tak se v pátek jdu porvat k nám do hospody. A možná taky dostanu do držky. Jejich pět, z toho čtyři jsou chlapi a jsou to zasloužilí pracovníci ve Sběrných surovinách. Jo……….. takový ti pánové a dáma, co se nacházejí na každé skládce odpadů a v hromadách našich odpadků realizují své americké sny.

Moje děti chodí občas na pivo do naší hospody. Je to prostě lidová čtyřka se vším všudy. Se zahrádkou, s telkou jak kráva, na které neustále jede nuda jménem „Český fotbal,“ se štamgasty a s partičkami puberťáků, co srkají svoje první piva. Býval tam klid, než tam začala chodit tahle partička voličů Tomia Okamury.

Jsou to strážci čistoty naší země. Nejen od špinavých igeliťáků a hromad stavební suti, ale i před rasovým míšením, negry, cigoši, Arabáči, přistěhovalci, teplouši, Havloidy a Pražskými kavárníky.

No a moje dcera chodí s romem, se kterým chodí do hospody na pivko a Colu.

Strážcům čistoty se nelíbí, že jim chodí „Cigoš“ do hospody a už vůbec ne, že s ním chodí bílá holka.

Prý cigánská děvka……… říkali o mé dceři a taky už je dvakrát fyzicky napadli. A moje děti se bránily.

I moje drobná čtyřicetikilová dcera. Ostatně za nadávky typu Cigánská děvka, nebo špinavý cigoš si adekvátní odpověď takový volič Tomia Okamury zaslouží.

Někdy si říkám, proč si vůbec někdo může myslet, že jeho lidský život stojí za víc, než lidský život někoho jiného, třeba o trošku tmavšího. Co to musí být za blba, když je přesvědčen, že je příslušníkem nadřazené rasy, protože jeho fotr měl bílé půlky a růžové kulky?

Nebo ho k té nadřazenosti předurčuje strmá kariéra na skládce odpadků??

A tak v pátek večer přijedu utahanej po 14 hodinové šichtě domů, nohy budu mít jak konve a ruce jak dva stavební háky, něco malýho sežeru, dám si na baru dvě neproletářské štamprle Jacka a půjdu těm bílým sráčům rozbít hubu.

A možná ji rozbijou oni mně, přece jenom jsou čtyři.

Ale kdo taky jinej by se měl vlastních dětí zastat, než starej táta, který je už životem natolik zmoudřelý, že  ví, že je úplně jedno, jak barevný má kdo ksicht a půlky.

Zlu se nesmí ustupovat!!!

Subscribe
Upozornit na
guest

24 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Marek Valiček
3 let před

Předpokládám, že je po akci. Jak to dopadlo, Vlcaku?

Jan Olejníček
Jan Olejníček
3 let před
Reply to  David Vlk

To je pech.

kábel
kábel
3 let před

Být v „česku“ a tvém kraji, jdu s Tebou Davide … to kvůli tomu Jackovi, samozřejmě ;o)

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Občas mne to překvapilo v dobách mého působení na blogu idnes. Když jsem se vyjádřil ostřeji v diskusi -většinou na nějaký „podařený“ vstup mých „adorantů“ – tak jsem se dozvěděl, že by se lékař takhle vyjadřovat neměl. Jinými slovy – blbec z mých úst je nevhodný, zatímco u klempíře nebo obuvníka je to košer. Takže pan Olejníček si z mého příspěvku vzal přesně to, co tam není. Nejde o to, jestli se v hospodě má či nemá cukat živnostník, lékař nebo klempíř. Jde o to, jestli je facka od lékaře, klempíře nebo živnostníka tím správným argumentem. Dle mého je to… Číst vice »

Jan Olejníček
Jan Olejníček
3 let před

Já přiznávám, že vašim příspěvkům ne vždy úplně rozumím, nicméně, pokusím se o nějakou reakci.
„Dobře. Ptám se…jenom?“ Samozřejmě, že v ideálním případě všichni. To je ovšem z říše snů. To víme všichni.
Pak se ptáte na nějakého rytíře, to nemohu sloužit, navíc na Idnes nediskutuji, že ano.
Další bod, jednoznačně souhlasím.
K dalšímu textu nemám nic, tam se nechytám. A nakonec medailon a vyznání… zvážím.

Pavel Khail
Pavel Khail
3 let před

Rovnou řeknu, že sám bych na to asi neměl. Ale souhlasím spíš s vámi než s názorem p. Vodvářky. Zvlášť v menší obci je váš způsob řešení určitě působivější. Držím vám palce!

Michaela Klímová
3 let před

Jsem nesmírně hrdá na svého tátu, že tohle dokázal, i když tím šokoval celou ulici. Nestalo se to nikdy dříve a už nikdy potom – nebylo třeba. Násilí mě děsí, ale čím dál víc se přesvědčuji, že žijeme v zákonech džungle.

Zdeněk Miluška
Zdeněk Miluška
3 let před

Zdravím kolegu živnostníka. V této situaci je těžké rozhodování. Urážky jsou už za hranou a navíc pokud už došlo i k napadení je potřeba to řešit. Ustoupit a začít chodit jinam se těžko překonává a chce to hodně sebezapření. Sám bych to také těžce nesl. Domluvy nepomůžou, neboť tohle je přesně ten typ lidí kteří si myslí, že jsou nejchytřejší a přesně demonstrují rčení, že hlupák nikdy nepozná , že je hloupý. Dát jim přes hubu je také o průser . Něco jim uděláte a ještě Vás blbec bude tahat po soudech. A mám obavu, že pro přítele Vaší dcery… Číst vice »

Jan Olejníček
Jan Olejníček
3 let před

Živnostníci by měli být ctihodní občané a neměli by se po hospodách škubat, jak psi. Tudíž souhlas s panem doktorem.

Tomáš Flaška
3 let před

Doufám že si tedy živnostníků vážíte, stejně jako názorů pana doktora. Vemte si to k srdci.

Jan Olejníček
Jan Olejníček
3 let před

Vážím si lidí, u kterých k tomu mám důvod.

Tomáš Flaška
3 let před

Tak přímá otázka: vážíte si pánů Vlka a Vodvářky?

Jan Olejníček
Jan Olejníček
3 let před

Proč bych zrovna vám na to měl odpovídat? Neminul jste se povoláním?

Tomáš Flaška
3 let před

Pane Olejníčku děkuji za jasnou a jednoznačnou odpověď. Ostatně jsem ani nic jiného neočekával.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Ahoj Davide, chápu Tě, Martina i Tvou dceru. Někdy je rána pěstí lepší než stovka argumentů. Nicméně, tímto činem se tak nějak přiblížíte těm blbečkům, kteří budou mít další argumentaci, že Martin je agresivní, jeho dívka taky a její otec jakbysmet. Mnohem lepší je se na ně usmát, tak nějak je politovat, že jejich rozhled je malý a odejít. To není zbabělost, ale vyzrálý postoj. Oni samozřejmě vědí, že jsou mimo, že jejich „filosofie“ je plonkovní a že jejich životní rozhled končí u hospodského stolu. Ty je vysoce převyšuješ, oni to vědí a jejich agrese je koncentrovaná zloba vůči vlastní… Číst vice »

Tomáš Flaška
3 let před

Tomáši s tímhle názorem souhlasím. Ale nesouhlasím s řešením. To je vyklízení bojiště a kapitulace. Nakonec tu budeme mít nogo zóny, kam se normální a rozumný člověk neodváží. Proti zlu je třeba bojovat. Samozřejmě nejlépe argumentem a myšlenkou. Ale když to nejde jinak….

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Chápu Tvůj postoj. Možná jsem už starší a vím, že prostě rvačka nic nevyřeší. Hlupáci budou vždy a tím, že nějakým způsobem s nimi budu komunikovat, snižuji se na jejich úroveň. Vždyť i na blogu idnes – kdykoli jsem se snažil nějakým způsobem obhájit své stanovisko, vždy to dopadlo špatně, byl jsem zahlcen „nižšími bytostmi“, kteří svou Biafru ducha přebíjeli kvantem. Je mi jedno, co si myslí, je to jejich svět, do kterého nepatřím a nechci se jimi vůbec zabývat. Nebo máš pocit, že pokud dostanou nakládačku, zemní svůj názor? Nechme je být, nebudou jiní, ale třeba si uvědomí, že… Číst vice »

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Máš naprostou pravdu, Tomáši. Ovšem stejně se mi honí hlavou, že ti nebozí bimbáskové v putyce by si možná zasloužili krom usmání i politování ještě něco víc. Má altruistická duše mi napovídá, že by jim třeba pomohlo moudré a velkorysé poučení. – Co takhle moudrých a velkorysých pár přes držku…?
🤣
No nic, tuším, že u Tebe to neprojde.. Tak jim zatím dáme podmíněnou milost. Třeba jim stejně jednou takové poučení poskytne někdo jiný.

Pavel Khail
Pavel Khail
3 let před

Váš způsob řešení na ně určitě nezapůsobí (budou ho považovat za slabost), navíc dcera s přítelem už byli dvakrát napadeni. Možná by bylo vhodné volat policii, ale nevím jaká je atmosféra v obci kde p. Vlk žije.

Tomáš Flaška
3 let před

Škoda že tam nebydlím a mám to pár set kilometrů. Rád bych Ti šel vypomoci.

Jinak jsem předminulý týden strávil po Čechách na kolech. A jeden z nejčistších hotelů, s nejlepší snídaní a strašně milým personálem byl v rukou právě přátel tvé dcery.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial