A na truc ti to předvedu!

To je realita našeho života. Bohužel. Věty typu: čím víc budete do toho Babiše šít, tím spíš jej budu volit, nebo já to těm komunistům asi hodím, to si nezaslouží aby je každý tak haněl, a podobné, jsou bohužel součástí uvažování značné části našeho voličstva.

Ostatně v různých diskusích toto čtete docela pravidelně. Tedy volby nejsou o tom, jak je kdo schopný, či co aspoň slibuje, ale o tom, jak to těm druhým nandat. O výsledek voleb jde až v poslední řadě. Tristní, ale bohužel hodně časté. To je vizitka naší společnosti.

Člověk by řekl, klasické hospodské kecy. Ale když se to objeví na nejvyšší úrovni, tak je z toho smutno.

Že je náš moudrý pan prezident jenom uctivým služebníčkem Pekingu, a na vedlejší úvazek i Moskvy, to víme všichni. Že mu nelze věřit ani slovo, na to jsme si už taky zvykli. Že jediné, co ho zajímá, je jeho vlastní ego a z toho plynoucí patologická pomstychtivost, to taky již víme. Ale když se s něčím podobným setkáme i u jiných politiků, tak je to už smutné.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) po setkání s prezidentem Milošem Zemanem kvůli dopisu z čínského velvyslanectví pro senátora Kuberu a kvůli jeho plánované cestě na Tchaj-wan, i kvůli tomu, že se Čína do našich věcí motá se souhlasem (nebo na přání?) Hradu až moc, na tiskové konferenci sdělil:

Moje cesta na Tchaj-wan se stává stále reálnější a reálnější. Není možné nadále snášet to, že budeme přistupovat na to, že budeme něčím lokajem.

Ach jo. Takže na Tchaj-wan nepojede kvůli tomu, že s ním máme několikanásobně vyšší obchodní výměnu než s Čínou, nebo že Tchaj-wanské firmy u nás zaměstnávají mnohem víc lidí, mají zde proti Číně několikanásobně vyšší investice, ale i aktuálně kvůli tomu, že Tchaj-wan je vzorovým příkladem, jak zvládat koronavirovou epidemii… ne kvůli tomu předseda Senátu na Tchaj-wan nepojede.

On tam pojede protože ho štve Čína a její místní místodržící na Pražském Hradě.

Subscribe
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Dáša Stárková
3 let před

Tenhle truc je šílený, Tomáši. Mně takhle jedna teta (otce sestra) volila Zemana a ANO natruc proto, aby mi (a nám „mladejm, blbejm a namyšlenejm“) dokázala, že oni, stará garda, která ví, co je pro nás správné, nepatří do starého železa. Když jsme se pak pod jedním mým statusem sešly s její vnučkou, tak nám v podstatě napsala, že jsme mladé a blbé (mně skoro 50, její vnučce skoro 30) a jen ona ví, jak je to nej a ona že se zadupat nedá (jako by jí někdo zadupával).

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Mne v těch různých diskusích stran postoje k Číně děsí jiná věc. Jak pragmatismus přebíjí morálku. Nevadí, že jde o totalitní stát, nevadí, že má koncentráky, nevadí, že zabíjí lidi na orgány atd. Hlavně, že s ním můžeme dělat kšefty, hlavně, že čínské zboží je levné a je ho dostatek (i když roušky byly docela drahý artikl – pro nás). Lidstvo opakuje stále stejné chyby – jak u Stalina, tak u Hitlera, tak i jinde ve světě. A pak se najednou nestačíme divit, jak šelma, vypuštěná z klece, likviduje vše okolo.

Niké Pácová
Niké Pácová
3 let před

K tomu, že lidé píší : čím víc budete do toho Babiše šít, tím spíš jej budu volit, nebo já to těm komunistům asi hodím, to si nezaslouží aby je každý tak haněl…..nechtějí to nikomu nandat, to se jen pisatelé snaží omlouvat svojí příchylnost k dávno jimi zvolenému politickému postoji. U Vystrčila to vnímám tak, že již při svém zvolení předsedou Senátu mluvil o cestě na Tchaj-wan a tak to i cítím z jeho prohlášení po schůzce s prezidentem, že mu jde o postavení Česka, které zvolením Zemana a Babiše utrpělo ve světě velkou ránu v podobě ztráty morálního kreditu,… Číst vice »

Niké Pácová
Niké Pácová
3 let před

Poslouchala jsem na s ním několik rozhovorů na čt24. I ten po jednání se Zemanem a musím říci, že on možná na první pohled vypadá jako šedá myška, ale zdání klame. Nepoužívá ostrá slova , je slušný, argumentuje dobře a za svým názorem si stojí. Vyzařuje z něj klid a rozvaha. Takto si představuji diplomatické jednání. Za mne je to dobře, hulvátu tady máme
dost 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial