Hradní žumpa zase promluvila

Bohužel jsem měl včera zapnutý Radiožurnál a byl jsem líný vstát od počítače abych to vypnul, nebo přeladil. Náš pan prezident poskytl laskavě rozhovor veřejnoprávnímu médiu a zvratky jen pršely. Pár jich tady vyzdvihnu.

Nejprve se pochlubil jak se České republiky v Rusku zastává. Jeden ruský novinář před pár lety vyzdvihoval naši okupaci v roce 1968 jako internacionální pomoc. Redaktor se prezidenta zeptal, zda se proti tomu ohradil. A k tomu náš prezident: „Já už jsem udělal něco podobného před několika málo lety, když jsem kritizoval jednoho ruského novináře za to, že chválil ruskou okupaci. Tehdy jsme o tom mluvili s tehdejším premiérem Medveděvem, a mohu konstatovat, že ten novinář byl vyhozen, takže moje intervence měla určitý efekt.“ Je vidět, jak to v Rusku chodí. Mocní rozhodují. Ne majitel média, žádný svobodný tisk, žádná nezávislost. Ne, že bych se toho novináře chtěl zastávat. Ale tohle přeci nebyla záležitost jednoho pisálka, ale celé vládní politiky. A je do dnes, dodávám.

Pokud jde o snahu Ruska potrestat naše politiky za odstranění pomníku Koněva, tak tady to už přichází: „Je to reakce na hloupost, kterou udělali naši jinak bezvýznamní politici. Protože když je politik bezvýznamný, tak se snaží něčím upoutat. Buď tím, že má sexuální skandál, tím, že si nakrade nějaké peníze, nebo tím, že se zviditelní tímto způsobem.“ Tohle by si měli přečíst všichni lokální starostové, členové krajských zastupitelstev a ostatně i ti, co jen šlapou vodu a zamyslet se nad tím, že když se nevymezují proti Rusku, tak buď kradou, nebo provádí sexuální orgie. Nebo by s tím asi měli co nejdříve začít, protože jinak podle našeho pana prezidenta zůstanou bezvýznamní. A jen tak mimochodem, pomocí které z těch věcí se stal viditelným politikem náš pan prezident?

K přicestování ruského agenta, který má údajně naše politiky zlikvidovat ricinem (což je sice neověřená, ale nikoliv nereálná zpráva po zkušenostech například z Británie) náš moudrý pan prezident uvádí: „Pobavilo mě, že ten údajný ruský agent měl přijet s ricinem, protože moje malé znalosti chemie říkají, že ricin je jakési projímadlo, italští fašisté ho dokonce používali k trestání politických odpůrců zajímavým způsobem, ale alespoň to nebyla poprava.“ Citát z Wikipedie ohledně ricinu: „Od jeho dřívějšího používání při výzkumu rakoviny se pro extrémní jedovatost, zejména při vdechnutí, upustilo. Smrtelná dávka může být přibližně 70–500 mikrogramů. Na otravu ricinem zemřel např. bulharský spisovatel a novinář Georgi Markov, který emigroval do zahraničí.

No a o možnosti, že by koronavirus pocházel z čínské laboratoře, má náš moudrý pan prezident zcela jasno: „Blbostmi se opravdu nezabývám, to je bulvární tematika.“ Všichni přeci víme, že je to rusko-čínský místodržící sídlící na Hradčanech (momentálně uklizen do Lán).

Zdroj:https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dvacet-minut-radiozurnalu-rozhovor-s-prezidentem-milosem-zemanem_2005051730_ada?_ga=2.147557431.1861971639.1588732411-119844680.1588732410

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Niké Pácová
Niké Pácová
4 let před

U Zemana snad už nic nepřekvapí, ale že se chová servilně i vláda a není schopna se ani oficiálně ohradit proti výrokům Ruska, tak to nechápu. Včera jsem na ČT24-události, komentáře ve 22:00 sledovala diskuzi , kterou vedl Martin Řezníček, mimochodem výborně, se zástupci tří stran i na téma vměšování Ruska. Doporučuji vidět

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Už dávno mám pocit, že nejen on, ale i satrapa Mynář patří buď před soud za vlastizradu nebo do psychiatrické léčebny. Jeho slova už snad nebere vážně ani jeho voličské jádro ultras.

Ladislav Nádvorník
4 let před

..osobně bych do řad kandidátů na Chocholouška přiřadil i Ovčáčka..

Jaroslav Kvapil
4 let před

On už ztrácí poslední zbytky jakési soudnosti. A mě jen děsí, že tohle tam bude ještě tři roky, pokud nezasáhne vyšší moc.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial