Blogosféra po měsíci bytí

Dovoluji si jako administrátor Blogosféry uvést pár dat, postřehů a dojmů po měsíční existenci tohoto prostoru.

Blogosféra vznikla jako reakce Davida Vlka a mne na stále se horšící poměry v blogu idnes, kde jsme oba působili po několik let a oba jsme byli – dovolím si odvážně tvrdit – poměrně významnými přispívateli. Po dobrovolném odchodu bylo jasné, že tvůrčí přetlak nejde tak nějak zadusit a proto jsme se dohodli na vytvoření nezávislého internetového blogového útočiště, kde budeme zveřejňovat naše názory a další texty a přizveme ty, o nichž víme, že mají co říci.

Zásadním faktorem byla práce mé dcery Adély, která vytvořila tento prostor a spolu s Jakubem se o něj stará po stránce IT.

Za měsíc existence dosáhl počet autorů čísla 15. Jde o přispívatele, kteří mají v drtivé většině za sebou publikační činnost v jiných médiích, někteří jsou i autoři knížek, jiní jsou skvělými fotografy a další zase vládnou poesií. Což činí tento blog žánrově rozmanitý a tak přitažlivý pro široký okruh čtenářů.

Naše stránky navštívilo za měsíc celkem 6972 návštěvníků, kteří na blogu strávili v průměru přes 3 minuty.  Návštěvnost má v průběhu prvního měsíce vzestupnou tendenci.

Jsou přítomny – jako u každé nové věci – i drobnější potíže, které se daří našim IT postupně upravovat. Knihovna médií, kam autoři ukládají své fotografie, byla objemově malá, ale v krátké době bude podstatně rozšířena tak, aby pojala i fotoblogy. Zatím prosím autory, aby nevkládali videa, tam využijte odkaz na URL adresu.

Přínosem je i filtrování diskusních příspěvků. Zkušenosti Davida a moje ( a nejspíše i dalších autorů) s trolly, kteří útočí ihned ad hominem a rozvracejí diskuse, vedly k systému, že jsou odstraňovány vulgární příspěvky, případně ty, které útočí na autora článku a netýkají se tématu a to tak, že se vůbec v diskusním vláknu neobjeví.

Přeji všem autorům a čtenářům, aby jim blogosféra přinášela radost z psaní a čtení zajímavých postřehů.

Ad multos annos, blogosféra.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

26 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Marek Valíček
4 let před

velka gratulace! a radost u me!

Alejandro Azamedo
4 let před

Čtu Vaše články a budu číst nadále. Inteligentní, slušné a výitižné vyjadřování a celkově obsah Vaší práce má pro mne vysokou přidanou hodnotu a vždy se těším na další Váš článek. Moc se mi líbí Váš životní optimismus a celkově názory. Já jako policista se setkávám spíše s tou horší skupinou společnosti, proto je pro mne Váš pozitivní nadhled dobrou optimalizací pohledu na společnost, nehledě na to, jak se vždy pobavím u Vašeho názoru u komunistických jedinců a celému tomu systému systému a manželských tocat a fug 🙂. Děkuji

Petr Závladský
4 let před

Budování pozice nového webu je otázkou nejméně jednoho roku, i více. Neztrácejte trpělivost. Držím palce!

David Vlk
4 let před

Je to tu báječné!

David Vlk
4 let před

Veškeré zásluhy má máma Tomáš ,já se jen vezu a vystřelil jsem z Aurory.

Niké Pácová
Niké Pácová
4 let před

Jsem pouhý čtenář, ale mám velkou radost, že se Blogosféře tak báječně daří. Skladba blogerů i článků je pestrá a má vysokou úroveň. „Adminům“ i IT posílám gratulaci a přeji hodně zdaru v dalším počínání. A velký DÍK za skvělou práci.

Pavel Kopáček
Pavel Kopáček
4 let před

Děkuji za blogosferu, je osvěžující číst inteligentní články inteligentních lidí – je to jako studna s elixírem uprostřed sušiny hlouposti a hulvátství. Ještě jednou děkuji všem a přeji zdraví a elán!

Jan Pražák
4 let před

Sleduji, i kdyz se priznam, ze ne zcela pravidelne a drzim palce👍😺

Jan Pražák
4 let před

Zajdu, Tome, ale přidat se netroufám. Jste tady všichni takoví seriózní a já jakožto občasný rebel nevím, jak bych sem se svými Maruškami a podobně laděnými články zapadnul:-)

Bohumil Michal
Bohumil Michal
4 let před
Reply to  Jan Pražák

Řekl bych, že byste zapadnul dobře, ale vaše témata troly moc neaktivují, takže na iDnesu nenarazíte na ty potíže s diskusemi.
Ostatně je zajímavé, že i v rámci iDnes je to v různých sekcích diametrálně odlišné – tedy zejména v sekci Technet, kde jsou diskuse téměř výhradně k (technické) podstatě věci a často článek pozoruhodně doplní. Ale možná je Technet jen ostrůvek pozitivní deviace.

Jan Pražák
4 let před
Reply to  Bohumil Michal

Je fakt, že politice se dost vyhýbám, spíš se na Idnesu snažím o jakousi tematickou protiváhu. A pokud jde o techniku, troll je od své podstaty živočich poněkud primitivní a asi si je dobře vědom, že rytím to exaktních záležitostí by si mohl pěkně naběhnout.

David Vlk
4 let před
Reply to  Jan Pražák

Kecáš Honzo 😀 Já jsem seriózní nikdy nebyl 😀

Tomáš Flaška
4 let před

Myslím si, že průměrný počet přes 200 čtenářů za den po měsíci provozu je bomba. A na blogu idnesu jsou i takoví, kteří vznik tohoto portálu nemohou vydýchat a stále se mu vysmívají. Nejúsměvnější je, že mi to dělají skoro každý den 😊. Takže ho skoro každý den čtou.

Co je ale ještě větší bomba je kvalita a pestrost místních autorů. Jsou zde i skuteční profíci a tohle jsem tedy nečekal. Má gratulace zakladatelům a díky, že tu mohu také být.

Vladimír T. Gottwald
4 let před

Měl jsem tu zprvu jisté pochyby, obledněvá diskutantů, ale přiznám se, že prostředí zdejší jeví se mně radostnější.

Jan Olejníček
Jan Olejníček
4 let před

Mohl bych se dokázat, jaký je poměr zamítnutých k nezamítnutým komentářům? Já sám to mám 1:2, přitom za slušnost zamítnutého komentáře dám ruku do ohně.

Jana Pšejová
4 let před

Tomáši, jsem tady ráda. Ať se daří. Ráda, bude – li to užitečné, pomohu i provozu blogosfery.
Díky technikům a ať se nám všem daří.

Jaroslav Kvapil
4 let před

Myslím, že Blogosféra je dobrý počin a věřím, že její popularita bude stoupat.

Dáša Stárková
4 let před

Děkuji za azyl, Tomáši a Davide, máte to tu útulné 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial