Nechci se promořit

Nechci se promořit novým koronavirem. Zatím ne. Nehodlám nechat zkolonizovat buňky svého těla virem, o jehož původu a chování v těle zatím mnoho nevíme. A ne proto, že bych si ho snad pletla s Ebolou.

Jen bych ráda věděla víc a měla pro případ onemocnění k dispozici lék, který by mi umožnil předejít případným těžkým komplikacím a zařídil, že neskončím s trubkou v krku na ventilátoru anebo se zástavou srdce doma na gauči. Ráda bych měla možnost vyváznout bez plicní fibrózy, se zdravým srdcem, nepoškozenými játry a oběma funkčními ledvinami. Chtěla bych mít zdravý oběhový systém bez krevních sraženin, dostatek bílých krvinek a hlavně funkční centrální nervový systém. Chci vědět, že pokud nemoc prodělám, nenakazím se jí za pár měsíců znovu, anebo že virus nezůstane latentně přítomný v mém těle, číhaje na další příležitost. Chápu, že někteří skromnější jedinci si snad vystačí s polovinou plic a kouskem jater, ale já jsem, přiznám se, trochu neskromná. Chci být zdravá, abych mohla pracovat a starat se o rodinu. Pokud mi to bude dopřáno, ráda si počkám na nové léky, technologie a vakcíny, na nichž teď usilovně pracují týmy vědců z celého světa. Experimenty s neznámým virem „na vlastní kůži“ mi připadají příliš riskantní a ochotně je přenechám jiným. Ideálně těm, s nimiž nepřijdeme do kontaktu já ani mé okolí. Kdyžtak až po vás, vážení…

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

7 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Zdeňka Ortová
4 let před

Lucie, mluvíte mi z duše. Váš blog mě potěšil. Děkuji, rozumných slov je třeba!!!

Vladimír T. Gottwald
4 let před

Zatímco já, mimo jiné i proto, že do rizikových kategorií patřím několikanásobně, upřímně doufám, že postupně už částečně promořen jsem a trochu dalšího promoření v nízkých infekčních dávkách bych ocenil. Tak to holt chodí a zaplaťpámbu, že nejsme všichni stejní, a jsme každej jinej.
Vítejte nám!

Tomáš Flaška
4 let před

Ono to promoření je otázka. Úmyslně asi ne. Ale teď jsem četl, že např. v Českém Krumlově si to hodně lidí prošlo už v lednu a únoru (mají tam hodně čínských turistů) a lékaři nevěděli co to je, tak to bylo jen těžké nachlazení max. s plicními komplikacemi. Má žena také v lednu měla dost netypickou virozu a dostala antibiotika. A jeden lékař mi říkal, že ta nákaza není systémem naplno/nula. Tedy buď to dostanu a onemocním, nebo vůbec nic. Naopak říkal, že slabý přenos, třeba krátký kontakt apod., způsobí, že člověk dostane něco málo viru a vytvoří si protilátky,… Číst vice »

Eva Hledíková
Eva Hledíková
4 let před

Dobrý den, následně byly v Českém Krumlově u těchto lidí provedeny testy na přítomnost protilátek proti Covid viru, s výsledkem – všichni negativní jak IgM tak IgG…tedy žádná aktuální nákaza ( IgM), ani známky paměťových protilátek (IgG). Tedy buďto ti lidé prodělali jinou chorobu virového původu, třeba chřipku, nebo prodělali Covid a nemají po dvou měsících nikdo žádné protilátky proti němu?????!!!!… pak by promořování nemělo vůbec žádné opodstatnění. Bohužel je tu tento vir s námi tak krátce, že ještě nikdo nesledoval vývoj protilátek u lidí, kteří se uzdravili, v dlouhodobém vývoji. A tam, kde bylo a je množství nemocných a… Číst vice »

Martin Vítek
Martin Vítek
4 let před

Dobrý den,
Podle testování televize Seznam, jsou výsledky protilátek u lidí v Krumlově pozitivní a “státní” testy proběhnou 14.5.2020. Jaký zdroj tedy citujete vy?
https://www.televizeseznam.cz/video/adost/exkluzivne-vypatrali-jsme-pravdepodobne-pacienty-nula-kteri-maji-protilatky-proti-koronaviru-64057081

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Vítám na blogosféře Lucii Tomanovou. Díky za zajímavý pohled.

Tereza Boehmová
4 let před

vítej na blogu, Lucko

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial