Tak už víme o coronaviru úplně všechno

Víme naprosto přesně, kdy budou otevřeny které obchody, kdy školy, kdy sportoviště. Naše vláda je prostě geniální.

Asi bych očekával vyjádření ve smyslu, že pokud se epidemie bude vyvíjet tak a tak, tak to bude takto. Pokud by počet nakažených za den stoupl nad toto číslo, tak posuneme otevření tohoto. A naopak, pokud se ukáže, že počet nakažených třeba tři dny po sobě poklesl pod tuto úroveň, tak urychlíme otevření toho. Místo toho víme přesně o co jde a i vláda ví, že tomu tak bude.

Je to zase plácání se od extrému do extrému. Nejprve chaotické rozhodování, kdy například rezervovaná doba pro seniory v obchodech se musela 3x měnit. Pak totální zadušení ekonomiky, z kterého se budeme vzpamatovávat 10 let. Následně pokusy o pomoc aspoň živnostníkům, které musela ministryně financí několikrát opravovat podle připomínek opozice. A teď aby se neřeklo, že vláda nemá žádný plán, tak byl přesně stanoven. To slůvko PŘESNĚ je na tom kouzelné.

Nechápu proč nemohou mít otevřeno malé obchůdky jakéhokoliv druhu, třeba s podmínkou, že uvnitř smí být jen jeden zákazník (nebo rodina). Přitom třeba boty, domácí potřeby, oděvy, zahradní nábytek, šroubky a v podstatě vše si nakoupíte v hypermarketech, kde těch lidí je vždy o dost víc.

Veselá byla i vyjádření našich pohlavárů o Velikonocích. Slyšeli jsme o tom, že lidé zneužívali mírné povolení opasků a nenosili roušky, že se příliš zhlukovali, že popíjeli u stánků … a že se to asi projeví na počtu nakažených a bude se muset zase přitvrdit. Tady už opravdu scházelo dodat ono pověstné: Lid zklamal svou vládu!

Pan ministr Hamáček šel ještě dál. Dostal dotaz Novinek, zda nelituje otevření hobbymarketů a jejich následné naplnění, až přeplnění lidmi. Vím z vyprávění, že u pokladen se stály až dvouhodinové(!) fronty, sice s odstupem, ale pod střechou. Tak pan ministr nám sdělil, že toho nelituje, protože ti lidé si nakoupili a pak zůstali na svých zahrádkách. Jinak by nám obsadili parky. Tak jistě jim pár hodin pod střechou v hobbymarketu zdravotně přidalo víc pane ministře.

Subscribe
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Marek
Marek
4 let před

Měl by si spíše psát Tomáši o tom, čemu rozumíš a neplivat po těch, co se snaží ze všech sil.

Niké Pácová
Niké Pácová
4 let před

Popsal jste to přesně. Pomáhá se jen velkým a malé nechávají padnou. Je v tom záměr, nebo jen chaos ?

Michal Alexa
Michal Alexa
4 let před

A tak to nejste sám, kdo to nechápe.

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Tome, problémem je to, že jsou to politici a nikoli odborníci. Naše zem není zemí hlupáků, je stále dost těch, kteří mají ono pověstný selský rozum. Nicméně, pokud vidí, že premiér říká jeden den černá a další den bílá, že výstupy politiků jsou nejednotné a nejednoznačné, mohou mít pocit bezradnosti. Co bychom chtěli od člověka, který nemá empatii a má potřebu vydělávat za každou cenu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial