Z Hradu už nezní jen arogance

Tohle už není jen nadutost mocných. To je výsměch všem lidem a navrch se už přidává pohrdání člověkem.

Náš moudrý pan prezident svolal do Lán schůzku a všechny zúčastněné pohostil. V době, kdy je příkaz nosit roušky, kdy je zákaz shromažďování a v podstatě i vycházení, tak prezident pošle do světa fotku, jak všichni zúčastnění s ním v čele stolu sedí bok po boku s rouškami na ústech nad talíři plnými dobrých pochutin.

Dobře, pracovní schůzky jsou povoleny. Ale tím to končí. Jídlo si mohli odpustit, nebo ho konzumovat odděleně. Tohle se jim prostě nepovedlo. Zvedla se vlna kritiky, oprávněně. A jak reagoval náš láskyplný pan prezident?

Nejdříve novinářku utřel poznámkou, že se ptá na podstatné věci. Pak předvedl, jak se dá jíst s nadzvednutou rouškou. Vlastně v podstatě se krmit pod rouškou. Kdo si tohle někdy zkusil, tak ví, že je to nesmysl. A už vůbec nám pan prezident neukázal, jak se lze s rouškou napít. Pan prezident si prostě o nás všech myslí, že jsme dementi. Jinak to už nazvat nelze.

Ale ono to té hradní všivárně nestačilo. Včera si přisadil kancléř Mynář. Podle něj to nebyla chyba a nad kritikou se dle vlastních slov jen pousmál. To je jakoby říkal – buďte zahaleni, nesrocujte se, trčte doma, na nás to neplatí a já se vám jen pousmívám.

A pokračoval dále: „Místo toho, aby Pražská kavárna ocenila, že pan prezident pracuje, tak to kritizovala.“

Pražská kavárna je tedy dle našeho naprosto férového úředníka např. předseda ODS Petr Fiala, nebo další. Tak se nám tedy ta Pražská kavárna už asi rozrůstá do celé republiky.

A aby nebylo pochyby jak to má správně být, tak ještě dodal: „Pražská kavárna se stále nevyrovnala s tím, že byl pan prezident zvolen v přímé volbě hlasy více než 2,8 milionu občanů.“

A už to máte potvrzené i z nejvyšších míst. Když někdo vyhraje volby, tak je nekritizovatelný, protože jinak zpochybňujete svobodné volby. A samozřejmě platí, že tím, že vyhrál volby, tak má pravdu o které se nediskutuje. Prostě tu jedinou, správnou, nezpochybnitelnou, v hradním případě, čínskou pravdu.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Michaela Klímová
4 let před

„Neuznání voleb“ je stejná demagogie jako „neuznání jiného názoru“. Marná snaha…

marek valiček
4 let před

me nejvice „rozveselilo“, jak se pan prezident pri ukazce, jak se daji s rouskou jist jednohubky, dotýkal rousky. presne podle pokynu pana Prymuly, kteremu prezident preda nejvyssi statni vyznamenani za jeho prinos v boji proti pandemii… to proste nevymyslis
rad Vas vidim v tyhle „bande“, Tomasi

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před
Reply to  marek valiček

To už není ani komedie.

David Vlk
4 let před

A Tomáši vítej. Přidal ses k nám? Dobře napsáno.

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Vždycky mne to dojme. Jak jsme se stále nesmířili s volbou. Na druhé straně by bylo občas dobré připomenout, že při první volbě byl v době kampaně přehrán autentický záznam rozhovoru Zemanova nejbližšího spolupracovníka Šloufa s největším českým mafiánem Mrázkem, později pro sichr odstřeleném. V každé normální zemi je to jakéhokoliv kandidáta okamžitý a doživotní stop. U nás….

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial