Sergej Lavrov odsoudil i V. V. Putina

Krátce před nočním útokem Iránu na Izrael hovořil Hosejn Amir Abdollahija, iránský ministr zahraničí, s ruským protějškem, Sergejem Lavrovem o „situaci na blízkém východě“. Jinými slovy – Rusko Iránu jeho útok na Izrael schválilo.

Ruský ministr zahraničí v této souvislosti, mimo jiné, také prohlásil, že „jakýkoli útok na diplomatické a konzulární budovy, jejichž nedotknutelnost je garantována vídeňskými konvencemi, je naprosto nepřijatelný, stejně jako politicky motivované vraždy“.

Nechejme nyní stranou ruské útoky na nemocnice či plný divadelní sál, o ukrajinské infrastruktuře ani nemluvě. Sergej Lavrov odsoudil „politicky motivované vraždy“. Možná nějak pozapomněl, že nejvíce takových úmrtí se v posledních dvou letech stává ruským občanům. Zvláště těm, kteří nesouhlasí s dřívější „speciální vojenskou operací“, dnes už oficiální válkou na Ukrajině.

Spousta jich údajně nešťastnou náhodou vypadla z okna, když se chtěli nadýchat čerstvého vzduchu, s Jevgenijem Prigožinem, bývalým blízkým přítelem V. V. Putina, spadlo celé letadlo, když si znepřátelil šéfa Kremlu. Otazníky jsou i nad záhadnou smrtí Alexeje Navalného v ruské věznici za polárním kruhem…

Ruský prezident má na svědomí celou řadu politicky motivovaných vražd. Sergej Lavrov tak ve spravedlivém rozhořčení nad „izraelským terorismem“ vlastně odsoudil i svého nejvyššího šéfa, samotného Vladimíra Vladimíroviče Putina. Alespoň by se to tak mohlo jevit, pokud by ta slova nevyslovil čelný představitel Ruska.

Jenže v mysli Sergeje Lavrova pro V. V. Putina v Rusku neplatí žádné zákony a konvence, dokonce ani ty „vídeňské“. Těmi se přece musí řídit jen ty státy, které Rusko nepovažuje za přátelské. Například pro iránský páteční útok na Izrael, kdy mohly být zasaženy i diplomatické a konzulátní budovy, v mysli Sergeje Lavrova žádné konvence neplatí.

Z tohoto důvodu se slova odsouzení, která pronesl ruský ministr zahraničí na adresu těch, kdo rozhodují o politicky motivovaných vraždách, na Vladimíra Putina nevztahují.

Sergej Lavrov se tak nemusí bát, že nešťastnou náhodou vypadne z okna. Alespoň prozatím.

 

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš
Admin
1 měsíc před

Stále více se ukazuje, co jsou tyhle režimy zač. Osa Rusko, Írán, Čína, Severní Korea. Mají mnoho společného.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial