Sergej Lavrov odsoudil i V. V. Putina

Krátce před nočním útokem Iránu na Izrael hovořil Hosejn Amir Abdollahija, iránský ministr zahraničí, s ruským protějškem, Sergejem Lavrovem o „situaci na blízkém východě“. Jinými slovy – Rusko Iránu jeho útok na Izrael schválilo.

Ruský ministr zahraničí v této souvislosti, mimo jiné, také prohlásil, že „jakýkoli útok na diplomatické a konzulární budovy, jejichž nedotknutelnost je garantována vídeňskými konvencemi, je naprosto nepřijatelný, stejně jako politicky motivované vraždy“.

Nechejme nyní stranou ruské útoky na nemocnice či plný divadelní sál, o ukrajinské infrastruktuře ani nemluvě. Sergej Lavrov odsoudil „politicky motivované vraždy“. Možná nějak pozapomněl, že nejvíce takových úmrtí se v posledních dvou letech stává ruským občanům. Zvláště těm, kteří nesouhlasí s dřívější „speciální vojenskou operací“, dnes už oficiální válkou na Ukrajině.

Spousta jich údajně nešťastnou náhodou vypadla z okna, když se chtěli nadýchat čerstvého vzduchu, s Jevgenijem Prigožinem, bývalým blízkým přítelem V. V. Putina, spadlo celé letadlo, když si znepřátelil šéfa Kremlu. Otazníky jsou i nad záhadnou smrtí Alexeje Navalného v ruské věznici za polárním kruhem…

Ruský prezident má na svědomí celou řadu politicky motivovaných vražd. Sergej Lavrov tak ve spravedlivém rozhořčení nad „izraelským terorismem“ vlastně odsoudil i svého nejvyššího šéfa, samotného Vladimíra Vladimíroviče Putina. Alespoň by se to tak mohlo jevit, pokud by ta slova nevyslovil čelný představitel Ruska.

Jenže v mysli Sergeje Lavrova pro V. V. Putina v Rusku neplatí žádné zákony a konvence, dokonce ani ty „vídeňské“. Těmi se přece musí řídit jen ty státy, které Rusko nepovažuje za přátelské. Například pro iránský páteční útok na Izrael, kdy mohly být zasaženy i diplomatické a konzulátní budovy, v mysli Sergeje Lavrova žádné konvence neplatí.

Z tohoto důvodu se slova odsouzení, která pronesl ruský ministr zahraničí na adresu těch, kdo rozhodují o politicky motivovaných vraždách, na Vladimíra Putina nevztahují.

Sergej Lavrov se tak nemusí bát, že nešťastnou náhodou vypadne z okna. Alespoň prozatím.

 

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš
Admin
14 dní před

Stále více se ukazuje, co jsou tyhle režimy zač. Osa Rusko, Írán, Čína, Severní Korea. Mají mnoho společného.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial