Když ANO vyhraje eurovolby, tak by zase nemuselo být tak zle

Ukazuje nám to minulost. Vezměme si poslankyni Ditu Charanzovou, která je hodnocena jako jedna z nejvlivnějších a pro Česko udělala dost.

Vzpomeňme na poslance Pavla Teličku, který byl jistě hodně těžká váha. A samozřejmě nezapomeňme na eurokomisařku Jourovou. Všichni mají mnoho věcí společného. Byli vidět a udělali pro naše jméno více, než ostatní zvolení. Ale hlavně prozřeli. Se svým mateřským hnutím ANO se rozešli. To samozřejmě neudělali ti méně úspěšní a nebojím se napsat i hloupější. Těm nic jiného než zůstat u svého guru Andreje Babiše nezbývá a mohou jen doufat, že dostanou zase nějaký pašalík.

Při pohledu na letošní kandidátku ANO do Evropského parlamentu se ale obávám, že něco takového nehrozí. Nehrozí, že by někdo byl tak chytrý a úspěšný, že by něco v Evropě znamenal. Ale třeba tichá voda břehy mele a zase se zrodí osobnosti. Je tam hodně pro mě neznámých jmen. Nevím, jestli ale bude hnutí ANO nadšeno z toho, že ho zase někdo opustí, i když bude úspěšný. Dobrý protimluv, ale ANO to charakterizuje dokonale.

Nicméně jedno jméno mě přeci jen zaujalo.

Jaroslava Pokorná Jermanová je jistě silný kalibr. Bohužel dle mě ale kalibr hlouposti. Připomeňme si některé její výroky:

1. O oknech ve školách:

    • Paní Pokorná Jermanová jednou prohlásila, že školy mají problém s okny, protože „když se okna otevírají, tak to znamená, že je třeba větrat„.

  1. O kontrolách na hygienu:

    • Během pandemie COVID-19 se vyjádřila, že „kontroly na hygienu nejsou potřeba, protože lidé si myjí ruce„.

  2. O své kritice médií:

    • Jermanová často kritizovala média za negativní zpravodajství. Jeden z jejích výroků byl: „Kdybych měla možnost, zakázala bych některá média, protože o nás píší jen špatné věci„.

  3. O využívání služebního auta:

    • Byla kritizována za používání služebního auta k soukromým účelům. Její reakce byla: „Služební auto používám jen pro služební cesty a někdy i pro soukromé účely, ale to je normální„. Tento výrok vzbudil posměch kvůli zjevné protichůdnosti.

Toto je tedy jeden z inteligenčních vrcholů hnutí ANO, který je nominován na poslance do Europarlamentu, aby reprezentoval Českou republiku. Ale aspoň na nás bude při jejím zvolení pohlíženo se smíchem.

Psáno exkluzivně www.blogosfera.cz

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

Čekat erupci inteligence slouhů pana Babiše je poněkud naivní. Naopak, jsou preferováni ti, kteří vždy vyčkají na telefon pana Babiše a teprve poté řeknou svůj autentický názor.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial