Nikoliv Fico, ale Slováci Čechy pohrdají

Nezapomínejme totiž na jedno – Fico byl demokraticky zvolen a většinově vyhrál. To co koná a jak jedná tedy představuje vůli většiny slovenského národa.

Začalo to již před pár dny při jednání skupiny V4 v Praze. Polský premiér naprosto logicky a dle všech zvyklostí a zásad slušnosti následně zamířil na setkání s naším prezidentem. To slovenský premiér Fico (společně s maďarským Orbánem) zamířili za naším bývalým prezidentem Zemanem, který toho pro ruskou stranu v době svého úřadování u nás udělal více než dost.

Připomínám, že slovenský premiér Fico se domnívá, že Ukrajinci by se měli Rusům vzdát a podvolit se jejich vůli (nic jiného volání po zastavení dodávek zbraní Ukrajincům není). Jeho ministr zahraničí o tom dokonce jednal se svým ruským protějškem. V Moskvě se tetelí blahem, že konečně dochází k rozpadu jednotného západu (já bych jako Čech k němu rád i nadále patřil, Slováci se většinově zjevně rozhodli jinak). A ruská propaganda jede na plné obrátky.

Za takovéto situace český premiér Fiala usoudil, společně s celou vládou, že společné vládní konzultace nedávají smysl, pokud máme tak rozdílný pohled na tuto zásadní věc, která nás může opět ovlivnit na desetiletí dopředu. Nic více se nekoná. Premiér Fiala nevidí ve vzájemných česko-slovenských vztazích žádný problém a pokud by byl opětovně zvolen, na svou první zahraniční návštěvu by opět vyrazil na Slovensko, jak se vyjádřil.

Premiér Fico (zvolený většinou Slováků) ovšem opět přilil olej do ohně a vyjádřil se, že naše vláda poškozuje vzájemné vztahy, protože podporuje válku na Ukrajině.

Žádný soudný člověk netouží po válce a nepodporuje ji. Liší se možná názory na to, jak válce předejít, případně jí ukončit. A pokud někdo o druhém prohlásí, že podporuje válku, tak je to jen a jen urážka. Fico toto řekl na adresu naší vlády (demokraticky zvolené) a tím se tedy dotkl většiny Čechů. Hrotí situaci za únosnou mez. Možná už má notičky z Moskvy.

A věc graduje, když se premiér Fico chystá přijmout příští týden dalšího našeho bývalého prezidenta, Václava Klause, který, když to řeknu velmi mírně, má pro veškeré konání Rusů na Ukrajině silné pochopení.

Slováci, řeknu Vám to takto. Ukrajincům jsem na zbraně poslal už pěkných pár desítek tisíc korun. Až budete mít Rusy na hranicích (a to po kapitulaci Ukrajiny mít budete) a oni se třeba i rozhodnou se podívat trochu dál, tak si za své peníze radši dopřeji něco příjemného a hodnotného. Poslechnu Vaše volání a na zbraně Vám určitě nedám ani korunu. Přeci nebudu podporovat válku, že?

Subscribe
Upozornit na
guest

9 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Viktor Šedivý
Viktor Šedivý
1 měsíc před

A opravdu si myslíte, že posílání zbraní na Ukrajinu má perspektivu? Sklady už začínají být vymetené a nebude co posílat. Že bychom nějaké zbraně a munici vyrobili, to příliš nehrozí. Zbrojaři totiž neplní ESG kritéria, takže kdo by zkoušel rozvíjet výrobu, čekají-li ho leda klacky pod nohy? Ocel asi těžko vyrábět bez produkování toho zlého CO2 – a povolenky nikdo neruší. Zato Rusové rozjíždějí válečnou ekonomiku a tanků i dělostřeleckých granátů dokážou vyrobit mnohonásobně víc než celá EU. Lidí na frontu také mají dost. A válku nevyhraje ten, kdo je v právu, ale ten, kdo vydrží déle posílat na frontu… Číst vice »

Pavel Khail
Pavel Khail
1 měsíc před

Finsko a Švédsko v NATO (přes turecké a maďarské obstrukce – čili opravdu o připojení stáli), země EU zvyšují výdaje na obranu, to opravdu není „veganská redukční dieta“, splněný plán našeho prezidenta na shromáždění financí na nákup střeliva pro ukrajinskou armádu ve velmi krátké době. A dovolím si parafrázovat vaši první větu na situaci v dobách druhé světové, opravdu si myslíte, že posílání pomoci Spojenými státy do SSSR v době, kdy Hitler stál před Moskvou a obsadil většinu evropských zemí, mělo perspektivu?

Viktor Šedivý
Viktor Šedivý
1 měsíc před
Reply to  Pavel Khail

V době, kdy Spojené státy posílaly Sovětskému svazu pomoc, byly průmyslovou velmocí na vzestupné dráze. Dnešní EU vyniká mimo svalnatých řečí leda ve střílení se do vlastní nohy. Ve skutečnosti nejsme schopni (vyrobit a) dodat takřka nic z potřebného materiálu – můžeme si si jen půjčit prachy a pokusit se někde ve světě koupit. Takže o nějakém rozvoji průmyslu a upevňování mocenských pozic (jako v případě Lend-Lease Actu) nemůže být řeč. A zatímco ruské podniky se ve značné míře naučily žít s nepříliš účinnými sankcemi a zvedají produkci pro armádu, evropské firmy uvažují kam odejít, aby se vyhnuly zejména šíleným… Číst vice »

Pavel Khail
Pavel Khail
1 měsíc před

Jen krátce, Švédsko, Německo a USA opravdu nejsou „víbůhodkud“. A dnešní EU (tedy konkrétně státy v ní sdružené) neměla svalnaté řeči, ale konkrétně dodala Ukrajině pomoc bez které by to tam vypadalo dnes poněkud jinak.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

Pravdu díš v tom, že ruská propaganda chrochtá blahem, že vedle Orbána se objevil další zmetek. Fico je gauner od pohledu, včera jsem viděl další kriminální obličej – Kaliňák, který je nyní jejich ministrem obrany.
Slováci si prostě musejí dát repete, byl tam Mečiar, komunistické hovado, teď si zase odžijí Fica, což je ze stejné líhně.
Otázkou je, co vlastně Slováci chtějí. Mír? Za každou cenu?

Sona Bulbeck
1 měsíc před

Slovaci nevedi co chteji…bohuzel🙈

Viktor Šedivý
Viktor Šedivý
1 měsíc před

A co když mají Slováci na výběr:

  • buď být od Ruska odděleni zmrzačenou Ukrajinou
  • nebo mít vítězné Rusko na hranicích
  • nebo se přímo zapojit do konfliktu s nejasnou prognózou?

Je vůbec ještě reálně možný nějaký méně hnusný konec?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial