Sport má být apolitický a Rusové stejně na olympiádě nebudou

Ovšem nejzajímavější je asi důvod, proč tam zřejmě nebudou. Samotné vyjádření jejich Ruského olympijského výboru. To bys nevymyslel.

Říkal jsem si, že po povolení startu ruských a běloruských sportovců pod neutrální vlajkou se asi můžeme dočkat ošklivého bučení z hlediště, možná i válečných gest těch, co už stejně s kariérou končí, a velice pravděpodobně velkých provokací v hledišti.

Start pod neutrální vlajkou ruská strana samozřejmě označila za neférový, odporující kdečemu a hlavně za politický akt, protože politika přeci do sportu nepatří.

I tak se asi dali očekávat nějací ruští sportovci, kteří přeci jen startovat budou. Ale vidle jim do toho nakonec zřejmě hodil sám Ruský olympijský výbor: Profilové komise a aparát ROC při pečlivé analýze současných podmínek přijímají vyčerpávající opatření, aby Všeruské sportovní federace řádně informovaly o možných právních a jiných negativních důsledcích takového souhlasu.“ Jinými slovy, místo toho aby Ruský olympijský výbor popřál ruským sportovcům nepoliticky úspěchy byť pod neutrální vlajkou, protože jde přeci jen a pouze a o sport, tak jim pohrozil za případný start i trestním stíháním.

Ale v ruském pojetí sport s politikou opravdu, ale opravdu, jak by řekl jeden místní obhájce všeho ruského, nemá nic společného.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial