Za smrt rukojmích můžete sami

Znáte to z filmů. Bankovní lupiči mají rukojmí a chtějí auto a letadlo. Jinak rukojmí zabijí. A za jejich smrt bude samozřejmě moci policie, protože na jejich požadavky nepřistoupila. A totéž teď předvádí Hamás.

„Ani fašistický nepřítel, ani jeho arogantní vedení a ani jeho stoupenci nedostanou vězně zpět živé bez výměny a vyjednávání a bez splnění požadavků,“ uvedl mluvčí brigád Kasám Abú Ubajdá. Brigády Kasám jsou ozbrojeným křídlem Hamásu. Zdroj.

Jsem zvědav, kdy se ve světě zvedne vlna protestů, že unesení rukojmí s celou záležitostí nemají nic společného. Kdy generální tajemník OSN toto prohlášení odsoudí. Kdy Írán, Turecko a Rusko budou své oblíbence z Hamásu umravňovat. Kdy Evropská komise prohlásí, že do Gazy už nepůjde ani Euro, protože pomoc je zneužívána. Vsadím se, že k ničemu takovému nedojde.

Popravou rukojmí dojde jen k tomu, že někdo zemře proto, že je Žid. A možná ani není. Ale někdo se domnívá, že Židem je, a to stačí.

Kdyby Izrael prohlásil, že každý den, kdy nebudou vrácena rukojmí, bude popraven jeden palestinský terorista, to by bylo všude řevu.

Dříve by to bylo oko za oko, zub za zub. Za každého zabitého rukojmího ze strany Hamásu jeden popravený terorista(ka) ve věznici v Izraeli. A měl bych pro to plné pochopení. Že ten terorista s tím nemá nic společného? A proč je tedy ve vězení?

Ty středověké zvyky měly něco do sebe. A na novodobé barbary bych dnes klidně aplikoval i středověké praktiky. Ať si to užijí.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
7 měsíců před

A to se zase už rozhodlo, že do Gazy se napumpují stamiliony euro.
Debilita EU začíná být poměrně závažná.
Hamás vystrčí do popředí nějaké to malé zkrvavené dítě a svět je zhnusen. To, že stejné dítě už dva měsíce trpí v nějaké sklepě bez mámy, nikoho nezajímá.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial