Rusové by neměli startovat na olympiádě v Paříži

Rozhodnutí MOV, které za jistých podmínek umožňuje start ruských a běloruských sportovců, je nešťastné a nedomyšlené. Český olympijský výbor už kvůli tomu přišel o významného sponzora.

Je kolem toho velká vřava, toto skandální rozhodnutí obecně vyvolalo velký odpor. Některé české weby uspořádaly na toto téma anketu a ty vyzněly jednoznačně. Více než osmdesát procent hlasujících nesouhlasí s účastí Rusů a Bělorusů na letních olympijských hrách v Paříži v příštím roce. Dokonce i hlasování na hodně čtených spíše levicových Novinkách vyznělo razantně v neprospěch sportovců obou zemí. Češi jsou tedy ve velké většině rozumní a protestují tak proti ruské agresi na Ukrajině.

Horší však je, že kvůli možnosti startů Rusů a Bělorusů ČOV přišel o důležitého sponzora CPI Property Group. Ten oznámil, že přestane dávat peníze českým olympionikům, protože s MOV nesouhlasí. Je to poněkud nespravedlivé k ČOV, který se jasně staví proti účasti Rusů a Bělorusů na mezinárodních sportovních akcí a sděluje jim kategorické ne.

Nicméně, každý má právo si rozhodovat o svých penězích, jak uzná za vhodné, a to platí i pro společnost Radovana Vítka. Sponzoring je dobrovolnou záležitostí, není to žádná povinnost. Přes to zkrátka nejede vlak. Reálně také hrozí, že se k CPI přidají i další a klidně i významní mezinárodní hráči. Takže pak už to nemusí být jen česká záležitost. Z lidského a humánního hlediska je verdikt Vítkovců pochopitelný a já pevně věřím, že budou mít následovníky.

Rozhodnutí MOV je hodně špatné a přináší více problémů než užitku. Bylo by tedy rozumné jej změnit, protože může poškodit sportovní úroveň pařížských olympijských her.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cpi-property-group-ukoncila-spolupraci-s-cov-40453805

Zelenou pro Rusko odnese Český olympijský výbor. Končí jeden z partnerů – iDNES.cz

Rusové a Bělorusové smí na olympijské hry v Paříži. Jako neutrální sportovci | Ostatní sporty | Lidovky.cz

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial