Sorry, jako, vždyť to soud posvětil!

Bečva sice otrávená byla, ale nikdo za to nenese odpovědnost. Skutek jste sice udělali, ale trestné to není. Ano, to jsou slova našeho soudu.

Ta účelovost z toho čiší na sto honů. Ono již bylo podezřelé, že původně naplánované hlavní líčení až do Vánoc skončilo už teď. Soud tudíž musel mít jasno. Buď o vině nebo nevině, a další dokazování už nepotřeboval.

Jenže teď se ukázalo že existuje i třetí možnost. Dopředu bylo rozhodnuto, jak se s tím soud vypořádá. Nepřipomíná vám to něco?

Vrabci na střeše si cvrlikají, že Bečvu znečistila firma Deza z impéria Andreje Babiše. Už výroky jeho ministrů okamžitě po znečištění budily pochybnosti. A průběh celého vyšetřování, kdy se ztrácely důkazy, taky. Ale někdo řeku přeci znečistit musel. Tak se ukázalo na firmu Energoaqua a jejího ředitele Oldřicha Havelku.

Nastal standardní proces výslechů, dokazování, obžaloby, soudu. Ničení jednotlivce.

Ale přeci jen to asi bylo silné kafe i na všechny zainteresované od policie, přes státní zástupce až po soud a tak se vynesl naprosto přelomový rozsudek: udělali jste to vy, ale trestat vás nebudeme. Firma to způsobila, ale jejího ředitele zprošťujeme viny. To nemá chybu. Ani Kafka by na tohle neměl. A tak je impérium Andreje Babiše osvobozeno, viník je jinde, ale nikdo nepřijde k újmě. Takže vlastně spokojenost na všech stranách, ne?

Tohle je další kamínek do mozaiky, kam stále ještě sahají drápy Andreje Babiše i dva roky po jeho odstavení od moci. Pro mě je ten rozsudek jen potvrzením toho, že to Deza byla. Mohu to napsat, to je asi všechno. A rád svůj názor i napíšu. Kdyby soud prvního stupně a následně i odvolací jednoznačně rozhodl o vině Energoaquy včetně adekvátního trestu, věřil bych tomu. Tohle je o tom nažraném vlkovi a celé koze.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jiří Konrád
Jiří Konrád
11 měsíců před

Neuvěřitelný schizofrenní rozsudek. Na jedné straně osvobození jednatele i firmy pro nedostatek důkazů, na druhé straně konstatování, že otravu způsobila Energoaqua. Tohle nějak nejde dohromady… Paní soudkyně pak neopomněla ve svém zdůvodnění zdůraznit, že DEZA rozhodně nemohla katastrofu způsobit. Co to má být? Soud byl přeci veden s rožnovskou firmou. To pak měla vyjmenovat dalších několik firem z oblasti, které otravu rozhodně způsobit nemohli. Proč tedy zmiňuje právě DEZU? Politické zadání? Na závěr – jako absolvent VUT se složenou zkouškou z hydromechaniky můžu věrohodně tvrdit, že ryby ani v Bečvě neumí létat a tudíž živé překonat otrávenou řeku v délce… Číst vice »

Jiří Konrád
Jiří Konrád
11 měsíců před
Reply to  Jiří Konrád

Jinak si myslím, dle informací z líčení, že firma Energoaqua nebude žádná výhra. Jejich šlendrián se soudu velmi hodí. Podobné provozy by v takových lokalitách neměly vůbec fungovat. Dědictví komunismu. Jak mohli soudruzi na úpatí Beskyd umístit firmy, jako Tesla Rožnov, Gumárny Zubří, o Valmezu (US Cabot, DEZA, aj.) ani nemluvě, tam je to obzvlášť děsivé.

Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

Rovněž jsem udiven, jak šalamounsky bylo rozhodnuto. Pravdu se nedozvíme nikdy, nicméně ingerence pana Brance, ministra životního prostředí pár hodin po zjištění, že to URČITĚ nebyla Deza, je pro sektu ANO typické.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial