Křížová výprava Aleny Schillerové

Sloveso sloužit se stalo v dnešní povrchní době takřka synonymem něčeho nepřijatelného. Kariéra a peníze, to jsou motta dnešní společnosti. Bývalá ministryně ovšem tvoří čestnou výjimku.

Věrnost, loajalita, radost ze služby druhým. Věci, které se dnes již příliš nenosí. Jen málokdo dnes chápe, co znamená pocit, když obětujete své zájmy a touhy pro blaho společnosti a pokorně uznáte velikost jiného člověka, pro kterého začnete dýchat. Zahodíte veškeré osobní zbytečnosti s vědomím, že ten druhý a jeho ideje jsou něco, za co stojí žít. Sloužit vyššímu cíli, bez nároku na vlastní sochu, zápis do historie. Vědomí, že zachránce národa v dnešní chaotické době je skutečným majákem, miliardářský filantrop, který by se rozdal pro blaho všech. Dnes je již málo charakterních lidí, kteří bez váhání uznají převahu jiné bytosti a s láskou se jí podřídí. Mezi tyto společenské výjimky patří i Alena Schillerová. Nechť ji Bůh ochraňuje.

Paní Schillerová dostala od svého šéfa přetěžký úkol. Kritizovat a napadat vládu za každou cenu. Za cenu osobního sebeobětování. Svého úkolu se chopila s pro ní charakteristickým entuziasmem. Již dva roky uštědřuje Pětikolce jeden objektivní a vysoce odborný direkt za druhým. Žena, která rozumí makroekonomice jako málokdo, přesto se podřizuje osvícenému vedení někoho jiného. Úkol se stal náplní jejího života. Sancho Panza ve službách Dona Quijota. Bohužel naše intolerantní společnost této Amazonce neodpustí vůbec nic. Malinké selhání ohledně sbírky na nemocné dítě.

Téměř všichni odmítají vidět znovu a znovu se zjevující zlo v podobě současné vlády, která není schopná zajistit ani zcela samozřejmou léčbu. Někteří jsou dokonce tak drzí, že Alence předhazují sto milionů na vysoce inovativní linku pro Penam. Zlá EU ji nikdy neproplatila a tak tento technologický zázrak, jenž zcela zásadním způsobem změnil světové pekárenství, zaplatil český daňový poplatník. Jen naprostí neurvalci mohou této svaté bytosti předhodit, že léčba mohla být hrazena z těchto peněz.

Alenka při své křížové výpravě za jedinou vírou zcela náhodně trochu pozapomněla na lidskost. Stane se. Média, veřejnost a brutální slepenec jí to dávají opravdu sežrat. Tak trpí pro společnou věc. Ještěže tu má alespoň přátelskou SPD a řadu dalších mimoparlamentních souvěrců, kteří chybičku tolerují a ani neceknou. Vždyť Tomio a rudá Kateřina ví, že oběti na oltář vlasti jsou často nesmírně bolestivé. Díky Bohu za to, že stále ještě existují lidé ochotní sloužit společnosti.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

11 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jiří Konrád
Jiří Konrád
9 měsíců před

Pamatujete na Maxíka a veřejnou sbírku na nový lék proti ALS, který mu bylo nutno podat v zahraničí do jeho 2 let věku? U nás nebyla šance, lék neregistrovaný a pojišťovny neproplácely (dnes už to jde). Tehdy byla důra Schillerová ministr financí. Moc dobře si pamatuji, jak zdůvodňovala, proč je nutné provést zdanění vybrané částky, že neexistuje zákon, který by daň darovací prominul… Nakonec to nějak její podřízení vyřešili, léčbu stejně proplatila VZP a rodiče peníze tuším poskytli na léčbu jiných dětí. Schillerová je odporný pokrytec.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
9 měsíců před

O tom vlastně je celý život a nejen politika. Lidé rychle zapomínají. Dost mě překvapilo, že tohle ji jindy tak připravená média nepřipomněla…

Tomáš Vodvářka
Admin
9 měsíců před
Reply to  Jiří Konrád

Zvažme ještě variantu prosté stupidity, pane Konráde.

Tomáš Vodvářka
Admin
9 měsíců před

Kdysi řekl Milan Šteindler, že Zemana s Ovčáčkem nelze karikovat, protože oni jsou již karikaturou sami o sobě.
Alena Schillerová je rovněž karikaturou. Ona ví, že není moc chytrá. Že proti skutečným vzdělancům z oboru ekonomie nemá šanci (stejně jako „expert „Havlíček, kterému nevychází nai jediná dlouhodobá předpověď). Nicméně všechno přebíjí svým egem, které ji zřejmě zaslepuje vidět vlastní skutečný stav. Vystupuje v televizi s odhodlaným výrazem, svá slova doprovází mrkáním ve smyslu souhlasu atd.
Kdysi na poutích vystupovali mámiči, kteří lákali diváky ke vstupu na atrakci. Dnes jsou v televizi, pindají nesmysly. Časy se holt mění

Tomáš Vodvářka
Admin
9 měsíců před

Adéla jej zná z VŠE. Říká, že je to nafoukaný blb.

Ladislav Nádvorník
9 měsíců před

uvědomujte si pane kolego…že urážíte selky a sedláky…???

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial