Je tohle normální turismus?

Krade se všude na světě. I ve Španělsku, konkrétně na barcelonském letišti. Ale španělská policie byla rychlá a zloděje dopadla. Bohužel už agentury neuvádí, co se stalo s okradenými turisty.

Ve frontě na odbavení jim byla odcizena kabelka, šperky a hotovost 20 000 Euro (tedy asi 480 tisíc korun). Celková hodnota ukradených věcí byla asi 200 milionů korun. Chápete?

Lidé, kteří tohle nosí po kapsách, necestují soukromým letadlem, ani první třídou s přednostním odbavením, ale stojí normálně frontu na odbavení s běžnými smrtelníky. Asi odhadnete správně, že se jednalo o ruské turisty.

Spekulovat o tom, proč to měli u sebe, můžeme, ale důvodů může být mnoho. Strach nechat to doma v Rusku. Nebo prostě tajný vývoz kapitálu. Či touha na někoho udělat dojem. Všechno typicky ruské důvody. A asi by se těch důvodů našlo i více.

První otázka je, co vlastně dělají ruští turisté v Schengenském prostoru. O tranzitní prostor letiště se asi nejednalo, když zloději přišli a zase odešli. Ano, některé země Rusy pouští. Ale při nejednotnosti pravidel je to podkopávání schengenského principu o volném pohybu. Druhou otázkou policistů mělo být, proč tyto cennosti převáží tímto způsobem a za jakým účelem. Vím, že právně je to asi v pořádku. Ale tomuhle se přeci musí podivit každý normální člověk.

V každém případě mít tohle s sebou v tašce na veřejnosti je krajně nenormální stav. Ostatně jako všechno ruské. Tento národ se bude k nějakým běžným civilizačním normám propracovávat ještě hodně dlouho.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

U těch šperků nevím, ale neplatí nějaké pravidlo o množství peněz, které lze převížet jen tak? To fakt je možné, že pojedu přes letiště a v kapse budu mít třeba milión euro? V 500 bankovkách, což je 2000,. bankocetlí, klidně do příručního zavazadla. Že by krysy už opouštěly loď?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial