Kreml bude válčit za každou cenu, 16 procent obyvatelstva je pro použití jaderných zbraní

Přechod na válečnou ekonomiku v Rusku dostal další dimenzi, Putin prostě musí vyhrát. A že po nás potopa je zcela podružné.

Server BulgarianMilitary.com přinesl informaci, že ruský státní koncern Rostec ve svém Uralvagonzavodě pozastavuje jakékoli aktivity s výjimkou výroby tanků. Přerušuje se výroba vlaků, souprav metra a dalších atributů. Zároveň byla produkce dělostřelecké munice a samohybných houfnic převedena pod další koncern Tehmash. Dlouhodobě není zcela jasné, kolik závod z Nižného Tagilu vyrábí tanků měsíčně, ale informace se ustálily na zhruba 30 až 35 kusech měsíčně. To ovšem zjevně Armádě Ruské federace nestačí při ztrátách na Ukrajině a je potřeba výrobu ještě navýšit.

To má za úkol celá restrukturalizace. Uralvagonzavod bude vyrábět jen tanky, T-72, T-80 nebo T-90. Řešit Armatu asi nemá smysl. Celá operace také jasně ukazuje, jak klíčové je pro Rusy tankové vojsko a trvání si na doktríně masivních svazků obrněnců. Rusko krvácí, vrací se o desetiletí zpět, ale Kreml a sebranka kolem něho budou nadále lpět na militarizaci společnosti a prodlužování nesmyslného konfliktu, ve kterém zřejmě nemohou vyhrát a reálně už prohráli.

V současnosti nejmodernější ruský, sériově vyráběný tank T-90M Poryv (Zdroj: Ministerstvo obrany Ruské federace / Public domain)

Toto jednoduše není 21. století. A není v něm ani Kreml, ani drtivá část ruské populace. Iracionalita konfliktu je stále větší a nesmyslnější. Důsledek? Zvýšíme výrobu tanků. Ruská armáda je na frontě již zcela v pasivitě, Kyjev pomalu postupuje, umírají tisíce mužů, civilní obyvatelstvo trpí a o hospodářských škodách mluvit netřeba. Západ začíná zbrojit, Putin rozšířil NATO a přesto konec není vidět. I doposud zcela nemožní Macron a Scholz změnili své postoje a jsou tvrdě proti Moskvě. Ta si hraje na nějaký BRICS a přitom je stále ve větší mezinárodní izolaci.

Ne, nic nehne s psychopatem z Kremlu a jeho suitou. Ve světě 21. století, kde je rozhodující obchod. Rusko se stává vazalem Číny, ale nadále si bude hrát na velmoc. A s prominutím infantilní Rusové tuhle hru nadále baští. Konsternující je, že podle Britských listů je 16 % Rusů pro použití jaderných zbraní na Ukrajině. Drtivá část populace je sice proti, ale i těch 16 % je zcela šílené číslo. Putin vede Rusko do záhuby, přesto se zdá, že nikdo nechce diktátora odstranit a Rusové budou klasicky trpět v boji za velikost matičky Rusi. Jedinou nadějí asi je, že Kyjev uspěje ve své protiofenzivě, to je samo o sobě doslova děsivé. A lidé budou nadále umírat.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Poslední statium kominusmu je imperialismus, pravil kdysi Adam Michnik.
Mne nepřestává udivovat fakt, že země, která překypuje nerostným bohatstvím, je stále více a více zaostalá, s projevy středověkého způsobu vztahů s okolními zeměmi.
Kdy už někdo sdělí Putinovi, že způsob dobývání země a hubení obyvatel, jak to prování na Ukrajině, je už passé. Čína už vlastní dobrou třetinu Afriky a to bez jediného výstřelu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial