Nuda na Hradě

Dne 17.6.2023 tomu bude přesně 100 dní, kdy na místo presidenta republiky nastoupil pan Petr Pavel. Všichni si nepochybně všimli jisté změny stylu, jenž se z turbulencí změnil nastojatou vodu

Tak třeba samotná hlava státu. Přesto, že pan Petr Pavel vyhrál s doposud největším náskokem v dosavadních 3 volbách, nesdělil ihned svému národu, že má držet hubu. Nikdo jej zatím neviděl potácet se s „virózou“ po pro náš národ posvátných prostorách s nebezpečím vyvrhnutí obsahu žaludku. Nejspíše se ani neúčastní veselých večírků na ruské ambasádě, odkud by se vracel nikoli jako Čech, ale jako Dán. Ve svých projevech nepovažuje novináře za nesvéprávné blbečky, které poučuje, jak správně klást otázky. Rovněž nejspíše neoznačuje část národa jako skupinu rozumu mdlého, případně jako idioty či alkoholiky. nemá potřebu likvidovat novináře či statovat s modelem kalašnikova a mávat holí na předsedu vlády. Zdá se, že ani nebude v blízké době potřebovat každodenní lékařskou péči ke zvládání zdravotních těžkostí, jako je třeba selhávání jaterních funkcí. Dokonce nejspíše neplánuje opakované výlety do Číny či do Moskvy, aby tam současným vládcům vyznal lásku. Z tohoto pohledu je jeho dosavaní výkon mandátu nevýrazný a nudný.

Kancléřka Jana Vohralíková doposud nenakoupila řadu nemovitostí za podezřele nízké ceny. Nemá potřebu si půjčovat Hrad k osobním oslavám, případně si zapůjčovat bezplatně movitý mobiliář Hradu. Při dotazu kohokoliv se k němu neotáčí zády, ale dle svých možností odpovídá na každý dotaz slušně. Nepořádá zájezdy pro své spoluobčany na soukromé  prohlídky hradních prostor. Doposud nebyla přistižena při lži. Nečerpá podezřelé dotace na výstavbu komerčních objektů. Je prosta arogance. I u ní jde o velmi nudný výkon její funkce.

Mluvčí presidenta Markéta Řeháková nenazývá své spoluobčany fašisty a nepotuluje se opilá ve vozidlech pražské taxislužby. Ani ona nemá doposud sladkou výřečnost, kdy za hromadou slovního salátu ční jedno velké nic. Zdá se, že nemá potřebu exhibovat na veřejnosti a její projevy skutečně odpovídají mínění hlavy státu. I bez zkušenosti z Haló novin či jiné podobné zásadní tiskoviny vede svůj úřad klidně bez úderných slov na novináře či jiný otravný hmyz. Zdá se, že budeme příštích 5 let odkázáni na vzpomínky na jejího předchůdce, který rozhodně nebyl tak bezbarvý, jako ona.

Jak říkám v nadpisu, čeká nás nudných 5 let.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Musialekjroslav
Musialekjroslav
1 rok před
  • Tome, já jsem vděčný Hospodinu, že při volbě stál při nás. Až začne Putin se svým dracht nach western, budeme rádi, že prezidenta Pavla máme. Nebude nuda, věř!
Martin
Martin
1 rok před

Asi vás zklamu, ale já se nudím rád. Mám spoustu práce a když příjde možnost se chvíly nudit, činím tak s velkou raodstí. A nuda, jak jste jí popsal, je jistě vítána všemi rozumnými spoluobčany. Lidé na hradě, včetně pana prezidenta, mají jistě i své chyby, ale asi se nebudeme vztekat nad roztodivnostmi jejich počínání, jak jsem byli zvyklí posledních 10 let. Jinak pěkně napsáno.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial