Duševní gigant Tomio Okamura opět promluvil

A fakt to zase stálo za to. Rozhodl se, že vyhlásí generální stávku. Ta myšlenka je opravdu hodna zneuznaného génia.

Pomiňme, že jeho myšlenky podporuje kolem 10% voličů. Nevím, jak by chtěl přesvědčit ty zbylé, aby na jeho perfektní nápady přistoupili. Nicméně již nejsme ve fázi centrálního hospodářství, kdy vše a všichni patřilo státu, tak se zastávkovalo jako 27. prosince 1989. Jak by to vypadalo dnes?

S obrovským nadšením by všechny kadeřnice, pedikérky, instalatéři, zedníci a všichni ti řemeslníci, co pracují sami na sebe, jako osoby samostatně výdělečně činné, zavolali svým zákazníkům, že jim ruší zakázku, že budou stávkovat.

Vietnamští obchodníci by zavřeli své večerky a šli radostně demonstrovat za lepší zítřky svých českých spoluobčanů.

Na stavbách by si ukrajinští, slovenští, moldavští, ale i polští a další dělníci nechali vysvětlit (asi od agitátora SPD), o co jde, zahodili by lopaty a šli do stávky.

V malých rodinných firmách, kde většinou zaměstnávají jednotky lidí a kde také většinou panují přátelské až kamarádské vztahy, by těch pár zaměstnanců svému šéfovi oznámilo, že jako dnes sorry (nebo sorry jako), ale dnes se nic dělat nebude.

Zahraniční pokojské v hotelech, ale i servírky v restauracích, včetně recepčních, by zahraničním hostům vysvětlily, že dnes se stávkuje, ať to jednu noc vydrží pod mostem a najedí se z popelnice.

Pominu, že služební zákon zakazuje stávkovat lidem ve služebním poměru (typicky policie a armáda).

Pokud by lékaři (s celkově vysoce nadprůměrnými platy) odmítli udělat několik měsíců objednanou operaci, na kterou se pacient musel například dietně i několik týdnů dopředu připravovat, bylo by to od nich asi poněkud zvláštní.

Soudce by odročil páté odročení druhého odvolání zase o sedm měsíců? Ten soudce co bere přes sto tisíc?

Podle zákona lze stávkovat pouze pokud selže kolektivní vyjednávání. Vezměme si střední firmy se zahraničními vlastníky, kdyby se tam zastávkovalo. Asi by padly žaloby na náhradu škody. A nakonec by evropské soudy daly majitelům za pravdu.

Vzhledem k tomu, jací voliči převažují u SPD, by asi tito nějaké vážné škody hospodářství nezpůsobili. To si řekněme upřímně.

Ale ještě upřímněji si řekněme, že panu Okamurovi už asi definitivně hráblo.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

9 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
1 rok před

Já bych klid do stávky šel. Jako majitel malé firmy, mám několik funkcí. Takže bych si vybral kdo by stávkoval. Programátor, servisní technik, účetní, obchodník nebo skladník. Ostaní by parcovali normálně, jen bych nikam nešel manifestovat. Jelikož občas nestíhám některou funkci vykonávat, tak vlastně již stávkuji dopředu. To může mít pan Okamura radost. Jen mu to prosím neříkejte, nebo se ten magor toho chytí a bude vykládat, že už se stávkuje.

Jiljí Záruba
1 rok před

A já myslel, že se stávkuje proto, aby utrpěl citelnou újmu ten, proti komu se stávkuje, a příště si dal pozor. Ale když je většina firem v soukromých rukou, a majitelé navíc taky nadávají na vládu, pak z toho budou právě ti soukromníci celí na větvi? Generálním stávkařům by měl někdo vysvětlit, že už tu nemáme socialismus, kdy všechno patřilo všem, rozuměj státu, a že vláda a zákonodárci nejsou jeho majitelem. Smajlík.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Včera jsem v pauze v hokeji přepnul na slyšel jsem rozhovor Pekarová – Železný – Okamura. Vedle zvyklého skákání do řeči, za kterou by měl už konečně jednou dostat facku, až by spadl ze židle a příště si dal pokoj, horoval pro generální stávku. Máš pravdu v tom, že by se to tak nějak příliš neprojevilo, osobně bych určitě ordinaci nezavřel, mám lidí jako smetí. Věřím, že by tak neudělala drtivá většina kolegů. Stejně jako živnostníci a další řada rozumných lidí, kteří vědí, že jsou současné změny nutné. Žvásty Okamury jsou jen populistické plky, o důsledcích, pokud by se byť… Číst vice »

Last edited 1 rok před by Tomáš Vodvářka
Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
1 rok před

Spíš se bojí, aby mu většinu voličů nepřetáhl Rajchl, tak taky vykřikuje.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Já musím říct, že za nebezpečného ho považuji, ale ještě víc odporného. Doba zrodí ještě nebezpečnější, kterým nepůjde v první řadě o obchod. On ví moc dobře, kam může zajít aby tok peněz z politiky nezastavil….

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial