Ach ta logika, že paní Schillerová?

Od předsedkyně poslaneckého klubu nejsilnější opoziční strany by člověk čekal trochu rozumu. A od bývalé ministryně financí dokonce i trochu logiky. Takhle to působí poněkud směšně.

U zákona o zvýšení penzí (či nevím přesně jak se to jmenuje), na jehož zrušení byl podán návrh na podání Ústavního soudu, paní předsedkyně jasno: „Mohu potvrdit, že je to součástí našeho návrhu.“ Jedná se o to, že její klub chce aby byl z rozhodování v této věci vyřazen předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.

A co vadí paní předsedkyni a zřejmě i klubu ANO? Vyjádření Pavla Rychetského k této tématice: „Budu snažit rozhodnout tak, aby nebyla ohrožena stabilita a fungování celého systému.“

A v čem vidí paní předsedkyně problém? Chce nám tedy říci, že Ústavní soud má rozhodnout tak, aby byla ohrožena stabilita a fungování celého systému? Protože jinak je to špatně? Pan Rychetský neřekl, jak by se rozhodl. Třeba dojde k závěru, že ono kritizované osekání zvýšení penzí se může zrušit a přitom nedojde k ohrožení stability a fungování celého systému. To je přeci celá logika vyjádření.

A logiku znají právníci, učí se jí a očekává se i u matematiků, dokonce si dovolím tvrdit, že bych ji čekal i u ministrů. Tohle působí jako kritika za každou cenu, slovy paní předsedkyně tedy i za cenu ohrožení stability a fungování celého systému. Logiku to nemá.

Půvabné na tom celém je i to, že onen návrh k Ústavnímu soudu už Senátoři zase stáhli zpět a hnutí ANO žádný vlastní nepodalo.

A tak, a teď použiji něžný výraz, paní Alenka nám každý den v mediálním vystoupení předvádí svou dokonalou, vždy upravenou vizáž. Tak jako jí ještě jako ministryně předváděla svému dvornímu fotografovi. Ale to je asi tak jediné, co jí jde.

Subscribe
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jiří Konrád
Jiří Konrád
11 měsíců před

Tak ono je to politikum, snaha o návrat zpět na výsluní a to doslova za každou cenu… Prapůvod celého dnešního stavu je v chování vlády minulé a té předchozí. Ale tak je to vždy. Jinak ruku na srdce, co se týče hospodaření státu, je to úplně jedno. Lůzr kam se podíváš. Všechno špatně. Návrh „důchodové reformy“, který bude (by měl být) představen zítra a návrh balíčku na řešení schodku, to je snad špatný vtip z dílny totálních diletantů. Poslední ministr financí, který měl koule, dokázal nazvat věci pravými slovy a zavést jak brutální úspory, tak smysluplný návrh důchodové reformy byl… Číst vice »

Adéla Vodvářková
Admin
11 měsíců před
Reply to  Jiří Konrád

Zítra je takový významný den? To jsem ani nevěděla, teď nezaspím!

Jiří Konrád
Jiří Konrád
11 měsíců před

😀 Ano, pro vás zcela jistě. Vaše generace na to zřejmě bude muset vydělat. My už to nezachráníme.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
11 měsíců před
Reply to  Jiří Konrád

Největší chybou bylo znedůvěryhodnění celé politiky a hlavně její vrchol oposmlouva. Ten dal všem jasně najevo, že nejde o nic jiné než “ Já na Bráchu, Brácha na mě… „, nejaká ekonomika , vize… to šlo na poslední místo. A to byl také moment, který zrodil Babiše… O tom jsem pevně přesvědčenej… A pak už se jen brblá a hádá….

Jiří Konrád
Jiří Konrád
11 měsíců před

No to je už dávno, na to by se mělo zapomenout. Ale něco na tom bude. Děsí mě třeba tohle. NKÚ včera oznámil vážné nedostatky při rekonstrukci D1 (ty nakonec vidí každý, kdo tudy jezdí). Mosty v havarijním stavu, jediná váha která má měřit přetížení dlouhodobě nefunguje a stát neumí vybírat pokuty za přetížení… ŘSD se brání, účelovka. Jsou to stejní lidé jako za minulé vlády. Ministr dopravy, který s rekonstrukcí nemá nic společného, tak se postaví za ŘSD, aniž by věc nechal prověřit. Nové koště, ale meze úplně stejně špatně. Přitom by z toho mohl vytěžit politicky (D1 měl… Číst vice »

Filip Vracovský
Filip Vracovský
11 měsíců před
Reply to  Jiří Konrád

Já mám s tím zapomenutím trochu obavy… spíš se budou muset úplně vyměnit generace, který veřejný život ovlivňují….

Jiří Konrád
Jiří Konrád
11 měsíců před

Dva hlavní aktéři už jsou naštěstí mimo veškeré dění i vliv. Dnes se hraje jinak, ale pořád stejně levě. Oposmlouva by si pomalu zasloužila hodnocení historiků. I když, stále čekám na „zhodnocení vlivu prognostickeho ústavu“ na nástup kapitalismu s lidskou tváří (hlavně vůči vybraným bývalým apatátčíkům) v ČR.

Hana
Hana
11 měsíců před

Soudci nejsou politici. Jejich práce je o něčem jiném. Doufám.

Adéla Vodvářková
Admin
Adéla Vodvářková
Admin
11 měsíců před

Já mám Rychetského ráda a k paní Schillerové nechovám žádné sympatie, ale to jeho vyjádření mi taky nepřijde úplně šťastné. Ústavní soud má rozhodovat o tom, zda něco je či není v souladu s Ústavou, bez ohledu na to, jestli to ohrozí systém, což si samozřejmě nepřeji.

Soudím to pouze z informací v článku, jinak to teď moc nesleduju.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial