Nebyl by popelníček prosím?

Závislost na nikotinu je příšerná. Ale v podstatě na jakékoliv droze. Horší je to u lidí, kteří jsou veřejně vidět. Ale i ti obyčejní dokážou dost otrávit okolí.

Do historie už asi vstoupí věta našeho bývalého moudrého prezidenta Zemana při návštěvě České televize: „A nebyl by popelníček pane řediteli?“ (na přesnou citaci si nárok nedělám). Bylo to v areálu, kde je kouření zakázáno a předpokládám, že všichni to dodržovali. Pan Zeman ale národu ukázal, že on je nadčlověk nad předpisy a zákony.

Bývalý předseda Senátu Kubera se v jednom rozhovoru rozpovídal, že i v letadle se kouřit dá. Stačí si na toaletě kleknout, ponořit hlavu do mísy a tam si zapálit. Už tady je vidět, k čemu vás droga dokáže donutit.

Nejnověji se poslanec ODS Marek Benda při návštěvě Tchaj-wanu nemohl zbavit své elektronické cigarety v letadle, až mu kapitán letu musel pohrozit, že pokud ji nezhasne, budou muset nouzově přistát. Naštěstí nearogantně poslechl.

Mám ve svém okolí dobrého přítele, s kterým ale prostě nemohu vyrazit nikam autem. Požaduje, bez přehánění, zastávku každou necelou hodinu, právě kvůli cigaretě. A to je už otravné až obtěžující. A stejně do auta nastoupí a auto svým dechem zasmradí.

V jedné žižkovské hospodě jsem viděl ceduli, kde jsou v létě nekuřáci vyzýváni, aby neobsazovali místa na zahrádce, ale nechali je volné pro kuřáky, když už si prosadili zákaz kouření uvnitř. Taková malá česká pomsta.

Jsem nekuřák. Byl jsem vždy proti zákazu kouření v hospodách. Teď už si říkám, že to byla chyba, ten zákaz je dobrý. A uznávají to v podstatě všichni mí známí, kuřáci, kteří pravidelně chodí před hospodu. A i já to vítám. Mohu si osamocen u stolu vytáhnout mobil a podívat se co kde nového. V jejich přítomnosti by to bylo jaksi nespolečenské.

Pak jsou tu závisláci, kteří musí právě ty sociální sítě a mobil honit vždy a všude. I v té hospodě, když jsou s jinými. Ale to je už jiné téma.

Vzájemná ohleduplnost je na místě. Tolerance asi taky (musím to zasmraděné auto vydržet). Ale respekt a pochopení pro to nemám.

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jara Rankova
Jara Rankova
11 měsíců před

Myslim, ze to bylo v rubrice „zpravodajstvi domaci“, kde si pan Benda zapalil elektronickou, ale dale se psalo, ze zeman byl jediny, ktery smel vzdy na letadle kourit. Je absolutni zverstvo takto sve pozice zneuzivat a stale se tvarit jako jeliman, dela se mi z toho starce zle. Demence zrejme pokracuje, protoze se mel vyjadit, ze o Prezidentu Pavlovi nemuze rici nic dobreho. Nechutna drbna!

Last edited 11 měsíců před by Jara Rankova
Jara Rankova
Jara Rankova
11 měsíců před

Hledala jsem to interview, ale na iDnes se neda jit dale nez 2-3 dny, ale nasla jsem v blogu soudruha Bartone: „A ještě krátký dovětek k akci Miloše Zemana, který si „dovolil“ otevřít kancelář. Média se mu posmívala, že jeho kancelář není bezbariérová (což není úplná pravda, protože tam vede výtah) a Zeman byl s pomocí své ochranky do kanceláře doveden po schodech. Většina „progresivních komentátorů“ si v této souvislosti neodpustila do Zemana rýpnout, a ještě více ho kritizovala za to, jakým způsobem se vyjádřil k politice vlády a Petra Pavla. Podle progresivistů Zeman „dál rozděluje společnost“. To je objev… Číst vice »

Jara Rankova
Jara Rankova
11 měsíců před

Ono to bylo asi trochu delsi, ale snazila jsem se najit ten puvodni clanek a nebylo mozne. Dik za Vas blog!!!

Jara Rankova
Jara Rankova
11 měsíců před
Reply to  Jara Rankova

Nemohu to nechat – proste mi nesla pod nos kritka stareho jezevce poznamenaneho stranou na vecne casy a jeho obdiv k Trumpovi mu prinese jeste dalsi neprijemne otazky. FOX News se hrouti….

Last edited 11 měsíců před by Jara Rankova
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial