O odchodu Lubomíra Stejskala z Blogosféry

Pan Lubomír Stejskal napsal administraci Blogosféry, že z tohoto prostoru odchází. Šlo o reakci na jeho článek s názvem Test ve věrnosti, porozumění a lásce (zde), kdy byl požádán, aby jej stáhl.

Téma homosexuality, transgenderu apod, bylo v minulých měsících jedním z hlavních, které se na Blogosféře objevovaly. Pan Lubomír Stejskal ve svých článcích důsledně obhajoval pozici, že manželství je svazek muže a ženy. Že jakékoli sexuální praktiky, jež jsou vedeny mimo dvě osoby -opačného pohlaví, jsou proti B.žímu zákonu. Témat bylo více, nechci zbytečně rozšiřovat.

V diskusích, které byly vedeny dle mého zbytečně razantně a mnohdy i s osobními útoky (které neschvaluji), se proti jeho postojům vymezovala řada diskutérů. Po nějaké době bylo zřetelné, že ani jedna strana tu druhou nepřesvědčí. V té době jsem pana Stejskala požádal, aby dle svých možností tato témata opustil a to z jednoho logického důvodu, který jsem uvedl.

To vše s vědomím, že jiná témata, kterým se věnuje, jsou skvělá. Jeho znalosti o dění v Israeli, na jeho politické scéně, turbulentní dění v osadách v Judei a Samaří, jsou unikátní a pro běžného čtenáře nedostupná.

V Blogosféře není zvykem autorům jakkoli zasahovat do jejich tvorby, nikdy nebylo nikomu smazáno ani ń. Není zde žádný filtr na „chybné názory“, případné i ostřejší výrazy.

Přesto pan Lubomír Stejskal považoval za vhodné zveřejnit další článek, týkající se – pro nás zcela okrajové – skupiny baptistů na Floridě, která dostala za úkol podepsat listinu, v níž se vymezuje proti některým společenským trendům, týkající se problémů LGBT, které jim vadí, stejně jako vadí panu Stejskalovi.

I když se pod jeho posledním článkem žádná diskuse neobjevila, bylo nejspíše jen otázkou času, kdy někomu opět „bouchnou saze“. Byl administrací požádán o jeho stažení, což učinil spolu s rezigancí na další články.

Osobně považuji toto „problematické“ téma za poněkud okrajové, týká se to malé skupiny našich spoluobčanů. Jsem vzdálen od jakýchkoliv soudů, toto vše s důvěrou nechávám na Něm. Z lidského hlediska mám s lidmi z této komunity soucit, protože znám jejich příběhy jaksi z druhé strany, z jejich občasných „zpovědí“ u mne v práci. Vždy pociťuji sobeckou úlevu, že to není můj problém ani problém mých nejbližších.

Závěrem: Je mi líto jeho odchodu z Blogosféry a to z důvodu, který jsem napsal výše. Současně jej chápu, protože pro něj je problém homosexuality zřetelně zásadní a v tomto prostoru příliš pochopení nenalezl.

Závěrem mu chci poděkovat za jeho články, které psal velmi fundovaně a nepochybně přispěl k úrovni tohoto mediálního prostoru.

 

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

119 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Dvořák
1 rok před

Ano, nezbývá, než blahopřát ke skvělým diskutujícím, kteří především projevili křesťanskou lásku k bližnímu svému a pokoru před jiným názorem. Obávám se, že Váš záměr vytvořit diskusní platformu slušné úrovně poněkud nevyšel. Jistě jste si přečetli např. příspěvky pana Vracovského. Pokud Vás zanechaly klidným, budu si muset, žel, opravit názor i na Vás.

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před

Pane doktore, děkuji za diskusní prostor a myslím to naprosto vážně.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Tady přece vůbec nejde o nějakého Stejskala. A o tom to je.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Aha. Víte, poprvé jsem se pokusil začít do článků a diskuzí zde. Články jsou OK, ale diskuze? Jedna velká servilita. Mezi vás prostě nesmí vstoupit nikdo s odlišným názorem. Zabijete ho. Jak tady píšu, je to váš prostor a vaše věc. Sbohem.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Podle vás, aby člověk měl nárok vyjádřit názor, musí tedy být dlouhodobě členem nějaké komunity a znát osobní vztahy a vzájemné vazby těchto lidí? Fakt skvělá myšlenka…

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Při své inteligenci jistě víte, že pochybnost či názor není žádný soud. Kde jsem proboha vynesl soud? Když napíšu, že něco může vypadat jako cenzura, neznamená to, že skutečně o cenzuru jde. Diskuze ma sloužit k vyjasňování názorů. Není nic jednoduššího, než že mně tedy vysvětlíte váš pohled, jako např. pí. Vodvářková. Ale to vy ani p. Vracovský ne, raději někoho osolít a udělát z něho blba. To jsem zde OPRAVDU nečekal!!!

Martin Přibyl
Martin Přibyl
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Podle mě jde o pana Stejskala. Za Boží zákon se jenom schovával. Podle mě mají náboženství a církve přispívat k tomu, aby se lidem žilo lépe. Zatímco pan Stejskal je zneužíval k vytváření napětí mezi lidmi.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Martin Přibyl

Ale to vůbec nezpochybňuji. Ovšem není snad nutné kvůli názoru na někoho pořádat hon…

Pavel Dvořák
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Pane jo, to je výrazivo jak od dlaždiče. Ukázka vyššího principu mravnostního.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Jste toxická osoba. Pokud vaše názory člověk chválí, je to samé ťuti muti, Maruško sem, Maruško tam. Pak se nějaký názor nesejde s vaším, přijde napjatý vztah na velmi tenkém špagátku, který vy při první příležitosti ustřihnete a končí to otevřenou nenávisti. A vaše servilnost vůči „zatím přátelům“ je nádherná. Též jsem byl kdysi ve virtuálu jedním z nich. Klidně bych si vsadil, že se jednou s hlavním adminem Blogosféry rozhádáte do krve. Jinak klid, už držím hubu, autor si to přeci přeje…

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Navíc hloupá. Ten hon není na Stejskala, ale na lidi jiného názoru. Zde v diskuzi. Nechápete psané slovo. Komentář o možné formě nesvobody jsem napsal jediný, ten první. Pak se už jen bráním zběsilému útoku. Pan Flaška vás tituloval velmi přesně. Tohle nemá smysl, vše bylo řečeno, pan Vodvářka má pravdu. A když ten konec platí pro mě, musí logicky platit i pro vás. Stačilo.

Pavel Dvořák
1 rok před

Po pana Flašku i ostatní:
Nějak mi uniklo, že paní Radka se stala hlavní administrátorkou i moderátorkou BS. Kvalita diskuse tím pádem stoupla o 120%!

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Pane Dvořáku, paní Kielbergerová zde informovala o faktech nach příkladech zžejmě mladých lidí Adély, Jakuba a Michala. Taková fakta by měl znát každý občan, přinemenším každý spoludiskutující. Je to velice přínosné k formování vlastního názoru. Sarkasmus přínosem není.

Pavel Dvořák
1 rok před
Reply to  Hana Rybnická

Obávám se, že já o voze, Vy o koze. Copak někde píšu něco proti těmto příkladům? Jen se mi zdá, že se tu snaží místo administrace řešit, co se může a nemůže napsat, a když se může, tak jak. A samozřejmě její „vtipné“ narážky na některé diskutující jen ukazují na její nevyváženou povahu (rozkročený Flaška a Dvořák). A luštit směsici jejích slov, nakladených na principu Brownova pohybu, by nedokázal ani kvantový počítač poslední generace.
Kdo ji zná z iDNESu, může ji brát jen jako zajímavý přírodní úkaz. 😊

Tomáš Flaška
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

80ti letý člověk by si měl přinejmenším zasloužit trochu úcty. Moji má. A jste nechutná svým pohrdáním kýmkoliv, kdo s vámi nesouzní. A je opravdu podlé na někoho vytahovat věk. Ale v případě Vaší osoby se už ničemu nedivím.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Věk není žádná zásluha. Kde jste byl když tenhle kouzelný dědeček perlil vtipem nad smrtí Radky otce ? Kde jste byl když mi se scými kamarády plevelil diskuze tak, že jsem na idnesu klikl na zrušení účtu ( a nebýt Patrika žádný blog už bych tam dávno neměl..) Znám spoustu dvacetiletých ke kterým cítím větší úctu. Ta se milej pane nedá vydupat. U pana Dvořáka moudrost násobně přebíjí jiná vlastnost. Ješitnost.

Tomáš Flaška
1 rok před

Věk nemůže být argumentem v diskusi. Na tom žádné nářky nic nezmění. A kde jsem byl? Nevím. A nevidím souvislost s vytahováním věku jako argument v diskusi. Kdo tohle obhajuje je na stejné úrovni.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Věk tu první vytasil pan Dvořák během diskuze …..pokud jsem se někde v tomhle chaosu přehlédl je to moje chyba.
Stejně jako Vaše lítost nad někým pro někoho jsou jiné lidské bytosti ( pro změnu zase nedospělého věku) jen předměty….

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

pro něhož jsou jiné lidské bytosti

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Teprve zde ukazujete svoji skutečnou tvář. Tohle jste byste si jinde nedovolil, i přes zřejmou Terezčinu přízeň a přátelské vztahy. Tady se cítíte velmi silný.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

S tou přízní a Terezkou jste už skutečně za hranou trapnosti. Nenapsal jsem nic, než skutečnost. Na IDnesu v diskuzich nprochází i výmysl je li psaný slušně. Což nejrůznější diskutéři využívají velmi rádi….Já jsem na navoskované panáky zaměnující formální zdvořilost za slušnost nedejbože za morálku hodně alergický. Zdůvodnil jsem proč, slyšet to nechcete. Berte tedy, že i Vaše názory se mnou nic nedělají. Jak jsem nedávno právě tam napsal jisté paní Krištofíkové, názory takových lidí po mě stékají. Jestli mě chválíte, pohoršujete se…. Je mi to fuk. Vám taky může být ukrasdené co si myslím o Vás.

Pavel Dvořák
1 rok před

Pane Vracovský, a co kdybyste sem dal odkaz na to, kde jsem perlil vtipem nad smrtí otce paní Radky? Je to z Vaší strany jen pomluva za to, že tu a tam s Vámi nesouhlasím. Kvůli tomu jste mne několikrát napadl hrubou urážkou. Co se týče mého věku, odpověděl jsem paní Rankové na dotaz.
Vaše slovní výlevy si ukládám.

Pavel Dvořák
1 rok před

Pane kolego, reagovat na rozběsněnou paní Radku je jen přiléváni benzínu do ohně.

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Pane Dvořáku nějak mne zlobí počítač. Nemohu a nemohu se dostat do druhého dílu Vašeho pojednání o paní Kielbergerové. Kde se zajisté, jako v každém odborném textu zabýváte rozborem p o z i t i v n í c h vlastností paní Radomíry. Nemohl byste to prosím uvést ještě jednou? Děkuji Vám. 

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Jinak se omlouvám za ještě jeden vstup, ale kdyby si snad někdo chtěl přečíst můj názor na neomezenou svobodu říkat v prostoru cokoli….
https://www.blogosfera.cz/2023/02/02/proc-dnesek-nelze-srovnavat-s-normalizaci/

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Tady někdo srovnává dnešek s normalizací? Když si jako dovolí slušně napsat, že blogera lze upozornit na možné nepravdy nebo manipulace i jiným způsobem, než cestou k jeho eliminaci… Přeci o tom to celé je, tak proč do toho vy i paní Radka neustále taháte něco víc?

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

O cenzuře tady mele jistá skupina diskutujicích. Stejně jako jinde melou jiné skupiny o normalizaci. Zda se májí psát ve veřejném prostoru hlouposti o Ukrajině, nebo třeba nacismu, případně o jiné sexuální orientaci či transgender lidech je zcela jedno. Blogy pana Stejskala na tato témata jsou stejně manipulační jako píše na svá témata Větvička.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

A vy jste ten jediný vyvolený (s Radkou ruku v ruce), který bude ostatním diktovat, co je a co není hloupost. Nechcete to raději nechat na každém, ať si to vyhodnotí podle vlastních možností? Nakonec máte pravdu, i tohle chování je jistý druh normalizace…

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Dobře víte, že nejsem voličem Okamury… Co si tady dokazujete? Chybí vám i-dnes a pravidelné dávky urážek všech kolem s jiným názorem? No prosím, poslužte si, chápu, jste tady číslo 2, můžete cokoliv. Gratuluji.

Jan Ziegler
1 rok před

Mrzí mne to. Lubomíra Stejskala si nesmírně vážím za jeho příspěvky o Izraeli. Jenomže co se týče křesťanské víry, tak se chová hodně militantně, jako člen nějaké sekty, která nepřipouští jiný názor. My katolíci tady vystupujeme dost umírněně, tolerantně, ale Lubomír Stejskal je v tomhle ohledu nesmiřitelný.

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před
Reply to  Jan Ziegler

Vynikající shrnutí.

Jaroslav Červenka
1 rok před
Reply to  Jan Ziegler

Souhlas

Rudy
Rudy
1 rok před

ha ha ha ha
soudruzko, nemohl jsem to napsat lepe,
best comic novel tady

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před
Reply to  Rudy

Pne Rudy, jsem si jista že byste většinu spoludiskutujících velice potěšil věcným příspěvkem, nad kterým by bylo možné se vážně zamyslet. Jsem si jista, že byste to dokázal.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Rudy

Ten byvaly rad pred padem berlinske zdi, se na Vas silne poznamenal, pane Rudy.

Hana
Hana
1 rok před

Škoda.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Hana

Vnutila jsem se sem opet. Jednu dobu jsem i vymenila nekolik emailu s panem Stejskalem, ziji v Kanade a mam vetsi moznost i platit nektere online zpravy, jak asi vite, par mesicu Vas nechaji cist a i diskutovat zadarmo, ale po case si muzete precist tak jako na iDnes Prima prvnich par radku a posleze pokud se Vam web libi, zacnete platit. Ctu mimo jine i zpravy z Izraele (mohu i domaci v hebrejstine) denne a ne jen z jedne strany. Jim obdivovany Ben Gvir je ultraortodoxni skoro Orban. V nasi vymnene 2-3x dopisovani jsme se v podstate dohadovali o… Číst vice »

Last edited 1 rok před by Jara Rankova
Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Nechci se spatne zaradit, to uz se mi jednou stalo pod clankem pana Fuersta, chtela jsem se zeptat, proc sem nedava clanky jeho syn, bohuzel jsem to napsala asi pod Adelcinym prispevkem, nic se nestalo, dostala jsem email domu, ze ona asi nema syna pisiciho na iDnes. Vse se vysvetlilo. Ty 3 Radciny prispevky jsou nesmirne lidske a znam ze sveho okoli podobne, tady v Kanade se ovsem nikdp nemusi stydet a schovavat.

Last edited 1 rok před by Jara Rankova
Tomáš Flaška
1 rok před

Pane Konráde, netušil jsem, že jste byl z idnesu vyloučen. Je fakt že jsem Vás tam už delší dobu postrádal. K celé té diskusi tady dodám, že Vašich názorů a komentářů, i pana Dvořáka a pana Stejskala, si dlouhodobě vážím. A zdá se, že všechny rozepře na tomto webu zase vycházejí pouze a jen z víry v Boha, lépe řečeno její interpretaci. To si říkám, zaplaťpánbůh, že jsem nevěřící. A pak si tedy musím fakt položit otázku, jaký je tedy rozdíl mezi katolíkem, muslimem, komunistou …. v oblasti hájení svých pozic i za cenu napadání ostatních.

Pavel Dvořák
1 rok před

Víra katolická slibuje ráj až po smrti, komunismus po vybudování komunismu. Na muslima čeká v nebi 72 pannen. Takže si může každý vybrat.
Když si uvědomím, že jsme na prahu 3. tisíciletí, mám pocit, že Všemohoucí udělal někde chybu. Toho racionálního uvažování měl pořádně přidat.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

A kteří ti katolíci tady tak bigotně vystupovali ? Já ? Pan Ludvík ? Kde se ve Vás bere drzost psát tady takovéhle příspěvky. Omlouvá Vás jediné. Podle věku jste zamrzl ve vnímání katolíků již dávno a vývoj, kterým církev prošla v posledních šesti desetiletích Vás minul. jestli se nudéte, kupte si medvídka mývala. Nevíte o mě vůbec nic . Váš výklad je mírně řečeno navíc na hraně …… . Takto již nikdo soudný k víře nepřistupuje. Nečeká s rukama v klíně na to, že přijde Ráj, nebo že Bůh za něj něco vyřídí. Tak se mrkněte na kolena, jestli… Číst vice »

Pavel Dvořák
1 rok před

Pane Vracovský, já tu odpovídám pan Flaškovi, tak se nám do toho laskavě nepleťte.

Tomáš Flaška
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Hele Kielbergerová, asi neumíš číst. Tak ti to zopakuji, když se mě tedy bojíš zeptat jakého jsem vyznání:

To si říkám, zaplaťpánbůh, že jsem nevěřící.

A můžeš mi prosím sdělit, jakým právem píšeš toto: Jako opravdu se už oba ztraťte?

Právem majitele? Administrátora? Cenzora? Nebo právem na tu svou jedinou správnou pravdu?

Tomáš Flaška
1 rok před

Pokud mě administrátor vyzve, abych odešel, tak samozřejmě odejdu. Může mi i jednoduše zablokovat přístup. Ale nechápu, proč bych to měl dělat, když si to přeje nějaká slepice, která si o sobě myslí, že sezobala veškerou moudrost a morálku světa.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

A kde vy berete tu drzost? Vystupujete v této diskuzi, jako by to zde byl výhradně váš prostor…

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Nevstupujte panu Dvořákovi do diskuze, nemá to rád. Díky.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Jinak a věcněji…. Jak jste na to přišel ? Jen jsem zareagoval na Váš první příspěvek o citlivosti pana Stejskala. Nenapsal jsem tam nic, co by nebyla pravda. To se nesmí ? Nebyl jste to náhodou následně Vy kdo tu diskuzi rozvíjel ?

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Nikoliv, nevycházejí z víry v Boha. Vycházejí z toho, že někteří z nás si dovolují věřit taky vědě a v člověka. To zrovna ten jehož názorů si tak jak píšete vážíte koučuje všechny kolem Biblí . Navíc pouze výkladem , který vyhovuje jeho vidění a vnímání víry, Já nikomu svou víru necpu a už vůbec ne dogmaticky. Co už vůbec nemám, nemám potřebu urážet jiná vyznání.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Diky za perfektne sedici odpoved, pane Filipe!

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Byl jsem vyloučen. Jako záminka posloužil fakt, že jsem se přihlašoval do diskuze z mobilu přes FB účet, což ovšem admin blogu i-dnes oficiálně umožňuje… Prý jsem porušil pravidla, neb jsem používal e-mail spojený s FB účtem, který je jiný než e-mail, který sloužil pro registraci u i-dnes. Paní Janků dštila síru o podvodníkovi jako správný úřední inkvizitor. Výživnou korespondenci mám uloženou. Důvodem ale bylo, že jsem administraci dlouhodobě upozorňoval na jednu dvojí identitu (předložil jsem průkazné důkazy) a jednoho VIP blogera, který ve svých článcích používá v rozporu s kodexem reklamu na svoje produkty, přičemž tyto praktiky jsou jiným… Číst vice »

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Jinak pane Flaško, sám jsem věřící katolík. Sice vlažný, ale takto vychovaný a ctící principy křesťanské Evropy. Přesto nemám vůbec nic proti jiným vyznáním nebo ateistum. Je to každého volba. Nevadí a neuráží mě ani jiné orientace, LGBT komunita, atd. Jsem tolerantní. Ovšem s jistou hranicí. Tou je myšlenka komunismu a různých jiných zrůdných autokrativních režimů. Taky mně vadí lidi, kteří si ani neumí přečíst příspěvek a hned reagují hloupě podrážděně, že jsem si dovolil mít jiný názor. Že pane Vracovský? Nebo útočně a v minulosti sprostě. Že paní Radko? No nic, již zde nebudu obtěžovat.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Nedělejte ze mě blba. V první větě Vašeho prvního příspěvku zde píšete, že pana Stejskala chápete. To není úplně obecná úvaha. K Vašim problémům s Terezkou…. no, to z vás musela mít radost. Ona i administrace má asi někde tu hranici tolerance o které sám píšete. Já jsem na idnesu snesl urážek a lží. Ani jednou jsem neměl potřebu si na někoho stěžovat.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Chudák Terezka. Od toho tam snad je, je za to placená a má tu pravomoc komukoliv zavřít ústa. Nebo ne? Akorát ten kodex platí jen pro někoho. Pravidla neplatí například pro obzvlášť rozvětvené lašské blogery, ti můžou ne skrytě, ale zcela otevřeně propagovat svoje produkty. Vám to nevadí ovečko? Někdo se ozval i za vás, tak dostal přes prsty. Tak pozdravujte kamarádku Terezku. Má obzvlášť vybrané způsoby.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Paní Janků jsem viděl jednou v životě na vyhlášení blogera roku. Mám neteř která je na oslovení Terezo alergická, mám tu zdrobnělinu zažitou. Už za mě prosím nikdy nebojujte. nikdy jsem to nechtěl a nenesu na Vaší oběti žádnou vinu. Díky.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Nebudu. Skončil jsem je čas jít dál. Na rozloučenou vám zapěji „asi asi, jen tak zpívám, asi, asi…“ Protože jsem napsal, že p. Stejskal ASI bude citlivější povaha, ne že je. Neznám ho. Naučte se číst, vyhnete se tak příště zcela zbytečné a z vaší strany marné přestřelce.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Chápu, že odešel a proč. Toť vše. Jeho názory detailně neznám, nemám k němu co dodat…

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Pan Konrad ovsem dnes byl v diskusich pod rubrikou zpravodajstvi, vim to, protoze mel dobre prispevky, podle starsich cisel to neni zadny jiny Konrad..

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jara Rankova

To byl jiný Konrád, shoda jmen. Já jsem již se všech i dávno minulých diskuzi zpětně vymazán. Po mém odchodu z i-dnes jsem trval na smazání všech svých příspěvků…

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před

Pročítám něco o „potlačování svobodných názorů“ nebo dokonce o „cenzuře“ nebo „nátlaku“ jen proto, že autor blogu není ochoten zveřejnovat cokoli, dokonce i něco, co odporuje jeho zásadám a ideelnímu směru blogu.   Citát „Svoboda individua má své hranice, končí právě tam, kde začíná svoboda jiného individua“ je připisován Kantovi, Churchillovi, Luxemburgové, přesně se zřejmě neví. Je to vlastně jedno, ale stojí za to se nad výrokem zamyslet.   Zřizovatel jakéhokoli blogu má právo ustanovit a   h á j i t   rámec a pravidla užívání svého prostoru (který ostatně zajisté není zdarma). Patří k tomu také monitoring, textů, které zveřejní, případně… Číst vice »

Rudy
Rudy
1 rok před

Problem v techto blogech je zrejmi tim,ze budto je to skupina ze zamerenou tematikou, jak napriklad vareni, nebo photography, a kdyz jim nekdo pise uplne jine tema, tak jsou s toho vedle a maji velmi malou snasenlivost, toleranci a velke ego tak se dohaduji, hadaji a presvedcuji ze jen ta jejich pravda je ta spravna a jak se ta svickova bude varit. Kdyz je to jako tenhle blog: O BLOGOSFÉŘE Blogosféra byla založena dne 1. dubna 2020 jako sdílený prostor pro autory, kteří umí kvalitně psát a chtějí se o své blogy podělit s ostatními. Tak to tema je abviosly napsat clanek,… Číst vice »

Last edited 1 rok před by Rudy
Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Rudy

Poslední co sem napíšu ( do této diskuze). Na tohle něco .. někoho jsem nereagoval zcela úmyslně. Ale možná jsem měl. Vaření a jinak ničemu nerozumí…. Já si naopak myslím, že na rozdíl od ctihodných pánů co tu samou vážností v diskuzi serou mramor se nikdo mimo nás dva lepením duší které rozvracejí stýskalovské názory a přístupy zabývat nnemusí. Svoboda…. Marginální témata které nikoho nezajímají. … Kdybych se ( už tomu bude brzy osm let) neocitl ve školství nikdy by mě nenapadlo kolik zlého to může nadělat. Jakou sodu mladí dostávají a kolik toho je v naší ctihodné společnosti zastoupené.… Číst vice »

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Krasne lidske odpovedi pro skolni deti od Filipa a Radky!

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Rudy

Podle psane cestiny bych rekla pane Rudy, ze zijete nekde jako ja, ale zasekl jste se nekde v 90. letech.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Občas sem vstoupím. Pana Stejskala velmi dobře chápu. Také chápu, že tohle je soukromý prostor s určitým vlastním viděním světa a vlastními pravidly. Přesto, nestačilo by napsat něco ve smyslu „jako administrace tohoto prostoru s autorem nesouhlasíme“ a víc se v tom nepatlat? Protože tohle zavání cenzurou a potlačováním svobodných názorů, asi nejde o (ne)toleranci LGBT. Daný blog jsem nečetl, vyjadřuji pouze obecný názor. Není to podobné, jako pí. Tereza Janků, se kterou zde máte jistě bohaté zkušenosti? O tom, jakým způsobem jsem byl „odstraněn“ z diskuze i-dnes bych mohl napsat blog, mám k tomu archivovanou korespondenci… Pan Stejskal je… Číst vice »

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Dobrý den. Citlivější povaha ? Nábožensky nesnášenlivý. Stále opakující nějaké homnofobní názory i po domluvě, že toto téma opustíme. Podsouvající Tomášově dceři alkoholismus…. to dává svou citlivost najevo zvláštním způsobem. A už vůbec sem netahejte I Dnes. Já mám třeba s Terezou Janků úplně normální zkušenost a na rozdíl od pana Stejskala si s ní k jednomu stolu sednu. A Vy sem s cenzůrou….

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Vážený pane, nejsem ten typ, který nedělá nic jiného, než čte blogy… Pana Stejskala neznám. Píšu JEN v obecné rovině. Co je to „domluva, že téma opustíme?“ Dle mého názoru pouze nátlak. Vy chcete někomu jinému domlouvat, aby změnil téma? A proč? Snad ještě každý můžeme sdělit světu to, co chceme. Následná diskuze je na místě. Pokud není urážlivá a vedená v osobní rovině. Pak nechť zasáhne“ vyšší moc“, dohled, nebo jak to nazvat. Ale jinak si snad každý můžeme myslet svoje, ale NIKDO nemáme právo autora umlčovat.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

To že si jsem si s ním něco domlouval já, jste si jen domyslel protože to vyhovuje Vašemu přesvědčení. Já jsem sem taky nešvihal blogy o tom co si myslím o jeho obdivovaných US Evangelistech. Není to o umlčování , ale o respektování přání člověka, kterého oba označujeme za přítele. Vy se vůbec nevyjadřujete v obecné rovině. Už vůbec nerozumím touze se k něčemu vyjádřit pokud o tom nic nevím.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Vyjadřuji se v naprosto obecné rovině. Vůbec jsem nepřišel do diskuze řešit spor či přání pánů Stejskala a Vodvářky. K vašim korektním vztahům s pí. Janků vám gratuluji. Jen aby jste jednou nezměnil názor, až se to bude týkat vaší konkrétní osoby a budete se chtít bránit…

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Občas sem vstoupím. Pana Stejskala velmi dobře chápu.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Tady NIKDY neslo o rozpor pana Stejskala s panem Vodvarkou, pan TV zde v tech dnech vubec nebyl. Zdrave nazory i ze sveta mediciny jsme zde branili my ostatni.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Ale vy sám píšete o „domluvě“. Pak vám tedy nerozumím, co jste chtěl sdělit. Mimochodem, pokud bych tušil, že na můj komentář budete reagovat Vy a paní Radka, tak bych sem raději vůbec nereagoval.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Tak se se mnou nebavte. Nemám pocit že by mě Vaše moralizování nějak obohatilo. Pěknou neděli.

Pavel Dvořák
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Musíte vzít na vědomí, že zde je naprostá svoboda názorů, jen ne těch Vašich.

Tomáš Flaška
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Cituji: Natož abyste Vy nebo pan Flaška ukročil a napsal, Tomáši, promiňte, nebyli jsme v obraze, omlouváme se. Nic takového po ix příspěvcích, kde vysloveně administraci urážíte a není Vám to ani jednomu hloupé. Z administrátora, který by si ze zdrženlivosti a taktního mlčení mohl postavit mrakodrap v Dubaji, uděláte oba cenzora a jedete bez omluvy v mudrování dál! Neskutečné…

To bych rád věděl, kde jsem se něčeho takového dopustil. Kielbergerová tak ti to řeknu naplno, tady ban nehrozí. Jsi normální slepice a mám tě tak akorát u….

Tomáš Flaška
1 rok před

Tak znova: Cituji: Natož abyste Vy nebo pan Flaška ukročil a napsal, Tomáši, promiňte, nebyli jsme v obraze, omlouváme se. Nic takového po ix příspěvcích, kde vysloveně administraci urážíte a není Vám to ani jednomu hloupé. Z administrátora, který by si ze zdrženlivosti a taktního mlčení mohl postavit mrakodrap v Dubaji, uděláte oba cenzora a jedete bez omluvy v mudrování dál! Neskutečné…

A já se ptám, kde jsem z administrátora udělal cenzora. A pokud to sem nedáš, nebo se neomluvíš, tak jsi pro mě pořád jen hloupou slepicí.

Tomáš Flaška
1 rok před

Meleš z cesty. A nejhorší je, že ani nejsi opilá. Je to jen tvůj intelekt a nadutost. Jenom kvůli majitelům tohoto serveru navrhuji, že se budeme úplně míjet. Nebudu číst tvoje články, nebudu tě komentovat, ani zmiňovat. A o totéž žádám já tebe.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Skoda….proc ta nenavist?

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Jara Rankova

Chapu, nikdy jsem ho takto ani v davne minulosti meho byti na iDnes nezazila.

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

To jsem stačil pochopit během jediné diskuze, které jsem se zde dovolil zúčastnit.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Mimochodem, pokud by tu byl pan Stejskal byl, nepsal bych sem já. protože jsem styděl před známejma. A nepotřeboval bych to opentlovat řečma o umlčování, nebo poučováním Tomáše co má , nebo nemá dělat. Na mém vztahu k němu by to nezměnilo vůbec nic.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Nikdo autora neumlcoval, pouze jeho „ultra-ortodoxnim“ nazorum obcas odporoval, ne kazdy i na iDnes MUSI souhlasit s tak silne prosazovanou cirkevni – podle mne naivitou, nekdy se to opravdu nedalo cist, i kdyz nekteri psali ve svych prispevcich pouze neco jako – uzasna karma. Pan Stejskal neuznava evoluci, jak se pak da diskutovat?

Adéla Vodvářková
Admin
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

No, já vlastně souhlasím s panem Konrádem, že to je cenzura. Bohužel v téhle specifické situaci, kdy máte autora tak plodného, který někdy zvládá i dva články denně, přičemž relativně vysoké procento z nich je v jádru v podstatě homofobní (kromě několika otevřeně homofobních výroků), si nemyslím, že existuje ideální řešení. To, co nabízíte – kam bychom psali ten admin. distanc? Do komentářů pod každý jeho článek? Já už jsem jeden takový článek, kde jsem vysvětlila své stanovisko, a vymezila se proti němu, napsala, ale to bylo někdy v lednu. Na Blogosféru chodí docela dost lidí, mezi nimi mí a… Číst vice »

Rudy
Rudy
1 rok před

ano

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před

Ne, ne. Pana Stejskala nevidím nijak. Znám ho z i-dnes, něco jsem od něho četl, ale zabývá se tématy, která já nesleduji. Takže ho ani nepovažuji za svatého muže jak píšete. Občas si na Blogosféře něco přečtu, reagoval jsem zde pouze 1 x. Můj vstup není namířen ani proti p. Stejskalovi a už vůbec ne proti p. Vodvářkovi. Napsal jsem naprosto obecně a trochu i s vědomím chování admin blogu i-dnes, kde jsem byl trvale vyloučen z diskuzí. A to tak, že se mě chtěli trvale zbavit, protože jsem opakovaně upozorňoval na falešnou identitu (včetně důkazů) a na skrytou reklamu… Číst vice »

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Máte pocit, že bych zde někoho plusoval, s někým souzněl? Já tedy ne, diskuzi jsem vůbec nečetl. Reaguji pouze na článek p. Vodvářky a prezentuji právě a jen svůj 100 % názor. To vše v souvislosti s chováním adminů i-dnes. Trocha empatie by vám neškodila, neb jsem autora rozhodně neoznačil za cenzora…

Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 rok před
Reply to  Jiří Konrád

Uff. Nevím o co vám jde. Jaké praktiky, jaká totalita? Napsal jsem pouze svůj názor. Myslel jsem si, že je možno se zde svobodně vyjádřit. Tak asi omyl, no. Jasně, je to váš prostor, platí vaše pravidla a já je respektuji. Jen si proboha nehrejte se slovy, jako je svoboda názoru. Ten pojem vám tedy vůbec nic neříká.

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před

Paní Kielbergerová jsem názoru, že byste si Vaše zkušenosti neměla nechat jen tak pro sebe. Bylo by důležité toto přednést širší veřejnosti. Nevím jak. Je to vynikající náhled do skutečného života..

Pavel Dvořák
1 rok před

Naštvat jednoho z nejlepších blogerů jen proto, že některé jeho názory nejdou některých citlivým dušičkám pod nos, je kardinální kiks.
S panem Stejskalem jsem nesouhlasil jen v jednom – šlo o rekonstrukci Mariánského sloupu. Pro něho to byl symbol katolický, pro mne historická památka.

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Nejde o „některé“ nebo „jiné“ názory a také ne o „citlivé dušičky“. Pana Stejskala čtu již delší dobu a nezbavím se dojmu, že přes jeho jak zmíněno, hluboké znalosti a vysokou intelektualitu se někdy přibližuje k fanatické religiozitě. (příklad jeho názory na onu sektu). V takových případech považuji za správné, se rozloučit.

Tomáš Flaška
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Pane Dvořáku, naprostý souhlas. I když s tím Mariánský sloupem je mi to fuk. Hlavně že stojí.

Tomáš Flaška
1 rok před

Vážil jsem si Vás dříve za Vaše názory a hlavně formu jejich prezentace. To už neplatí. Howgh.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Dyť je Radka pořád stejně divoká 😀 Párkrát už se obula i do mě, ale já holt ve své vážnosti nemusím kadit mramor abych si dokázal, že jsem chlap 😀 Ostatně myslím, že Vy to přeci taky nemáte za potřebí a jen jste se špatně vyspal….

Pavel Dvořák
1 rok před

Paní Radka je jako dubnové počasí. I když zrovna svítí sluníčko, nikdy si nezapomenu vzít deštník. A pro jistotu i hromosvod.
Zkuste se nad to povznést: „Odpusťte jí, nebo ona neví co činí. Amen.“

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

S onim Amen jste tomu dal tu nejhorsi pachut! Skoda.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

…navic, stala obhajoba americkych Evangelikanu (pochopitelne Grahama a Falwella), kteri obhajuji incest a znasilneni je dost nepochopitelne….kde se rozlisuje inteligence religiozni a ta normalni?????

Pavel Dvořák
1 rok před
Reply to  Jara Rankova

Zajímaví je, že na iDNES blog pana Stejskala prošel. Informuje v něm, jak někde někdo něco dělá. Diskuse prakticky žádná, tohle téma asi nikoho nezajímalo. Ale tady, kde se hraje na dokonalou svobodu slova, to neprošlo.
Není to proto, že se tam poukazuje, co některé církve činí?

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Přestante tu spekulovat. Jediný kdo tu urážel příslušníky jiné církve byl pan Stejskal.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Jiste, precetlo ho mozna 200 homofobu a dali karmu.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Zrejme proto, ze to nikoho nezajimalo. Nebo i proto, ze nemusel mit nutne pravdu, ja jsem jeho clanky cetla, i kdyz to pro nektere umyslne detsky bylo znacne zmensene, vse se da zvetsit, i kazda ptakovina. On obdivuje tu cirkev, ktera svym oveckam tvrdi, ze tam nekde hresi,on obdivuje cirkev, ktera chce homosexualitu lecit v letnich taborech, jemu je jedno, ze se ta decka obcas zasebevrazdi ale jeji predstavitele podle toho neziji. Na mne vyjel, ze ted uz vi, jaci lide se do Kanady dostali, nemate pocit, ze to bylo jizlive od svateho muze???On veri v cirkev z USA, ktera… Číst vice »

Last edited 1 rok před by Jara Rankova
Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Jara Rankova

Veskere claky pana Stejskala v nichz tolik obdivuje americke „Evangelicals“ se daji poprit, mozna tezko pro ty, kteri nesleduji americkou politiku a zpravy at uz z radia, tv, nebo online. Ja tady ziji. To, ze vynesli Trumpa do Bileho domu, ze o nem pisi, ze je to Messiah.mesias a skutecne jim je milejsi zit v incestu a jejich boj proti aborcim i pokud je to 12 let stara divka, ktera byla prislusniky rodiny znasilnovana, tak to je nechutny obdiv ze stran autora, on vi, ze vetsina ctenaru denne nesleduje, co se ve Statech deje, maly priklad muze, ktereho autor tolk… Číst vice »

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Ale on neni jeden z nejlepsich blogeru, jeho laska k Izraeli je fajn, ale tam to take konci! Jeho Ben Gvir, je ultra orthodoxni nacionalista a to co zada – ten „settlement“ je illegalni, pokud umite anglicky, zkuste hledat na google, BBC o nem napsala x clanku. Byla jsem na iDnes, psala jsem si privatne s Karlem Bohackem „Lady-evil“, z fotografii znam jeho rodinu a byl fajn. Myslim, ze jsem byla „odsouzena“ pani Terezou bud na pul roku, nebo na vzdy – nesnazim se tam dostat zpet. To bylo v dobe, kdy se cast diskuteru odtrhla a zacali psat jinde,… Číst vice »

Last edited 1 rok před by Jara Rankova
Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Jara Rankova

Ted jsem dodatecne zjistila, ze se opakuji, ale ctu jeden prispevek za druhym a neda mi to. Zda se mi podle teto dikuse, ze byl na Blogosfere umele vytvoren „Mistr pera a Svaty muz“. Neslo v podstate o nic jineho, nez otevrit okno pro nekoho, jehoz mysl zije ve stoletich pre tim nasim a mysleli jsme si, ze mu pomuzeme, ma vnoucata a ta jednou budou mit mozna jiny nazor…..

Last edited 1 rok před by Jara Rankova
Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Nejlepsi z blogeru? Zastydly v „Old Testament“ a neucovnout ani milimetr?

Lumír Hrabovský
Lumír Hrabovský
1 rok před

Je mi líto odchodu p. Stejskala, S některými jeho názory nesouhlasím, ale zdůvodnil je a je to jeho víra. Co se týká mé víry a pozice v problému – vyšší moc asi existuje, ale nepromlouvá skrze lidi. Co se týká homosexuálů – vím o několika, ale jsou spolu dlouho a odhaduju, že mají dobrý vztah. Projevy lásky jako líbání a dotyky citlivých míst považuju za intimní a nepatřící na veřejnost ani u heterosexuálních párů, ale dívám se jinam.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Homosexualita tu byla urcite uz od Neandrtalcu, co je proboha na libani spatneho? Mlatit se a nadavat si navzajem na verejnosti je vice prijatelne?

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před

Dovolím si se dnes ozvat ještě jednou: Vynikající a nestranná úvaha pane doktore. Hluboké znalosti a vysoká intelektuální úroveň nevylučují sklon některých občanů k fanatismu. Člověk věřící v Boha by si měl uvědomit, že Bůh stvořil nejen část, nýbrž celé univerzum, Takže každá lidská bytost by měla být především respektována.
 
Český ekvivalent německého přísloví „Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende“ neznám. Ale přísloví nevzniklo pro nic za nic.  Někdy prostě neexistují jen příjemné situace, někdy pomůže jen rozchod.  

Přeji (si 🙂 docela neskromně) i nadále co nejvíce Vašich úvah. Nabádají k zamyšlení.
 
 
 

Pavel Dvořák
1 rok před
Reply to  Hana Rybnická

„Takže každá lidská bytost by měla být především respektována.“
Myslíte, že i bez rozdílu, nehledě na co ona bytost provedla? Ano, na Hitlera i Heydricha je především třeba hledět jako na lidskou bytost, hodnou respektu.
Věřící se mohou uspokojit tím, že vrah, který jim právě zakroutil krkem, stane nakonec před Soudnou stolicí boží. Ale pokud jej nezastaví ruka jiného člověka, může ještě tu a tam někoho zamordovat. Ale to by vlastně nemělo vadit, protože oni se dříve dostanou k té lepší fázi života, zbaveni útrap v tomto slzavém údolí, dostane se jim blaženosti věčné.

Last edited 1 rok před by Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
1 rok před

Pane doktore, já v příspěvku paní Rybnické nic o sexuální orientaci nenašel. Píše to obecně. Protože se obecně tvrdí, že Bůh dal člověku svobodnou vůli, pak je člověk za své konání sám zodpovědný. Kromě toho byl člověk vybaven i takovou pojistkou, zvanou „superego“ (nadjá) které má řídit jeho kroky z hlediska nějakého vyššího principu. Může se třeba vraždění z vilnosti považovat za sexuální orientaci? Z LGBTQ+ (etc) se dělá živnost a politikum. Prohlásit o sobě, že jsem homosexuál, je dnes IN! Za R-U platila dost velká náboženská svoboda, povolená náboženství byla uvedena s tím, že ostatní mohou být provozována pouze… Číst vice »

Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Pane Dvořáku, upozorňuji na skutečnost, že i před normiberským tribunálem nad zločiny nacistů bylo s obžalovanými jednáno Spojenci (jejimi soudci a právníky) slušně a korektně. Ve všech případech, jakýkoli rozsudek byl konečně vynesen, „Nejsme jako oni“ tato vynikající zásada je významným znakem civilizivané společnosti v případech, které uvádíte.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

„vklinim“ se mezi prispevky, protoze jsem si vzdy na iDnes myslela, ze pan Dvorak je ac neznam vek, celkem normalni, mela jsem i dojem, ze je atheista, vidim, ze jsme se bohuzel mylila.

Tomáš Flaška
1 rok před
Reply to  Jara Rankova

To zní, jakoby věk určoval, jestli je někdo normální, nebo ne.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Asi jsem se spatne vyjadrila, ale na iDnes mate vsichni fotografie, ktere vekem nemnenite, tak bych si mohla myslet, ze pani Valikova je stale neco malo pres dvacet a Vy „padesatnik“, tak jako pan Petrik. Vetsina tech fotografii je tam jiz nejakych 10 let.Zrejme jsem mela volit jine slovo, misto toho normalni, ale proc to rozmazavat stejne neprijemne. Te zlosti v diskusi je dnes prilis mnoho.

Last edited 1 rok před by Jara Rankova
Pavel Dvořák
1 rok před
Reply to  Jara Rankova

Pro informaci, letos mi bude 80. Protože ve škole jsme ještě měli náboženství a můj šéf byl laickým kazatelem církve metodistické, nevím, jsem-li ateista, agnostik či pohan, ale nesnáším pámbíčkářství.

Pavel Dvořák
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Pámbíčkaření vašeho spolku mě nezajímá, je to myšlenkový relikt, který nemá v 21. století v civilizovaných zemích co dělat. Chybí tu už jen paní učitelka Valíková.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Co kdyz je zde vice agnostiku, nez mate tuseni?

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Ano!!

Pavel Dvořák
1 rok před
Reply to  Pavel Dvořák

Paní Radko, já se tu obracím na pana doktora Vodvářku, tak mi do toho laskavě nevstupujte.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial