Co nás zase bude stát návštěva Andreje Babiše ve Francii?

Nekladete si otázku co tam Andrej Babiš v předvečer voleb dělal? Ale především, proč se s ním Emmanuel Macron setkal? Jaký to dává smysl?

Pokud měl vrcholný představitel Francie potřebu se setkat s někým z České republiky, tak nechápu proč ne s někým z ústavních činitelů. Proč se šéfem opozice? O kterém navíc musí vědět, že je právě ve Francii vyšetřovaný kvůli machinacím s tamními nemovitostmi.

Andrej Babiš si asi myslel, že mu tato návštěva u nerozhodnutých voličů pomůže. Nicméně otázkou zůstává, jak donutil Emmanuela Macrona, aby ho přijal?

Sám Andrej Babiš k tomu uvádí: „Strávili jsme spolu s panem prezidentem Macronem asi 40 minut. Zajímal jsem se o jeho názor na ukončení války na Ukrajině a samozřejmě řešení energetické krize v Evropě. Na čtyři oči jsme řešili všechna aktuální témata a evropskou agendu.“

Ono to vypadá jako běžné nicneříkající prohlášení. Ale ďábel se skrývá v detailu. To slovo „energetika“.

Vzpomeňme si na návštěvu Andreje Babiše v Bílém domě. Přijetí na nejvyšší úrovni, ba nutno říci že dokonce vřelé přijetí, fotečka s prezidentem Trumpem do rodinného alba, samé lichotky. A hle o pár týdnů později jsme podepsali kontrakt na nákup amerických vrtulníků za miliardy. Nic proti těm vrtulníkům nemám, to dohodli odborníci, ale Andrej Babiš prostě jen zavětřil příležitost se zvěčnit a využil jí. Co by americký prezident neudělal pro kšeft národních firem. Těch pár minut nalejvárny od poradců s kým se to vlastně má setkat a pak pár úsměvů, to za to americké straně stálo.

A teď zpět k Francii a Emmanuelu Macronovi. Napadá mě jediná možnost – dostavba Dukovan. Víme, že mezi třemi uchazeči o dostavbu je i francouzská společnost Areva. Možná se Emmanuel Macron ke společné fotografii uchýlil za slib, že pokud bude tato společnost na dostavbu vybraná, tak opozice s tím nebude mít problém.

Následující měsíce ukážou.

Subscribe
Upozornit na
guest

26 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana Rybnická
Hana Rybnická
1 rok před

Pane autore, vsadila bych se, že máte pravdu.

Jiljí Záruba
1 rok před

Slyšíte trávu růst, pane Flaško. Žádné Dukovany. Viděl jste Tři oříšky pro Popelku? Tam je scéna, kdy královský pár navštíví statek, macecha si nepřímo řekne o pozvánku na ples a král jí vyhoví s dokonale kyselým ksichtem. ANO a Macronova strana jsou ve stejné frakci Evropského parlamentu, prostě se scházejí, Babišův tým to jen uměl zařídit tak, aby to bylo v tomto týdnu, Macronovi to bylo jedno, baví se s kdekým. Babiš toho samozřejmě náležitě využil, koukejte, lidi, já se kamarádím s Macronem. Babiš připomíná takového toho jedince, kterého lze často potkat na různorodých akcích, dostává se do blízkosti celebrit, fotí se… Číst vice »

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Za mě nepochopitelný zásah do finále prezidentské kampaně…. dlouhodobě nemám rád francouzské politiky a opět jsem se v tom jen utvrdil…. Pro mě osobně to navíc znamená jít nejspíš ve druhém kole volit generála Pavla a upřímně, dlouho jsem doufal, že se to obejde bez mé maličkosti….

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Filipe, na rozdíl od Honzy Zieglera ( s nímž souhlasím stran případného krále ), jsem toho názoru, že tyto volby jsou prostě antibabiš. Pokud můžeš, jdi a dej to slušnému člověku.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Tomáši pokud to bude třeba neměl jsem nikdy v plánu nikdy nic jiného než přes veškeré výhrady které k němu mám jít ho volit…

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
1 rok před

Za daného stavu by byla „antibabiš“ volba při jakémkoliv složení kandidátů. I když u jistých kousků by vzniklo dilema. Gen. Pavla vybral jako svého nástupce Václav Havel, tehdy mu Pavel řekl, že na to ještě není připraven. Pro normálního člověka je dělat presidenta v naší vlasti nadlidská oběť. Havel se obětoval, a Pavel k té oběti dospěl.

Filip Vracovsky
Filip Vracovsky
1 rok před

Jen podotknout…. jelikož je to pod mým vláknem…moje ne pro gen. Pavla se vztahují k jeho postojum po roce 2014 a nemají s transforma či našich ozbrojených sil nic společného.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

V tom se lišíme Radko. Pro mě je to jen další důvod pro ne…. Žádný jedinec by v našem systému neměl stát nad volbou parlamentu. Máme až příliš mnoho zkušeností s tím, že inženýři dobra následně utopí společnost v krvi. Ve jménu rovnosti a bratrství, demokracie, svobody…. je jedno čeho. Svoboda pro mě znamená přijmout i jisté korekce které k ní patří. Paorážka od někoho neoblíbeného ve volbách je jedním z nich. Kdyby se Okamura postal za vlády považoval bych to za tragedii. Řešit to pučem, občanskou válkou, revolucí…. by však byla cesta do Pekla.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Dostal do vlády.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Já Vám to ani neberu, ani nevymlouvám… on ne že není populista, je velmi dobrý populista … Pro jinou cenovou skupinu než Okamura, to jistě. Každopádně v letošních prezidentských volbách jsem dávno smířený s dvěma fakty. 1) Nikdo podle mého gusta tam není. 2) Babiše fakt ne.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Jsem na vážkách, jde-li o totožnou osobu, která působí zde na Blogosféře a na idnes. Výše uvedený text je projevem velmi slabého ducha, která se tu a tam vyskytuje na blogu idnes.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Potom je ovšem velmi zajímavé, že zde na BS píše bez podobných vulgarit a stupidit.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Budu jej obezřetně sledovat…..

Adéla Vodvářková
Admin
1 rok před

Co je myšleno tou karmou?

Filip Vracovsky
Filip Vracovsky
1 rok před

Něco jako počet like na facebooku, ale složitější počítány jeste ve vztahu k poctu precteni.. Pro mnoho lidí na Idnes posvátná kráva i argument v jednom.

Filip Vracovsky
Filip Vracovsky
1 rok před

Píšu z mobilu jak tatar, snad je to srozumitelné,raději se odmlcim.

Adéla Vodvářková
Admin
1 rok před

Já vím, co je na idnesu karma, ale on jako naráží na to, že píšete podle jeho názoru příliš mnoho článků, nebo tam je něco komplexnějšího?

Filip Vracovsky
Filip Vracovsky
1 rok před

Aha…no to je taková klasická skatulkovana z tamních diskuzi…nic než touhu urazit bych za tím nehledal.

Ivan Marek
Ivan Marek
1 rok před

Abych učinil konec dohadům a s vědomím, že dnes zde přispívám naposled.. . .“Zaslouřenou karmu“ zde uděluje výhradně jeden „VIP bloger“, je to podle něj projev nejvyššího uznání za proti babišovské, protiruské a proti okamurovské, proti zemanovské postoje.Ta se ale pokud je mi známo , uděluje i zde. Psal jsem to už před rokem, při mém osmidenním pobytu na JIP oddělení ve FN u Sv. Anny v Brně, že někteří „vyznamenaní“ tímto titulem. už mají těchto „metálů“ víc, jak severokorejský generál na uniformě. Nesmírně mě tehdy ten pán, při mém pobytu na JIP dokázal pobavit, Pro pana Vodvářku. . .Není… Číst vice »

Ivan Marek
Ivan Marek
1 rok před
Reply to  Ivan Marek

Paní Kielbergerová. Nemám tušení co o mé osobě a kde psal pan Trčálek. Setkali jsme se jen jednou, netrvalo to víc než čtvrt hodinu Své mínění a úsudky o jiných si ponechávám čistě pro sebe, tedy pokud nemají možnost se účinně bránit. Nezveřejňuji na „odiv“ ani soukromou korespondenci od jiných, abych jejím zveřejněním získal širokou podporu svých názorově blízkých. A už se vůbec nebudu veřejně chlubit tím že : mou zásluhou Tomáš Flaška(@Tomáš Flaška)  3 hodin před Na iDNESu už má doživotní Ban. Tak si tady dává pozor a své výlevy mi posílá maily. Budu velmi rád, když mi odešlete… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před
Reply to  Ivan Marek

Pane Marku. Pamatuji si, že mne jistý Ivan Marek poměrně vulgárně napadal na blogu idnes. Nedělám si složky, jako jistý Babiš, ale některé ataky byly natolik výživné, že jsem si jméno Ivan Marek pamatoval. Vzhledem k Vašim příspěvkům na Blogosféře mne skutečně nenapadlo, že jde o jednu a tutéž osobu, neboť doposud jste psal celkem slušně.
Nikdo vás odsud nevyhazuje, nicméně vzhledem k vašemu postoji k mé osobě mi zde určitě nebudete chybět.

Jaroslav Červenka
1 rok před

Skvělá úvaha, Tomáši. To mě vůbec nenapadlo.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Tohle by mohlo být. Pořád jsem si lámal hlavu, proč zrovna Babiš, zrovna s Macronem a zrovna teď.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial