Rusové varují, stoupenci Putina by Vás přivedli do otroctví

Svobodní Rusové vydali prohlášení, v němž Čechům doporučuji, aby v prezidentských volbách nedali hlas kandidátům, kteří jsou stoupenci Putina. Stojí za to, jim naslouchat.

Tito lidé znají Rusko lépe než kdokoliv z Čechů, protože v něm dlouhá léta žili než byli diktátorským kremelským režimem přinuceni k odchodu. Měli bychom je tedy brát vážně. Volit za hlavu státu Putinovy stoupence by bylo cestou do otroctví, k úpadku a bídě.

Nynější Rusko je nešťastnou mafiánskou zemí ovládanou zločineckými gangy řízených Putinem a jeho nohsledy. Uvědomme si, že z Ruska odcházejí miliony hlavně vzdělaných lidí, protože se v něm nedá žít. Člověk si v něm nemůže být jistý ani vlastním životem. To dokazuje fakt, že mnozí z těch, kteří se jen trochu odchýlí od oficiální linie, častou padají z oken. V lepších případech jsou členové opozice zavíráni do vězení nebo přinuceni k emigraci. Rusko je těžce zkorumpovanou zemí, která neumí ochránit soukromé vlastnictví lidí, už proto že není právním státem, jelikož v něm neexistuje nezávislá justice. Je doložené, že soudci vynášejí rozsudky na základě příkazů mocných a nikoliv v souladu se zákonem. Rusko je zemí, kde podle evropských měřítek žije více než polovina jeho obyvatel ve velké chudobě,“ píše se v prohlášení.

To jsou pravdivá a varovná slova. Můžeme mít vůči Evropské unii spoustu výhrad, mám je i já a také o nich píši, ale Rusko nemůže být a není v žádném případě alternativou z mnoha důvodů.

Především kvůli tomu, že není právním státem s nezávislou justicí. U nás včera soud uznal Andreje Babiše nevinným, budíž. I když já tvrdím, že to z něj bezúhonného člověka nedělá. To však není podstatné, podstatné je, že u nás může čelný představitel opozice vyhrát soud. V Rusku něco takového neexistuje, což potvrzuje osud Alexeje Navalného a mnoha dalších ve vězeňských lágrech. Putinova říše nabízí opozičníkům jenom tři varianty, smrt ( velmi rozšířený je pád z oken), vězení a v nejlepším případě emigraci. Na spravedlivý soud v Rusku zapomeňte.

Rusko je také zemí obrovské chudoby, v nichž podle evropských měřítek žije více než polovina obyvatel. Pětina obyvatel Ruska nemá peníze ani na dostatek jídla a takový český Chánov by byl pro mnohé z nich luxusním bydlením.

Není mi rovněž známo, že by Rusové prosluli produkcí svých praček, ledniček, televizí atd. V současné době za západních sankcí mají dokonce problémy i s výrobou osobních aut, kterým často chybí klimatizace a okénka se musí stahovat ručně. Inu takový návrat do sedmdesátých let.

Ruské poměry by tedy u nás mohl chtít asi jen poněkud pomatený člověk. Proto je proti zájmu naší vlasti podporovat ty, kteří by z nás chtěli udělat Putinovy poddané.

https://www.svobodnirusove.cz/cz/svobodni-rusove/13/

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Nyní se objevila nějaká iniciativa, o které píše velmi dobře Jiří Turner na blogu idnes. Její signatáři požadují v podstatě kapitulaci Ukrajiny. Krátkozrakost podobného kroku je známa z historie. Navíc, směs signatářů asi nikoho neudiví – ekonomka Švihlíková, Matěj Stropnický či Jan Kavan…..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial