Za bombardování Londýna vlastně mohl Winston Churchill

Jasně, kdyby totiž v roce 1940 Velká Británie přistoupila na mírové návrhy Adolfa Hitlera, válka by nemusela pokračovat a německá Luftwaffe by neroztřískala britská města. Putinovci opět stejní jako nacisté.

Tentokrát to předvedl mluvka ruského prezidenta Dmitrij Peskov. který prohlásil, že Ukrajinci mohou okamžitě ukončit utrpení svých civilistů, když přistoupí na ruské mírové podmínky. Tak to určitě, Ukrajina má kapitulovat před vyděrači, kteří záměrně ničí její civilní objekty a vraždí civilisty. Něco takového se nestane, protože hrdost to Ukrajincům nedovolí. Ze strany Ruska je to také jen výraz čirého zoufalství, na frontách už ruská armáda dostala několik nakládaček a tak se mstí raketovými a leteckými útoky na kritickou infrastrukturu a civilisty .

Nicméně je pozoruhodné, jak se historie opakuje. V roce 1940 po porážce Francie nabídl Adolf Hitler „mír“ Velké Británii, samozřejmě za krajně nevýhodných podmínek, že se Londýn vydá Němcům na milost a nemilost a Ti jej za to nenapadnou. Těžko říci, proč se tak stalo, ale podle všeho vrchní nacista měl pro Angličany nějakou slabost. Naštěstí už na postu britského premiéra vystřídala slabocha Nevilla Chamberlaina silná osobnost – Winston Churchill, který do Berlína důrazně vzkázal, že nehodlá jednat s Hitlerem a jeho bandou. A tak začala bitva o Británii, ve které RAF zvítězila a znemožnila invazi německé armády na britské ostrovy.

Samozřejmě to nebylo zadarmo. Luftwaffe masivně útočila na britská města, k nevíce poškozeným patřily Londýn, Plymouth a hlavně Coventry, a tyto nálety zabily desítky tisíc jejich obyvatel. Podle zvrácené logiky některých omezenějších jedinců ale za to může Churchill, který odmítl mír a vybral si válku. Však mu také německá nacistická propaganda spílala do válečných štváčů apod.

Nyní se putinovští rusáci chovají stejně jako němečtí nacisté. Nejdřív přepadnu jinou zemi, rozmlátím ji na kusy, vraždím její obyvatelstvo, pak ji nabídnu mír, a když ta pokořující podmínky odmítne, tak prohlásím, že ona je zodpovědná za veškeré zlo, protože se odmítla vzdát násilníkovi.

Hitlerovské Německo nakonec válku prohrálo a věřím, že teroristické, zločinecké a mafiánské putinovské Rusko v blízké budoucnosti dopadne stejně.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
1 rok před

Dobře, Jene! – Dovoluji si tuhle výstižnou analogii sdílet i na Fb.

Michaela Klímová
1 rok před

Přesná analogie, ale bojím se, že dnes to někdo může vzít vážně.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial