Zblbnutí Rogera Waterse

Krakovští radní považují Rogera Waterse, bývalého člena skupiny Pink Floyd, za nežádoucí osobu a ruší jeho plánovaný koncert v příštím roce.

Nic nového pod sluncem. Občas si nějaká mediálně známá osoba osvojí právo pouštět se do úvah o jejichž podstatě ví ono příslovečné lejno. Případně si cosi přečte a zaujme „jednoznačné“ stanovisko.

Pamatujeme paní Rowlingovou, autorku knih o Harry Pottrovi, kterak se jí nelíbila klecová lůžka v našich psychiatrických léčebnách. To, že tato lůžka jsou mnohdy jediným opatřením, aby si psychicky narušený jedinec neublížil, bylo už mimo její myšlenkový dosah. Podstatou pro ni je „uvězněný člověk“, trpící pod nadvládou bílé mafie.

Dalším v řadě byl skvělý herec Gérard Depardieu, který zahořel láskou k Vladimíru Putinovi, jenž ho na oplátku obdařil ruským občanstvím. Pravda, byly za tím i daně, které se herci jaksi příliš nechtělo platit, ale to byla jistě jen nehorázná pomluva, která očernila jinak zcela čistý vztah k imperátorovi. Láska vydržela i anexi Krymu, aby se zlomila po invazi na Ukrajinu.

Steven Seagal, muž jednoho výrazu a dávného pohybového umu, jenž se vypařil přibývajícím tukem, všechno vydržel a Vladimíra Putina miluje a dokonce chce točit o invazi „pravdivý“ dokument.

Roger Waters, baskytarista jedné z nejlepších skupin konce 20. století, se nyní pasuje na arbitra nejhoršího konfliktu na území Evropy po dobytí Berlína v roce 1945. Již dříve se „realizoval“ v blízkovýchodním neřešitelném problému, kde se jednoznačně postavil na stranu palestinských Arabů, kteří mimo jíné posílali ještě nedávno neřízené střely na území jiného státu s jediným účelem pobít co nejvíce lidí, dokonce i těch, kteří s nimi mají společný etnický původ. Přemloval své kolegy z branže, aby nikdy nevystupovali ve státu Izrael se svou produkcí.

Nyní radí Ukrajině, ať se vzdá části svého území, ať se ukrajinské armádě přestanou posílat zbraně, s nimiž hájí svou suverenitu a tím ukončí konflikt. Jinak přijdou na řadu atomové zbraně. Americký president je dle něj válečný zločinec a paní Zelenská by měla svého muže přesvědčit, ať si padne do náruče s panem Putinem a tím zavládne všeobecný mír na planetě.

Možná se mu dostane vlídného přijetí v Kremlu, kde bude považován za dalšího užitečného idiota, možná místo  Krakowa vystoupí třeba v Chabarovsku či Jekatěrinburgu. Zažije dalších pár minut slávy od vděčného publika, kterému nestačí ruské častušky a vlastenecké písně Alexandrovova souboru.

Je však na čase, aby mu někdo blízký poradil, aby se věnoval tomu, co opravdu umí a politiku raději veřejně nehodnotil. Roger Waters je stále fenomenální muzikant.  Staré české přísloví říká, že se má švec držet svého kopyta. Nevím, jestli podobné existuje i v angličtině. Pokud ne, měl by mu jej někdo přeložit.

Subscribe
Upozornit na
guest

11 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
1 rok před

Budiž to dalším potvrzením, že ani sebelepší kumštýřské schopnosti ani postavení celebrity z nikoho nedělají morální autoritu aniž mentální subretu.

Jana Melišová
1 rok před

Len či by tomu prísloviu chcel (po)rozumieť 🙂 🙂

Josef Prause
Josef Prause
1 rok před

Waters by možná rozuměl: „a cobbler should stick to his last“.

Vladimír Ludvík
Vladimír Ludvík
1 rok před

To je taková slovní hříčka jako české: ševče drž se svého kopyta. Člověk by měl dělat to, co umí, a neplést se do věcí které dělat neumí.

Josef Prause
Josef Prause
1 rok před

Cobbler je švec, příštipkář. Last je ševcovské kopyto.

Jara Rank
Jara Rank
1 rok před
Reply to  Josef Prause

Presne tak je to v anglictine….. mozna i: „Black smith should stick with his anvil“.
Perfektni clanek a tady u nas (nechci uz psat na Zapade) to hoch projel: https://loudwire.com/judas-priest-performing-rock-and-roll-hall-of-fame-2022/

Sona Bulbeck
1 rok před

Skusim pohladat🤩

Jara Rank
Jara Rank
1 rok před
Reply to  Sona Bulbeck

Cobbler stick to thy last..trvalo mi to presne 3 roky, nez jsem si rekla, konecne rozumim anglictine:-), nektere veci se musi „memorized“ nazpamet.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial