Opuštěný a vypuštěný…..Miloš Zeman

Nikdo jej nepostrádá. Zatímco hlavy jiných států vystupují s prohlášením, čím vším pomohou krvácející Ukrajině, náš si vše odbyl jedním projevem. Bohužel hodně pozdním.

Musí to být trudný čas. Po říjnových volbách, kdy z místa premiéra zmizel věrný brach Andrej, odpadl prostor, kde mohl svými manipulacemi vydírat exekutivní složku naší společnosti. Současný premiér je z jiného těsta, je slušný, ale zásadový, což hlavě státu vysloveně nesedí. On totiž trvá na svém a nepotřebuje žádné zákulisní kšefty něco za něco. Navíc současný premiér nemá nad sebou Damoklův meč trestního stíhání. Řečeno krátce, tady již pšenka nepokvete.

Z čínského přátelství s císařem Si Ting Pchingem  nezbylo vůbec nic. Ony slibované stamiliardy investic se proměnily v krabičku, v níž místo peněz byl použitý toaletní papír. Čínský přítel a zprostředkovatel pan Jie Tieng Ming byl evaporován, vyzmízíkován a ani vyšetřovatelskou dvojkou Holmes – Watson v české verzi Mynář – Nejedlý nebyl nalezen. Dokonce ani likvidace tibetských vlajek naší čackou policií v době pobytu pana Si na něj neudělala ten patřičný dojem a jsem si jist, že on dnes ani neví, kde leží to malé město s názvem Česká republika.

A teď kamarád poslední, Vovka Putinů, se pomátl na rozumu. A to přesto, že Miloš Zeman prorokoval, že mu nepřeskočí. Ještě několik dní před okupací Ukrajiny, kdy celá věrchuška včetně cara dávno věděla, co přijde, byla naše hlava státu citována v ruské televizi se svým výpadem proti tajným službám spojenců, že jejich varování před válkou je fake. Termín užitečný idiot nemůže mít lepší vzor.

Jeden z jeho loutkovodičů se stal nepotřebným, protože kšefty s Ruskem teď na nějakou dobu nebudou tím nejlepším byznysem. Je docela možné, že pan Nejedlý bude vyhoštěn z Hradu a bude si muset najít svůj kancl jinde.

Pravda, měl projev, kde přiznal svůj omyl. Dokonce odvážně nazval svého nejlepšího ( jediného a posledního ) politického přítele šílencem. Bohužel to bylo vše. To, že sloužil mnoho let agresivnímu psychopatovi, už v jeho projevu nezaznělo. To, že po celou dobu svého pontifikátu shazoval NATO a EU, že naši republiku činil krajně nedůvěryhodnou v očích spojenců, také zapomněl říct.

A nyní už mlčí. Což je nakonec docela dobře. Protože už nikoho nezajímá, co řekne. U nás i v zahraničí. A nejspíše už navždy.

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Alejandro Azamedo
2 let před

Líp bych to asi nevyjádřil, ono už tato sebereflexe a uznání omylu je od Zemana něco neočekávanýho – pro normalního člověka to nejmenší, ale tomu kolaborantovi to muselo jít z úst moc těžce. Na druhou stranu už je Zeman duševně dávno za zenitem, snad se brzo odporoučí na druhej břeh řeky Stix a na jeho místo přijde někdo normálnější (hlavně ne Babiš) ale než se to vyřeší na Ukrajině, tak by bylo lepší českýho člověka nezatěžovat výběrem vhodnýho kandidáta a nechat tam ještě Milošovo tělo hnít, pakliže bude držet hubu a bude v ústraní si luštit sudoku.

Vladimír T. Gottwald
2 let před

Asi máš pravdu, přinejmenším pravdy značný díl. Ale já, jakkoli Zemana nesnáším, se na veřejně dostupném fóru protentokrát jeho kritice vyhýbám. Přestože jsem se s ním za celou dobu jeho výkonu prezidentské funkce plně shodl tuším teprve podruhé (poprvé to bylo v otázce podpory Izraele a přesunu české ambasády do Jeruzaléma). Když se i on připojil kritikou Putina a odsudku zločinné ruské agrese proti Ukrajině k nám ostatním, jsem rád, že tedy veškerá vrcholná politická reprezentace Česka (včetně všech složek zákonodárných i výkonných) je v tom zajedno. – A nechce se mi momentálně tenhle souzvuk narušovat disonantními tóny připomínek něčeho… Číst vice »

Last edited 2 let před by Vladimír T. Gottwald
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial