Omicronový deník – první část – příjezd z lyžáku

Jak asi víte, covid se naší užší rodině poslední 2 roky vyhýbal, k čemuž přispělo zejména to, že jsem děti neposílala do kolektivu, dokud nebyly obě očkované. Hned po Silvestru 2021, v novém roce základní škola mladší dcery naplánovala lyžařský výlet na týden. Přišlo mi to jako naprostý nesmysl, v době nastupující vlny omicronu, ale dcera mě moc prosila, že chce jet, sport jí prospěje a doma jsme se tedy shodli na tom, že víc než dvojí očkování pro její bezpečnost už udělat bohužel nemůžeme (třetí dávku zatím tele nový ministr Válek pro její věkovou kategorii neschválil! Což je velká chyba!) , leda bychom ji převedli na další rok na domácí vzdělávání. Což se nám moc nechtělo. Děti jí chyběly, doma se málo hýbala, vykopat jí ven z bytu na procházku bylo každý den těžší, i když se to vždy nakonec povedlo. Takže jsme jí s těžkým srdcem a vědomím velkého risku, po otestování všech spolužáků před odjezdem pustili…. Asi je vám už jasné, jak to asi dopadlo.

V týdnu mezitím naše druhá starší dcera – také očkovaná 2x – při testu měla ve škole nejasný výsledek antigenu. Hlásila to a prosila o druhý test. Byla i v kanceláři ředitele a tam jí bylo řečeno, že druhý test nedostane a že je to negativní, ať si nevymýšlí. Protože je zodpovědná a prostě se jí to nezdálo, viděla tam nějaký stín druhé čárky a chtěla mít jistotu, objednala jsem jí na PCR ten den. Doma ještě raději 2 antigenní z naší zásoby – naštěstí negativní. Nechávám tedy dceru doma ze školy v ten pátek minulý týden a celý den čekáme na výsledek, protože odpoledne se má vrátit druhá mladší dcera z hor se školou a bylo by tedy dobré vědět, jak na tom doma jsme.

Výsledek přišel 16.55 – hurá negativní. Ovšem radost vydržela asi 5 minut.

V 17.00 dorazil autobus. Z něj vyskočil učitelský doprovod se sympatickým zástupcem ředitelky v první řadě – (ovšem pro něj nezvykle) s respirátorem na ústech a zvláštním výrazem. No, hádejte, můžete jednou… Při včerejším testování na horách jedno pozitivní dítě – včera si ho vyzvedli rodiče, dnes ráno při opakovaném testování druhé pozitivní. To s nimi ale už muselo jet autobusem…. Takže radost.

(Jinak před odjezdem směr hory před 5 dny se děti také společně před odjezdem testovaly také antigenem a negativní byly všechny. PCR by byl asi lepší, jenže ten by zas byl starý, protože se jelo v neděli a spousta míst o víkendu netestuje, takže by děti dovalily nejspíš testy ze čtvrtka a ty už by v neděli jaksi byly k ničemu.)

Čekalo se na výsledky PCR těch zachycených dětí, těm se covid potvrdil a pak přišla karanténa pro Emmu. Tak ne, že by mě to nějak překvapilo. Věděla jsem, co riskujeme.
Prej to ale jinak bylo skvělý a stálo to za to, říká Emma… No, to teprve uvidíme 😉

Jo a že by se to nešířilo by byl zázrak, část třídy (Emma prej neeeee) hrála tajně líbací flašku. Asi to ještě furt je IN tahle hra našeho mládí. Takže to bude tutovka.

Musím říct, že mě to vlastně celé neuvěřitelně pobavilo. Snad se budu smát i za týden. Emma včera, dnes ráno i teď doma negativní.
Mimochodem… pokud do karantény spadneme v pondělí, platí ještě stará pravidla. Od úterka už zase jiná. Bude to napínavý!
Ještě, že zkoušky pro studenty na FSV UK jsme prozřetelně naplánovali už před měsícem online…. 😉

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial