A co české děti? Také je necháme mrznout a trpět hladem?

V posledním blogu na Idnesu jsem sdílela osud Zamana, chlapce, který s rodiči uvízl na polsko-běloruské hranici. Nyní sdílím reakce „milých“ diskutujících na blogu Idnes.

Většinu reakcí lze shrnout slovy „sorry děti, máte blbé rodiče, co vás tahají za lepším, tak prostě trpte“. A nebo taky stejně krásné „lepší, když budou trpět oni, než naše děti“. Velmi půvabné, laskavé reakce od lidí, kteří mají teplo a jídlo na dosah ruku, že?

Ráda bych připomněla, že žádné české dítě není vystaveno takovým podmínkám, i kdyby rodiče byli sebehloupější, sebezlejší a já nevím co ještě… I takové české děti by dostaly najíst a nemrzly by. Protože děti nemůžou za současnou politickou situaci, nemůžou ani za své rodiče, jsou jen nejsnadnější oběť.

Tudíž mi nezbývá než se modlit (podepsat petici a poslat nějaké peníze), aby byla těmto lidem poskytnuta alespoň základní humanitární pomoc, což se stále neděje, neboť do oblasti nejsou stále vpuštěny příslušné humanitární organizace.

Proč se mě to tak dotýká? Protože jsem matka, která trpí při pohledu na trpící děti. V Zamanovi a dalších vidím své děti, akorát mé děti jsou blonďaté a modrooké, takže možná kdybych se zadlužila, možná kdybych chlastala, tak byste se smilovali a aspoň nějaký ubohý dětský domov mým dětem zajistili.

Drazí, zasypte mě nenávistnými komentáři, já tyhle vaše hejty-blejty unesu.

Dodatek: modlím se, ačkoliv jsem stejně jako vy odkojena naší ateistickou společností, tudíž vlastně v žádného Boha nevěřím, ale tahle situace mi přijde tak absurdní, že mi už i modlení přijde přirozené.

Edna, zřejmě pro vás levicová aktivistka, já sama v sobě vidím pouze lidskou bytost, která soucítí i s tmavým Zamanem.

Foto Zamana bez bot a v tenkých kalhotách není ilustrační. Foto sdíleno z Fb profilu Niny Baše s jejím laskavým dovolením.

Zdroj: https://ednanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778785

Subscribe
Upozornit na
guest

10 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jana Melišová
2 let před

Mne je vždy ľúto detí. Oni za nič nemôžu.

Jan Šik
2 let před

Pište a bojujte za svůj názor dál, Edno. Dnes drtivá většina národa stojí a dívá se k hranicím s nenávistí, která se rodí že strachu. Nedochází nám, že všechno tohle je jen předehra. Migrace do bohatých zemí se nedá odvrátit. Klimatické změny způsobí obrovskou vlnu a bude to brzy. Žádné hranice ji nezastaví. Nemáme na to lidi, ani prostředky. Buď se v ní naučíme plavat nebo se utopíme. Hezký den

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před
Reply to  Jan Šik

Marně jsem přemýšlel, co napsat, ale napsal jste přesně to, co si o tom všem myslím. Teď jsou u hranic Evropy tisícovky lidí, po klimatických změnách jich budou miliony, které nezastaví žádný plot. Máme na vybranou – buď budeme humanisté a dané situaci se přizpůsobíme, nebo nebudeme, ale pak to střetnutí bude hodně zlé a my z toho dobře nevyjdeme.

Matějovský
Matějovský
2 let před

hm, druhá strana extrému.. podsouvání viny. Opět jen výkřik, děti nemají trpět, ale řešení žádné. Evropa není nafukovací, navíc tihle lidé se neintegrují, opět budou žít společně, v nějakém evropském městě, kde vytvoří svou komunitu s vlastními pravidly bez ohledu na příslušné zákony země, která je přijala. Příkladů kdy z těchto roztomilých dětí vyrostou vraždící bestie ve jménu náboženství je bezpočet, když Aboulakh uřízl hlavu svému profesorovi, bylo mu 18 let a ve Franci žil od svých pěti let, také to byl jistě takhle roztomilý chlapeček. Taky přišel do země, která mu pomohla, snažila dát vzdělání, lékařskou péči. Taky někde… Číst vice »

Pavel Jeřábek
2 let před
Reply to  Matějovský

– „Tihle lidé se neintegrují“ – kteří lidé, vy je všechny znáte osobně? Aneb hoďme všechny do jednoho pytle, my odborníci na zahraniční záležitosti… – V Londýně žije milión z celkové dvou a půl milionové komunity Muslimů (které má průměrný blogový komentátor sakumprásk všechny za teroristy), a přesto jsem si tam z jejich strany jakýchkoli problémů, nepokojů, natož teroristických útoků nevšiml (nehledě na to, že i „nový“ starosta je Muslim… představte si něco takového u nás). Nabízí se otázka, jak je to možné. A zda pár stovek či tisíc dětí s rodinami by tedy byl pro Evropu takový problém… –… Číst vice »

Matějovský
Matějovský
2 let před

jo jasně, takže ghetta jsou asi mou nějakou fabulací nebo co, navíc ten výkřik lidskost na konci, to je úplně nejlepší.. a co pomůže rodinám, kterým někdo zabije člena jen proto, že sítem propadli?? Myslím, že ti se můžou na nějakou naši lidskost vykašlat a právem!!! Operujete Londýnem, a při tom stačí mrknout na statistiky o zločinnosti, ale to se opět vám svatým nehodí do krámu. Kdo by zapomněl na hromadné znásilnování na vánočním trhu v Německu?? Opět to byl pouze jeden narušený jedinec frustrovaný válkou nebo právě ti obyvatelé ghetta a jejich už tady! dospívající děti- mládež?nebo to provedli… Číst vice »

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial