Tomu říkám férovost

Piráti budou mít čtyři poslance a tři ministry. A nemuseli by mít. Koalice by se obešla i bez nich a pořád by měla většinu 104 hlasů.

Jenže po letech podrazů, lží a demagogie přichází změna. Přichází ctění dohod, domluva a poctivost. Na Piráty se nejvíce soustředila předvolební dělostřelecká palba majitele hnutí ANO Andreje Babiše. A i to vedlo k jejich mizivému volebnímu výsledku. Ostatní členové koalice by s nimi mohli vytřít podlahu a poslat je do zapomnění. Ale opak je pravdou. Předvolební dohody jsou svaté a raněného partnera je potřeba podržet. Takhle si představuji férové jednání.

Někdo to srovnává s vládou, tuším Topolánkovou, kde měli Zelení 6 poslanců a 4 ministry. Ale to je totální nesmysl. Tenkrát by se ta koalice bez Zelených nepostavila. To bylo skoro něco jako vydírání. Dneska by se bez Pirátů postavila, přesto jsou ve vládě. To je poctivé partnerské jednání.

Za jeden z prvních počinů nové vlády zvedám palec nahoru a tleskám. A doufám, že staré časy podvodů a mstivosti tím už definitivně odcházejí.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
2 let před

Ano. Normální je, že se dohody dodržují.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Taky mne překvapuje, jak jsou všichni překvapeni, že předvolební dohody a sliby jsou totožné s činy povolebními. Již jsme si odvykli, že to hodně lidí považuje za podivné?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial