Povolební proslov premiéra Babiše a zkusme to porovnat s rokem 1945

Ublíženost, zklamání, blekotání. Tradiční výrazový slovník našeho premiéra. Pojďme si vyjmout několik hlavních vět:

Myslím, že jsme je (své voliče) naším působením ve vládě a politice nezklamali. A samozřejmě strašně děkuju všem lídrům organizacím, členům.

Proti nám stálo pět stran a měly jediný program odstranit Babiše a na to se soustředily. A různé ani ne kampaně, ale vymyšlené kauzy opakovaně zdůrazňovaly hlavně pandemii, potom samozřejmě střet zájmů, který neexistuje, a Bečva.

Takový výsledek jsem ani nečekal, ale je pravda, že jsme nepočítali s tím, že prohrajeme.

Museli jsme celý čas voleb – a to se nechci vymlouvat – připravovat rozpočet, měli jsme pandemii, připravovali jsme návrat.

Za mě znovu děkuji všem voličům. Vím, že je to pro ně zklamání. Chtěl bych říct, že hnutí ANO není projekt na jedno použití. Vyhráli jsme sedmero voleb, teď jsme jen těsně prohráli.

Proti nám stálo pět stran a koalice Spolu jsou tři tradiční strany. Kdyby si to s námi rozdali, tak bychom volby s přehledem vyhráli, ale oni postavili pětiblok a s tím jediným programem, o kterém jsem mluvil.

Samozřejmě proti nám byla i vybraná média, která stále zdůrazňovala, jak nás mají porazit, a vlastně lidem vnucovala nesmysly o inflaci a dalších věcech, nebylo to jednoduché. 

A teď si představme proslov Adolfa Hitlera po prohrané válce v roce 1945:

Myslím, že jsme je (své vojáky) naším působením ve vládě a na bojišti nezklamali. A samozřejmě strašně děkuju všem lídrům organizacím, členům.

Proti nám stálo pět mocností a měly jediný program odstranit Hitlera a na to se soustředily. A různé ani ne kampaně, ale vymyšlené kauzy opakovaně zdůrazňovaly hlavně rasovou segregaci, potom samozřejmě koncentrační tábory, které neexistují, a Gliwice.

Takový výsledek jsem ani nečekal, ale je pravda, že jsme nepočítali s tím, že prohrajeme.

Museli jsme celý čas války – a to se nechci vymlouvat – připravovat průmysl, měli jsme bombardování, připravovali jsme návrat.

Za mě znovu děkuji všem bojovníkům. Vím, že je to pro ně zklamání. Chtěl bych říct, že NSDAP není projekt na jedno použití. Vyhráli jsme sedmero bitev, teď jsme jen těsně prohráli.

Proti nám stálo pět zemí a koalice jsou tradiční demokracie. Kdyby si to s námi rozdali, tak bychom válku s přehledem vyhráli, ale oni postavili pětiblok a s tím jediným programem, o kterém jsem mluvil.

Samozřejmě proti nám byla i vybraná média, která stále zdůrazňovala, jak nás mají porazit, a vlastně lidem vnucovala nesmysly o koncentrácích a dalších věcech, nebylo to jednoduché. 

Nechci tím přirovnat Andreje Babiše k Adolfu Hitlerovi. Chci tím jen ukázat, jak absurdní je jeho uvažování a jeho vyjadřování. 

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
2 let před

Kéž by nám bylo dopřáno, aby tahle tristní figurka i celá s ním spojená epocha zůstaly jen nemilou a odstrašující vzpomínku!

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Ono vpravit se do uvažování psychopata je pro normálního jedince obtížné. Od samého začátku tvrdím, že jde v podstatě o primitiva, který umí jen vyčmuchat peníze. Jeho povolební projev by se měl uchovat pro studium politologie, jak se nemá chovat ten, co prohrál volby. Doufám, že i jeho voliči pečlivě sledovali jeho ukňučený projev, strach, aby nemluvila Monička (která na FB pohrdá plebsem). Doufám, že bude nyní semlet a vyhozen na hnůj, kam odjakživa patří.

Matějovský
Matějovský
2 let před

Jeho voliči to sledovali a kvitovali, jak jim to báječný Andy zase nandal. Stejně jako nadšeně kvitují, že neodchází z politiky jak avizoval, ale že jim bude zatápět a stane se prezidentem. Tato skupina voličů je neustále stejná, s nimi nehne nic. Vždycky vyhraje takovýto šmejd pokud volební účast klesne pod šedesát procent. Jsou totiž disciplinovaní, tupí, ale chodí k volbám.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před
Reply to  Matějovský

Představa dalšího znesvěcení Pražského hradu je pro mne naprosto nepřijatelná.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial