Jak končí mocní?

Jsou vysmátí. Jsou zabezpečení. Majetek mají rozložen ve více zemích a pro jistotu i v nemovitostech. To pro případ, že by doma něco prasklo.

Viktor Kožený velký to privatizační a fondový mág devadesátých let. Rozjížděl to tak daleko, až se musel schovat na Bahamách. A nevystrčí odtamtud ani nos, protože by po něm okamžitě chňapla americká justice, která na něj má spadeno. Při jednom rozhovoru pro česká média byl natočen v ošuntělých a lehce potrhaných kalhotech. Je tam v takovém malém vyhnanství.

Radovan Krejčíř si myslel, že své zločinné techniky může uplatnit i v zahraničí. Tam promptně zdrhnul, když už byl u nás skoro zatčen. Rozjel to nanovo. Jenže se přepočítal. V jiných zemích dokáží být justice účinnější než u nás. A tak v jihoafrickém vězení hnije a hnije.

Tomáš Pitr tak dlouho s daněmi čachroval až si to odseděl. Dnes o něm už nikdo neví.

Andrej Babiš vlastní skoro půlku republiky a pro jistotu má nějaké nemovitosti ve Francii i něco na Floridě. Je mu 67 let a je majetkově vysmátý. Proč si nechce užívat svého bohatství v klidu až do smrti? Kolik si myslí že mu boží spravedlnost dopřeje ještě let života? Že by se něčeho bál?

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Matějovský
Matějovský
2 let před

Mocní odcházejí taky způsobem, kdy se seběhnou supi a na smrtelný posteli volají: Miloši, ještě zdravici, neumírej, ještě tu zdravici. Viz Hamáček.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před
Reply to  Matějovský

Máte smysl pro humor, milý kolego.

Matějovský
Matějovský
2 let před

Nemám, Tomáši, právě že nemám. Tohle je jak za Brežněva.

Michaela Klímová
2 let před
Reply to  Matějovský

… I dál na východ.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Já mu nezávidím. Víš, kolik lidí po něm půjde, kdyby třeba náhodou emigroval do toho svého francouzského sídla? Mít denně strach, že prostě někdo přijde a bude si to s Tebou chtít vyřídit…..Platit ochranku a bát se dnes a denně…. fuj.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial