Tak už to jede – krvavé splácení covidu

Stát se zadlužil a plánuje další zadlužování. Pod pojem Covid schoval vše, i vlastní mrhání nebo předvolební úplatky.

% (a to je drtivá většina z nich), tak se vaše peníze znehodnocují. Není to tedy spoření na penzi, ale dotování státního dluhu. A penzijní reforma opět v nedohlednu. To bylo předvolebních slibů.

Hlavní voličská základna, tedy nemajet občané, žijící z dávek, penzí, ale i státní zaměstnanci, kterým se platy přinejmenším o inflaci pravidelně zvyšují (typicky např. učitelé, policisté, hasiči a další) na nějakou inflaci samozřejmě nijak nehledí. Ta je nezajímá.

Co normálního smrtelníka zajímá jsou ceny. A tak zase uvidíme srdceryvné reportáže televizí z ulice, jak si ta která paní stěžuje, že je všechno o moc dražší. Následně přijdou výlevy ministryně práce a sociálních věcí o nutnosti zvyšování penzí o inflaci a něco nad. V ekonomice se tomu říká inflační spirála.

Stát si tak poníží své zadlužení, ale vlastně to zaplatíme všichni ztrátou úspor. Nedolehne to na ty nejchudší a paradoxně ani nejbohatší. Ti mají své uloženo v nemovitostech, bitcoinech, zlatě, nebo v zahraničí. Odnesou to zase ti, co pracují, drží ekonomiku a něco málo si škudlí třeba na nové auto.

Tohle je ekonomická politika současné vlády. A obávám se, že inflační číslo 4.1% zdaleka není konečné.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jara Rank
Jara Rank
2 let před

CR je jedna z mala zemi s tolika protestanty

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Dokonce si myslím, že hodně voličů ANO tohle ví, ale je jim to jedno. Koneckonců, i na Titaniku ještě hrála hudba a v podpalubí už byli utopenci.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial