Taškařice kolem našich dálnic

Pamatujete si na předvolební sliby o tom, jak se budou stavět dálnice? O tom, že předchozí vlády nic neudělaly? A podívejte se na tu veselici kolem současné skutečnosti.

Taškařice č.1: V Česku se například mezi lety 2000 až 2016 zvýšil počet km dálnic o asi 60%. V Polsku a Maďarsku za stejné období o více jak 300%! A trend pokračuje. Abychom se aspoň trochu vyrovnali, tak jsem tahem pera převedli v roce 2016 434km rychlostních komunikací do kategorie dálnic. A rázem jsme si skokově přilepšili.

Taškařice č.2: To se sice papírově podařilo, ale tím pádem máme asi evropský unikát v tom, že máme na dálnicích autobusové zastávky (D4 a D7).

Taškařice č.3: Na obou zmiňovaných dálnicích máme i přechody pro chodce, ale pro jistotu je to tam značením radši z dálniční sítě vyjmuto.

Taškařice č.4: V Německu mají momentálně 13183km dálnic. Z toho je 3541km 6ti a víceproudých. Tedy skoro třetina. U nás můžeme počítat za víceproudé asi 20km D1 u Prahy a v součtu tak dalších 20km na Moravě. Ale aby to nevypadalo špatně, tak výměnu povrchu na D1, která ani nevedla k tolik potřebnému rozšíření na 6 pruhů, označil pan premiér za stavbu nové dálnice.

Taškařice č.5: Ta je nakonec a je unikátní. Úsek D11 od Prahy – Černého mostu po Jirny (asi 9 km) je už asi rok postaven a hotov jako 6ti pruhový. Ale jelikož chybí potřebná povolení, tak je namalován a provozován jako klasický 4 pruhový. Ministerstva dopravy pod vedením ANO za posledních 8 let nebyla schopna ani upravit legislativu, aby k těmto paradoxům nedocházelo. Tohle byly na přestavbu jen vyhozené peníze. Léta utíkají, povrch se opotřebovává a možná po další rekonstrukci už těch 6 pruhů sloužit bude.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

11 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Soňa Bulbeck
2 let před

Pôvodne som chcela poďakovať za blog a podeliť sa so svojím strachom cestovať z Brna do Prahy autom práve kvôli predstave, že ostanem niekde pár hodín visieť na D1, ale zistila som, že diskusia je o niečom úplne inom. Súhlasím s Tomášom, že stačí jeden takýto týpek, aby narobil šarapatu a že treba skúsiť všetky prostriedky, ako sa ho zbaviť…

Pavel Khail
Pavel Khail
2 let před

Rád bych se zeptal, mimo téma článku p. Flašky, proč zmizela možnost hodnocení hvězdičkami? Tedy pokud není „závada na mém přijímači“? 🙂

Hana
Hana
2 let před
Reply to  Pavel Khail

Připojuji se k dorazu.😊

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před
Reply to  Pavel Khail

Rád sdělím. Existuje jeden člověk, který se jmenuje David Horák – případně Karel Martinec (jde o jednu osobu). je to evidentní psychotik (dle mého odhadu bipolární porucha, případně paranoidní schizofrenie, který mne stalkuje asi 3 roky. Dává všem článkům hodnocení 1. Články na Blogosféře jsou kvalitní a nemají potřebu jakéhosi hodnocení. Proto jsem zrušil hvězdičky.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Ahoj Tome, David Horák (Karel Martinec) má neustálou potřebu psát své poznámky, které v systému Blogosféry padají automaticky do koše, takže se neobjevují a nikdo je nevidí. Zbyla mu tedy jediná kostička na hraní, kterou jsem zrušil (dle mého mínění není hodnocení článku až tak podstatné, na karmu tady nehrajeme). Je docela možné, že když ratlíkovi vezmeš poslední kost, potáhne jinam, Myslím, že se bude následně uspokojovat jinak, což je v jeho případě žádoucí.

Naďa
Naďa
2 let před

Je to troll jako hrom, taky s ním mám svoje zkušenosti byť jen jako diskutující…

Pavel Khail
Pavel Khail
2 let před

Je to vaše dítě, ale myslím, že to není šťastný krok, ustupovat se nemá. Určitě jste měl nějaký důvod proč jste ho původně zavedl. Já (nevím jak ostatní a třeba jsem to hned od počátku nepochopil) jsem to bral jako jednoduché vyjádření míry mého souhlasu s článkem / tématem. Nikdy jsem to nebral jako hodnocení kvality textů, na to bych si netroufal, vzhledem k vlastním schopnostem v této oblasti. Krom toho, pokud se pamatuji, hodnocení byla většinou velmi vysoká, nevzpomínám si na hodnocení nižší než 4 hvězdičky, takže nejvíc jsme nakonec potrestáni my, kteří jsme chtěli vyjádřit souhlas a pochvalu… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před
Reply to  Pavel Khail

Vážený pane Khaile. Zavedení hodnocení článku bylo současně s počtem přečtení. Systém řídí Adéla a Jakub. Zpočátku to nebylo, počet přečtení jsem zavedl na žádost jednoho blogera, který chtěl mít jakýsi přehled. Osobně jsem to nepožadoval a to z důvodů, které jsem uvedl dříve – totiž, že kvalita zdejších autorů je na vysoké úrovni. Možná to hodnotíte jako ústup, já to vidím jako průklest, zbavení se všeho, co by mohlo zmíněného jedince k nám přitahovat a působit mu potěšení. Myslím, že nakonec vypadne a bude se realizovat jinde, což bude pro všechny přínos. Pevně věřím, že toto opatření Vás neodradí… Číst vice »

Hana
Hana
2 let před

Díky za informaci. Obvykle svůj názor vyjadřuji krátkým komentářem. Hvězdičky mi tedy nechybí.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před
Reply to  Hana

Mám to stejné, jako Vy, Hano.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial