Mějme pro ochranku pana prezidenta pochopení

Dva členové ochranky prezidenta republiky byli obviněni ze zpronevěry. Kšeftovali prý načerno s náboji do služebních zbraní.

Řekli byste si poťouchle, to se nemá. Nebo: dobře jim tak. Ale mně osobně je jich líto. V tomto útvaru policie se koncentrují ti nejlepší z nejlepších. Většinou sem přicházejí z jiných policejních útvarů po osvědčení se a prokázání svých kvalit. Navíc jistě musí projít přísnými fyzickými testy a pravidelně trénovat a utužovat fyzičku.

Tito dva obvinění navíc u útvaru fungovali jako instruktoři. Tedy vlastně školili ty nejlepší do terénu. Něco jako lektoři policejního Top Gunu.

A teď si představte tu jejich frustraci. Tohle vše umí, tímhle si prošli, takhle jsou dobří a teď musí ty nejlepší z ostatních policejních útvarů, kteří sem přešli, školit jak se podává ruka panu prezidentovi, nikoliv zpříma, ale odspoda, protože pan prezident se o ní potřebuje opřít. Jak pomáhat panu prezidentovi vyjít schody, kde ho podepřít a jak na schodech správně uchopit jeho ruku. Jak se tlačí invalidní vozík. Dále musí zvládat taktiku jak sehnat popelníček i na místech, kde by ho nikdo nečekal. Typicky například mateřská škola. Je nutno zvládnout techniku dopomoci panu prezidentovi ke vstání ze židle, aby to vypadalo pouze na lehkou výpomoc a nikoliv na zvednutí. Dále je potřeba zajistit okolní prostor nikoliv před zbraněmi odstřelovačů, ale před fotoaparáty zvídavých novinářů. A v neposlední řadě tam budou jistě i další úkony, které se podařilo před veřejností skrýt a které by již nesnižovaly důstojnost hlavy státu ale i ochránců samotných.

Mějme proto pro jejich prohřešek pochopení a připočtěme jim přinejmenším hodně polehčujících okolností.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Šik
2 let před

Já pro ně takové pochopení nemám, byť si myslím jako Vy, že jejich služba patří k těm nejtěžším z těch těžkých 🙂 Hezký den

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Tvá poťouchlost je náramná. Cožpak nám soudruh Zeman neřekl, že si vyléčil cukrovku? Tys neviděl vrchního velitele branných sil při plavbě na jediné lodi, kterou armáda ČR má? Na druhé straně si myslím, že by časem mohli někteří napsat paměti. Asi bych si je koupil.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial