Mé koně se prohánějí krajinou…

A vždy se zastaví, abych je namalovala, už jich je pět, jednoho jsem ustájila na výklenku zdi kostela sv. Mikuláše v Mikulovicích, úředně zaniklé obci, která ovšem stále existuje a žije svům způsobem. Zůstal tu kostel a kaplička, mezi stromy, o obé se lidé starají, i když tedy péče o kostel je náročnější a na delší čas.

To ale nevadí, místo bývalého hřbitova, nádherně klidné a prostorné, kde si lidi i rozloží deku, posadí se na zem, podebatují… jednu takovou skupinku piknikující rodinky jsem včera viděla a netroufla si je ani vyfotit, abych příliš nevstupovala do jejich soukromí. Fotografické momentky z naší akce mám tedy nejrůznější a ještě přibydou, shromažďuji je teď v Fb skupině Přátelé kostela sv. Mikuláše v zaniklých Mikulovicích, můžete se podívat, jak se nám to povedlo.

Tady na blogosféře dávám prostor mým koním, kobylka s lysinkou je jedním z nich, tu za týden povezu i do zaniklé obce Königsmühle – Králův mlýn, kde se již 10. rokem uskuteční Land art festival plný fajn lidí, už maluju i některé motivy přímo odsud, co jsem tu zažila, viděla, mezi ruinami domů v nádherné přírodě. Nápaditá sochařská díla, oživování ruin, vznikla tu i útulna, z toho největšího domu, který parta dobrovolníků zútulnila pro přespání kohokoliv, a vězte, že sem chodí jen slušní lidé, a třeba je to tím, že musíš jít kus cesty pěšky, a stáváš se pokorným poutníkem krajinou.

Teď prší, voda odnáší vyplavené emoce, zatímco včera jsme měli nádherný den plný slunce.

Jsem za to vděčná, co vše jsem v Mikulovicích u Klášterce nad Ohří zažila, je to místo, kam nevedou značené turistické trasy, ale kdo je má najít, tak najde.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
2 let před

Děkuju, Radko, koně budou přibývat, je to motiv, který mě teď hodně provází. Všude vidím koně, třeba zapnu TV a tam seriál Dobrá voda a po něm hned Zdivočelá země… pak v Dobrém ránu reportáž z westernového městečka na Moravě. Na Fb pak jeden aktivní známý, chovatel, ten nás denně zásobuje fotografiemi ze svých stájí. Zatím to neumím po paměti, potřebuju fotku, okoukat linie těla tohoto krásného živočicha.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Vlasto, ten kůň je nádherný.

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
2 let před

Díky, Tomáši. Povezu ho brzy do další zaniklé obce Na pastvu. 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial