Rozděl a panuj

Staré heslo, kterým se řídí Moskva už 100 let a je jedno jestli tam vládne diktátor komunistický nebo oligarchický.

Přesně v tom duchu je i uveřejnění seznamu Moskvě nepřátelských států. Jsou na něm jen dvě země – USA a Česko. Ta snaha zobrazit Česko jako něco, co vůbec nepatří do Evropy, je více než zřejmá. Sjednocená Evropa Moskvě vůbec nevoní. Tak se dalším kanálem snaží vnutit dojem, že jsme jen pohůnci USA, kteří nemají vlastní rozum, hlavu a jen slepě Spojené státy americké poslouchají. Jakýkoliv klín na rozklížení Evropy se hodí. Vždyť v tomu duchu tu už několik týdnů jede i česko-ruská pátá kolona.

Totéž předvádí i Čína. Tzv. iniciativa 17+1, kde jsou všechny státy bývalé „východní“ Evropy s Řeckem a Čínou a která má řešit jen hospodářské otázky je zase snahou ze strany Číny vrazit klín do EU. V tomto ohledu je mi velmi sympatická Litva, která minulý týden z tohoto uskupení vystoupila se slovy, že s Čínou je lepší jednat jednotně jako EU. Tedy nikoliv jako nějaký menší blok, nebo dokonce jako jednotlivé státy. Zlatá slova. Protože to je přesně to, o co obě východní despocie usilují.

Bělorusko teď donutilo pod hrozbou sestřelení přistát na svém území civilní letadlo. Normální vzdušný terorismus, navíc v podání státní moci. Zadržený novinář už vystoupil v televizi a se šrámem na čele se přiznal ke všem svým zločinům. To šlo velmi rychle. Ostatně s mučením a vynuceným přiznáním měli své zkušenosti i fašisti a jejich učedníci komunisti.

Kdo Bělorusko obhajuje? Samozřejmě Rusko. A to dokonce i za cenu toho, že nechá uvěznit vlastní občanku a vůbec se o ní nestará. Přítelkyně zatčeného běloruského novináře je totiž občankou Ruska a momentálně je v Minsku ve vyšetřovací vazbě.

Zdá se, že EU jako celek, zakáže běloruským letadlům užívat její vzdušný prostor. Podívejte se na mapu a zkuste si vyhodnotit, kam asi, případně kudy, budou moci běloruská letadla létat. A teď si představte, že by EU nebyla jednotná a proti Bělorusku by postupoval jen někdo. Třeba Pobaltí. Nebyl by problém létat přes Polsko, nebo Skandinávii.

Obě despocie nabízejí své očkovací vakcíny proti Covidu. A opět selektivně jen těm zemím, kde tuší, že by se mohly zaháčkovat a tím narušit západní jednotu.

Politika snažící se využít lidské utrpení a nemoci je opravdu na zvracení.

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Otakar Vagner
Otakar Vagner
2 let před

Teď jenom jak se zbavit pro rusko-čínského podhoubí u nás a přesvědčit jejich voliče aby volili někoho jiného…

Hana
Hana
2 let před

Je to hrůza, co provedlo Běqlorusko. Porušilo základní normy. Pokud se celý svět nesemkne k odpovědi, může se to stát novou normou. A kdo to poruší příště?

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

K tomu není absolutně co dodat, Tome….

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial