Jak zase Američané spolu s imigranty zachraňují Evropu

Epidemie Covidu by se asi bez očkování nezvládla. Mohlo by sice docházet k postupnému promořování populace, ale než by se to podařilo, bylo by mrtvých mnohonásobně víc.

Ne každý by totiž nákazu bez úhony přečkal. Tak se svět vrhl na vývoj vakcín a čekal na ně jak na smilování boží. Dnes jsou již k dispozici několik měsíců a jak to s nimi vypadá?

V Evropě bylo na začátku března podáno asi 37,5 milionu dávek firmy Pfizer-Biontech a všechny ostatní vakcíny měly dohromady asi 11 milionů dávek. Takže dobré ¾ všech dávek pochází od firmy Pfizer-Biontech. A tento trend pokračuje do dnešních dnů.

Firma Pfizer má sídlo v New Yorku v USA a společně s německou firmou Biontech sídlící v Německu podává svou vakcínu proti Covidu. Firmu Biontech založili manželé Ugur Sahin a Özlem Türeciová, oba původem z Turecka. Vakcína vyvinutá jejich firmou má více jak 90% účinnost v boji proti Covidu a patří tak k nejlepším, není-li nejlepší vůbec. Oba manželé dostali několik významných ocenění a patří k nejbohatším lidem v Německu. Budiž jim to přáno. I všichni naši nejvyšší ústavní činitelé, se vakcínou Pfizer-Biontech nechali naočkovat v první řadě.

Další z vakcín v pořadí např. evropská Astra Zeneca takovou účinnost nedosahuje, dodávky se zpožďují a vyskytuje se nejvíce vedlejších účinků. O vakcínách z Číny a Ruska snad ani není potřeba se zmiňovat.

Tak se zase opakuje historie světových válek, kdy nakonec Evropu z průšvihu tahají Američané, dnes společně s tolik opovrhovanými imigranty.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
3 let před

Hlavně, že se vakcína P/B narodila.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Ve dvacátém století vytáhly USA Evropu z velkého průseru celkem 2x. Díky NATO můžeme svobodně sdělit, že se u nás potulují ruští gangsteři a že je to útok proti naší svrchovanosti. A že můžeme špióny vykopat z přemnožené ambasády.
Je zajímavé, že celá ta hradní sebranka má v sobě jistě americkou vakcínu. Zdechlina na Hradě by si ten Sputnik dala tak maximálně v těžké opilosti.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial