Variace na téma homosexualita versus „normálnost“

Reakce na článek Manželství homosexuálů od mého muže

Když jsem si přečetla manželovu úvahu na téma partnerství a děti, začala jsem přemýšlet nad tím, jak se na věci dívám já a zjistila jsem, že žádný problém nevidím:

Pomůžeme-li si přímo položenou otázkou, co je ve vztahu nejdůležitější,  zjistíme, že je to právě tento vztah. Teprve jsou-li účastníci vztahu plně vědomi sebe sama a nebo ( pro většinu z nás ) alespoň ochotni na svém sebepoznání a lásce k sobě a druhým pracovat, jakou při tom, probůh, hraje roli sexuální orientace?

To bychom se stejně tak dobře mohli zeptat, zda nevadí stravovací návyky či rozdílné politické názory.

Možná jsme také zapomněli, proč existuje stát.

V mých očekáváních jsme stát opět my a tudíž si tímto nástrojem vytváříme prostor pro svobodné bytí a maximální tvořivost.

Pak tedy tím, jak rosteme, rostou naše děti a kolik nás ve vztahu je, nebo, co preferujeme už opravdu není důležité.

 

Subscribe
Upozornit na
guest

10 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Adéla Vodvářková
Admin
2 let před

„Možná jsme zapomněli, proč existuje stát“ – přesně tak !

Tomáš Flaška
2 let před

Já se taky zapojím do diskuse. A tentokrát nebudu souhlasit. Ať si jsou lidé, jací chtějí. Hetero, homo, černí, bílí… . Ať mají možnost žít ve svazku se všemi právy typu dědictví, informace o zdravotním stavu apod. Ale výhrada první: když už ti lidé mají toto právo mít, tak proč jen ve dvou? Proč nemůže svazek (klidně ho nazvěme manželský) tvořit skupina třeba 3 nebo 5 lidí? V rodině taky při smrti dědí rovnoprávně manžel(ka) a děti. A nikdo neví kolik těch dětí může být. Takže když už liberalizace, tak plnohodnotná a žádné omezení na dva lidi. A víte proč… Číst vice »

Pavel Jeřábek
2 let před

Víte, proč chtějí gay páry možnost legálního, právoplatného manželství? Protože by tím společnost ukázala a stvrdila, že jejich orientaci bere jako rovnocennou a je samotné považuje za rovnoprávné bytosti, se vším, co k tomu patří. Pokud byste ale mermomocí trval na odlišné terminologii, tento princip byste tím popíral. Proč záleží na tom, jestli mohou fyzicky zplodit děti? A mimochodem, co hetero manželství, která jsou bezdětná, ať už kvůli biologickým problémům nebo z vlastního rozhodnutí? Neměl by se pro ně podle této logiky tedy také zavést jiný název?  A mohlo by to rovnou vést k výhodám pro ta „dětná“ manželství! Třeba… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Asi tak, napsal jste to za mně, milý kolego.

Adéla Vodvářková
Admin
2 let před

Předpokládám, že ta Vaše polemika, proč neumožnit manželství vícero lidem najednou, je takový ten „ad absurdum“ ironický povzdech, neslyším ho poprvé, i ve Sněmovně to někdo vytáhl. Ale já si myslím, že by to také bylo OK. Polyamorické vztahy už existují a jsou v nich i děti. Společensky je to zatím jen okrajové téma, a tím pádem po tom není poptávka, tak jako po uzákonění homosexuálních manželství. Moc nerozumím té obsesi termínem „manželství“ a snaze vyčlenit ho exkluzivně pro heterosexuální páry. Hezká ilustrace toho, jak stát o homosexuálech přemýšlí, se stala na začátku prvního covid lockdownu – byly zakázané akce… Číst vice »

Tomáš Flaška
2 let před

Je to základ přežití lidského rodu. Je to příroda, která se nedá obejít. Nebo, chceme-li, bůh. Umělé oplodnění je zase jen manipulace s přírodou. Početí a porod je základ všeho. Bez toho by tu nebyl nikdo z nás. Vše další (výchova, vyrůstání, vzdělání, ekonomická činnost…) je už jen věcí okolní lidské společnosti. A tady se na pravidlech asi shodnem. Ale o tom počátku nikoliv.

Bohunka
2 let před

Nejdůležitější podle mě je, aby děti při vyrůstání viděly, jak má rodina fungovat. A je jedno jestli hetero nebo homo… Aby měly vůbec nějakou rodinu.

Pavel Jeřábek
2 let před
Reply to  Bohunka

Přesně.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial