Rozkaz zněl jasně, vy hyeny

Zatímco prezident republiky evidentně páchá veřejně velezradu spoluprací s nacionálně bolševickým ruským režimem a rudým komunistickým čínským režimem, v republice probíhá několik bojů, které mají zřejmě úzký vztah ke konání M. Zemana. Na Kavčích horách se tvrdě bojuje o přežití kvalitní a profesionální České televize. Mezi ANO a KSČM probíhá boj o toleranci vlády. A mezi politiky, kteří jsou zřejmě řízeni Hradem, a naproti tomu odborníky na vakcinaci probíhá boj o ruský Sputnik V.

Všechny tyto boje mají jeden styčný bod, který se nachází obvykle v LDN Lány, zřídkakdy pak na Pražském Hradě. A když už zavítá, protože musí posvětit například nového ministra zdravotnictví, tak nezapomene jako obvykle někoho urazit. Tentokrát ovšem není úplně jisté, koho zveřejněnými slovy Pozvěte hyeny, přesně myslel.

My novináři jsme vztahovační, o tom žádná. Jsme uráženi už tolik let (a zajímavé je, že většinou od jednoho jediného člověka – M. Zemana), že jakmile slyšíme Hnůj, Póvl, Hyeny, likvidovat a podobné, máme za to, že jde o nás. Jak se ukazuje, nemýlíme se. V tomto případě si ale dovolím vztahovačný nebýt. Třeba se jednalo u prezidenta vzácnou chvilku reflexe okolí, a on zval do sálu Nejedlého, Mynáře, Ovčáčka a další existence, kterými se obklopil.

Ale zpět k těm bojům. Paní Lipovská dostala rozkaz od paní Bobošíkové zničit současnou ČT. Včera si dokonce na jednání Rady ČT přizvala policejní ochranku. Snad vytušila, že páchá svinstvo a bála se, že by jí snad někdo dal pár facek. Za nic jiného ostatně tato dámička nestojí. A nyní – od koho dostala rozkaz Bobošíková? Ta přeci Lipovskou (a zřejmě i předsedu RČT Matochu a radního Veselého), jak se říká, pase.

Rozkaz vydalo i vedení KSČM, a to Andreji Babišovi, který si jinak poroučet nedá. Soustruzi rozkázali, že premiér musí vytvořit „státní komerční banku“. Tento ekonomický nesmysl ale chtějí, jinak Babiše nepodrží. A ten podporu zatím potřebuje. Takže se nechal slyšet, že je to nápad dobrý. Co jiného čekat od neekonoma, patlala a mikromanažera.

A Babiš dostal ještě jeden rozkaz – vyměnit ministra zdravotnictví. Což provedl s citlivostí burana. A novým MZ se stal muž, který má velmi kladný, byť zcela neetický (je lékař) vztah k ruské vakcíně pochybných vlastností a kvalit.

A teď si ty rozkazy složíme k sobě jako puzzle. Banka – hodí se Babišovi na úvěry pro Agrofert, který samozřejmě vůbec není jeho. Možné nesplácení by pak mohli zasanovat daňoví poplatníci. Úžasné možnosti pro Andrejovy obchodní i politické vztahy. Hodí se ale i těm komunistům – v případě volebního krachu by mohli po předchozí domluvě obsadit v instituci kdejaké lukrativní místo.

K tomu rozkaz zničit profesionalitu ČT – hodí se úplně všem stranám vládní koalice, tedy ANO, ČSSD, KSČM, i opoziční SPD. Samozřejmě se velice hodí hradu. Ta možnost změnit zpravodajství a publicistiku ku jejich prospěchu, je potřebná. Zvláště před volbami – ó, jaké možnosti manipulace, fabrikace a lží by Hrad a koalice mohli vrhnout do veřejného prostoru.

Do puzzle dokonale zapadl i rozkaz ohledně ministra zdravotnictví. Prezident potřebuje distribuovat Sputnik V. Zřejmě tím Moskvě za něco platí. Babišovi se to hodí též, k zakrytí jeho průšvihů s vakcinací a testováním. A státní komerční banka by mohla zaúvěrovat nějakou narychlo zřízenou firmu pro distribuci ruského „zázraku“. A ČT po ovládnutí novými lidmi kolem toho může udělat takovou hezkou kampaň.

Tři rozkazy. Tři přání prezidenta Zemana. Tři ochotně splněné úkoly premiéra Babiše. Tři radosti pro Moskvu. A tři veliké průšvihy pro Česko. Rozkaz zněl jasně, vy hyeny – demokracie nesmí přežít! Vše v jednom balíčku. Takže nezbývá jen doufat, že Policie ČR a státní zástupce tento balíček jako celek uchopí, prohlédnou a začnou konat. A následně pak i soud. Je to zřejmě jediná cesta, jak toto napravit. Nyní totiž můžeme jen investigovat a poukazovat, zatím ještě psát a publikovat a doufat v budoucí nápravu.

Psáno pro Fórum24

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Lubos
Lubos
3 let před

Pane Rothe, rad vás vidim😊

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Vítám Jakuba mezi členy Blogosféry. Na svůj FB post jsem napsal cosi o tom, že kde jsou hyeny, je blízko zdechlina. U ní mne překvapuje nejen jako lékaře, jak dlouho se dá žít z negativní energie.

Tomáš Flaška
3 let před

Ten bonmot začnu používat pravidelně. Sedí obrazně i fyzicky.

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

Na tohle mi pomáhá pustit si imitátora Jablonského. Jak ten dovede ztvárnit současného premiéra a prezidenta, to je jedna velká taškařice… zrovna včera jsem si pustila hned několik videí, protože youtube ještě máme, a Jablonský se i v jednom rozhovoru zmínil, jak kdosi do televize přišel a pořady tam už nemá… čili komoušské praktiky nenápadně zatrhnout, co se nám nehodí do krámu, tu stále jsou. A naštěstí i naše hbitá pera. A voličské právo.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial