V politice platí presumpce viny. Aspoň v civilizovaných zemích.

Dva politici německé vládní CDU/CSU oznámili rezignaci poté, co se objevilo podezření, že vydělali na prodeji respirátorů.

Nicolas Löbel čelí kritice, že jeho firma vydělal přepočteno asi 6,5 milionu korun za vyjednání kontraktu na respirátory pro jeho spolkovou zemi od dvou soukromých firem. „Přijímám plnou zodpovědnost za své činy a vyvozuji z toho politické důsledky,uvedl poslanec a omluvil se. Před ním rezignoval bavorský poslanec za CSU Georg Nüsslein, který čelí obvinění za přijetí úplatku ve výši asi 15 milionů korun za konzultace též v oblasti respirátorů. Obvinění vyšetřuje policie, poslanec vinu odmítá, ale ze svého postu odstoupí a na podzim již kandidovat nebude.

Připomeňme si vyšetřování policií a prokuraturou našeho čestného pana premiéra v kauze Čapí hnízdo, kde se jedná asi o 50 milionů. Nebo jeho korunové dluhopisy za asi 1 miliardu korun, na jejichž pořízení nikdy nedoložil zdroje. Nebo případ fiktivní reklamy na premiérově Čapím hnízdě v hodnotě asi 250 milionů, na který shodou okolností také upozornila německá prokuratura.

A co na to náš pan premiér? „Já vám jenom chci říct, že nikdy neodstoupím. Nikdy. Nech si to všichni zapamatují. Nikdy.

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Matějovský
Matějovský
3 let před
Němci o nás mluví jako o Knödel Republic, a vždycky tak nějak s usměvem pokrčí rameny. Kdo ví co to asi znamená.
Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Matějovský

Lachenden Hyenen, to bylo za války, teď jsme za blbce, když máme v čele vlády primitiva s dikcí IV. cenové skupiny a myšlenkovým potenciálem Richarda z pražské ZOO.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Bláhoví Němci…..neví, jak se dělá ta správná politika.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial