Prozření Ivana Pilného

Novinky.cz uvedly rozhovor s bývalým ministrem financí ČR za Hnutí ANO, panem Ivanem Pilným. Je to další z řady, kteří pochopili svůj historický omyl a z hnutí  odešli. Coming out pana Pilného je však velmi, velmi otevřený. Celý rozhovor zde

Pan Ivan Pilný je zralý muž, který má za sebou poměrně oslnivou kariéru. Po revoluci působil jako ředitel české pobočky Microsoftu, Poté pracoval v několika dalších vysokých pozicích, aby v roce 2013 kandidoval za hnutí ANO jako nestraník, o rok později do hnutí ANO vstoupil  a setrval v něm  7 let. Mimo jiné vykonával funkci ministra financí ČR po dobu 7 měsíců.

Nyní sděluje v otevřeném rozhovoru některé své postřehy, týkající se jeho již bývalého šéfa. Tak se třeba dozvídáme, že panu Babišovi nejde o tuto zem a její občany, ale jen o to, jak vyhrát příští volby. Pro jistotu se dozvídáme, že byl pan Pilný buď naivní, nebo že se pan Babiš změnil. Jsem si jist, že formát pana Pilného musel velmi dobře vědět, s kým má tu čest a ke komu vstupuje do služeb. V roce 2014 ti, kteří se jen trochu zajímali o politiku, už dávno seznali, kdo je pan Andrej Babiš, jaké má způsoby jednání a co je jeho cílem.

Tak se také dozvídáme neuvěřitelné novinky, že Andrej Babiš naslouchá jen loajálním lidem, do češtiny přeloženo kývačům bez vlastního názoru a přizdisráčům, kteří tuší, že se mohou náhle při dodržení zcela konkrétních „pravidel“ katapultovat do míst, kam by se jinak nedostali. Že jako premiér v současné krizi naprosto selhal, není schopen vést tuto zem a že se řídí názorem davu, kterému cosi předhodí a pokud se lidé ozvou, tak to změní.

Poslední, co stojí za zmínku, je názor pana Pilného, že z hnutí ANO odešla „jeho krevní skupina“, opět do češtiny přeloženo, aspoň trochu schopní a slušní a ten zbytek se nyní snaží jen udržet si parlamentní korýtka.

Je třeba panu Pilnému pogratulovat a to bez vší ironie. Je čestné přiznat si chybu. Zbývají však otázky, jak dlouho pan Pilný věděl o povahových rysech pana Babiše, proč v roce 2017 kývl na židli ministra financí, který byl před ním obsazen jeho šéfem a které sloužilo panu Babišovi ke zjišťování majetku jiných podnikatelů s tendencí „převzetí“ úspěšných podniků a naopak likvidaci těch, kteří se tomuto diktátu nehodlali podřídit. Možná se stačilo zeptat některých  postižených, jak k jejich likvidaci za vedení „našich, co na ně klekli“ došlo. Proč se svým současným názorem nevystoupil už v roce 2017 a tím třeba jen částečně ovlivnil parlamentní volební výsledek (naopak ještě v roce 2018 úspěšně kandidoval za hnutí ANO v komunálních volbách). Pokud mu byl nablízku v oněch letech, musel již přinejmenším tušit (a muž jeho inteligence a kvalit vědět), co je pan Andrej Babiš zač.

Nebo je to jinak a potápějící se loď začínají opouštět trochu chytřejší jedinci?

 

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
3 let před

Těžko se mi věří, že by tak inteligentnímu člověku, za jakého Ivana Pilného pokládám, neprohlédl Babišovy metody a cíle dokonce ani ve druhé polovině tohoto desetiletí, tedy po svém letitém angažmá za ANO ve vysoké politice.
Kdyby mi stálo za to o něm psát, určitě bych tedy nepsal o prozření, , ale i s největší měrou ohledů nanejvýš o distancování od ANO.A důvody tohoto kroku? – Radši o nich nehloubám.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial