Horký brambor s nouzovým stavem

Komunisti si dupli a řekli ne. A je po nouzovém stavu. Měli jsme ho třetinu roku a pár dnů navíc. A co nám přinesl? Zmar, bídu a nezvládnutou epidemii.

Takže je v pořádku, že se zkusí něco jiného. Sice ještě nikdo neřekl co, ale každá změna je aspoň nějakým světlem naděje. Pořád lepší než nekonečné prodlužování nouzového stavu a čekání na zázrak.

Premiér, který se pasuje do ředitele všeho, jaksi ještě nepochopil, že to nebude v Parlamentu pořád tak, jak on pískne. Na to většinu svých poddaných poslanců nemá a snad mít nebude. Vzpomeňme si, jak se pasoval do ředitele očkování, jak v září zatrhl ministrovi zdravotnictví roušky, jak pak hledal nového ministra jako králíka v klobouku…prostě jak vše řídí ale jen do propasti. I včera si myslel, že když pohrozí, tak nouzový stav zůstane. Jeho apel o tom, že ostatní budou mít na svědomí všechny mrtvé, je po jeho výkonech za poslední rok … teď nevím jestli veselý, nebo spíše cynický. Budu upřímný – už by měl táhnout do propadliště dějin.

Veselé ale je i na opozici, jak se k prodloužení nouzového stavu postavila. Asi sami všichni usoudili, že by bylo potřeba ho nadále mít, ale nějak se k tomu nechtěli veřejně hlásit. A premiér místo aby přistoupil aspoň na nějaké požadavky opozice a zajistil si tak rozumný kompromis, se opět mylně domníval, že to protlačí silou.

ODS asi usoudila, že by ten nouzový stav potřeba byl, ale nechtěla si nechat černého Petra v ruce. Tak přišla se šalamounským řešením, že pro to zvedne ruku, když jí zvednou všichni. A do toho hodil vidle Tomio Okamura a jeho SPD. Tváří se teď sice zásadově, ale ten černý Petr zbyl jemu. Už to vypadalo, že ostatní by aspoň těch 14 dnů ještě překousli.

A co si přeji teď? Přeji si, aby se počet nakažených snižoval. Malé obchody otevřou a snad budou rozumní a pustí tam vždy pár lidí a s podmínkou respirátoru. Vlekaři snad zajistí netvoření těsných front a na dvoukotvu pustí jen rodinné příslušníky. Prostřední sedadla na lanovkách ba snad také mohla zůstat volná. A hospody? Snad také budou mít rozum a umožní posez ob stůl a nejlépe i s testem. Pokud to pomůže a stane se tak i bez nouzového stavu, tak to bude jen další důkaz toho, jak je ta vláda na nic. A snad i už konečně poslední hřebíček do její rakve.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Zásadní je, že máme nouzový stav od října a jsme na tom hodně špatně. Takže nejspíše nefunguje. Naprosto s Tebou souhlasím, že je třeba změny. Ale tu už by neměl dělat ten šašek, který je řízen šňůrkou loutkovodiče Prchala.

Matějovský
Matějovský
3 let před

Babiš má z chlapa fakt jen varlata a to kdoví jestli, jinak je to hysterická fňukna a kňoural. To je dvojka s prezidentem, to by jeden blil. Jenže ty pověstné koule nemá ani opozice Jurečka nic, Fiala to samé. Tady se dali vyhrát volby, stačilo aby jeden jedinej přišel s nějakým řešením, ale schovávali se jeden za druhého. a jedinej smysluplnej projev k věci pronese nakonec komunistická mlátička Ondráček ( nenávidím ho, nenávidím všechno co představuje, ale skutečně ta řeč nebyla špatná). A z toho mi bylo normálně smutno, vztekle smutno.
Mirku Kalousku, prosím, VRAŤ SE!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial