Prezident Zeman vrací tvrdý úder

Lánské impérium udeřilo s plnou rozhodností a maximální silou. Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský neobdrží slibovaný Masarykův řád. Zrušením volebního zákona v době předvolební kampaně prý poškodil Českou republiku.

Panu prezidentovi by snad bylo radno připomenout, že pro to zrušení hlasovalo 11 soudců z 15. A že Ústavní soud naštěstí tedy nefunguje tak, že rozhoduje podle pokynů svého předsedy, jak by si to náš moudrý pan prezident přál. Nehodnoťme teď zda ten zákon udělal to, či ono. Podívejme se na sled událostí.

Po třech letech bádání došel Ústavní soud k nějakému závěru a zjevně unikly informace k jakému. K takovému, který poškozoval prezidentova věrného spojence Andreje Babiše. Prezident Zeman se snažil vyhlášení nálezu zarazit tím, že svévolně vyhlásil říjnový termín voleb. Vyhlásil ho naprosto bezprecedentně 8 měsíců dopředu a oficiálně tím zahájil předvolební kampaň. Především ale poškodil menší strany, které na tak dlouhou předvolební kampaň nemají, na rozdíl od agrobarona, peníze.

Ústavní soud se nezalekl a nález vyhlásil. Bylo to jako by prezidentovi někdo rozkopal bábovičky na písku. A tak odvetný úder na sebe nenechal dlouho čekat a náš pomstychtivý stařík z Lán sdělil, že slíbené vyznamenání Pavlu Rychetskému neudělí. Jako zdůvodnění je vyhlášení nálezu v době předvolební kampaně (účelově vyhlášené prezidentem) a tím pádem poškození České republiky. Sic! Ta zpráva na Pavla Rychetského jistě zapůsobila jako rána palicí. Do rána z toho určitě nespal. Spíše se dle mě ale zaradoval, že to vyznamenání z rukou tohoto monstra v Lánech nebude muset přebírat.

Škoda že náš pan prezident není více zásadový. Připomenu slíbené vyznamenání pro dřívějšího ministra zdravotnictví Romana Prymulu. Svou schůzkou na Vyšehradě a flagrantním porušením všech vlastních předpisů udělal proti České republice určitě strašně moc, protože v době epidemie lidé přestali nařízením věřit. Bohužel poněkud zapadá, že na té schůzce na Vyšehradě nešlo ani tak o naše zdraví, jak zúčastnění tvrdí, ale spíše o to, jakým způsobem rozdělit procenta ze zisku z budoucího plošného testování. Tuto myšlenku ostatně rozvíjel pan Prymula i po svém odchodu z ministerstva. Tváře budoucí kampaně, známí herci, se nestačili divit, že nepodporují dobrou věc, ale něčí business. Dříve skončil jako ředitel hradecké nemocnice poté, co inkasoval desítky milionů korun od společnosti své dcery. Jeho experimenty s čínskou medicínou pak budily v odborných kruzích spíše pousmání.

Ale státní vyznamenání pro tohoto člověka náš spravedlivý pan prezident nezrušil.

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před

Taky bych od toho člověka nechtěl podat ani ruku . 😀
Následná očista by mi zabrala hodně času .

Adéla Vodvářková
Admin
3 let před

„Lánské impérium udeřilo s plnou rozhodností a maximální silou“ 😀 😀 Super

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Mne by zajímal sociologický průzkum, jestli jeho voliči jsou s výsledkem jeho mandátu spokojeni. Protože toto už je chování nemocného jedince, který se škvaří ve své žluči.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

To umění odejít ve správný čas je asi to, co bych si nejvíce přál. Jsou kolegové v oboru, kteří nevědí, že jejich čas je už pryč a svým způsobem mohou i škodit. Taky budu rád, až mi to mojí opravdu blízcí řeknou s tím, že to myslí dobře a já je snad budu mít sílu poslechnout.
U pana Zemana je to vše již dávno za čarou, on už neměl kandidovat ani poprvé, protože založit svůj raison d´etre na pomstě je špatné a nakonec to odnese on sám. Bude sám, protože ti paraziti okolo něj ihned odejdou jinam. Blbej konec života.

Bohumil Michal
Bohumil Michal
3 let před

Sluší se přidat jeden bonmot: „Stáří přichází často ruku v ruce s životní moudrostí. Někdy však přijde samo.“

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial