Naše demokracie ale za tou Ruskou stále zaostává

Prezident Biden zatelefonoval prezidentovi Putinovi (nebo to bylo opačně, ale to je fuk) a dohodli se o tom, že bude prodloužena platnost smlouvy Start o omezení atomových zbraní.

Svět určitě zajásá. Ostatně obě velmoci taky, protože ušetří za vývoj a údržbu svých jaderných arzenálů. Ten telefonát se uskutečnil v úterý večer a pak se začaly dít věci.

Předpokládám klasické demokratické procedury v ruském parlamentu. Takže nějaký sekretář vyhotovil zápis o telefonátu, který prezident Putin podepsal. Následně se sešli odborníci aby dohodu o prodloužení smlouvy dali na papír v paragrafovém znění. Poté kancelář prezidenta předložila toto paragrafové znění společně se smlouvou Start k projednání do Dumy (ruský parlament). Samozřejmě mezitím byli o paragrafovém znění vyrozuměni Američané, kteří s takovouto přesnou definicí vyjádřili souhlas. Tak to vše bylo předáno k vyjádření příslušnému výboru Dumy. Jeho členové si vše přečetli, případně si vyžádali odborná stanoviska svých poradců, a poté ve výboru vše projednali.

Výbor hlasoval a usnesl se, že je to v pořádku a smlouva bude předložena plénu Dumy. To se také stalo. Všichni poslanci měli dost času se seznámit se smlouvou i se stanoviskem výboru. Duma zcela náhodou zasedala a tak bylo možno přistoupit k hlasování o smlouvě. Prodloužení bylo velkou většinou schváleno.

Ve středu večer. Tedy asi 24 hodin po telefonátu obou státníků.

Je neuvěřitelné, jak rychle a efektivně pracují ruští zákonodárci.

Nebo je to spíše klasický příklad toho jak vládne diktátor? Já řekl, že je to v pořádku a vy (Duma) jste tu od toho abyste to jen posvětili. Tak totiž celá ta parodie na demokracii zvenku vypadá.

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
3 let před

Jo!!! ;o]

Hana
Hana
3 let před

Dnes si nechci na Blogosféře zase připomínat temné stránky světa. Tak si raději řeknu – je to tam určitě o něco lepší a svobodnější než dřív. Snad jsou alespoň na cestě k demokratickému prostředí. A když se nezastaví, tak třeba, jednou…

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Ty jeden hnidopichu…vždyť je to demokratická země, kam jezdí naše hlava státu a jeho satrapové podávat hlášení. Sem tam sice někdo vypadne z okna, někoho jen tak odstřelí, ale jinak je to země, kde zítra již znamená včera…

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Ledaže by to ovšem byla země, kde dneska znamená v prdeli…
;o)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial