Tatíček zachránce náš upřímný pan premiér

Také sledujete tu komedii s kvótami na potraviny v našem parlamentu? Zlotřilí poslanci ANO odhlasují povinné kvóty na české potraviny v prodejnách s plochou nad 400 m2, což povede nejen ke zdražení, ale především ke zvýšení zisku holdingu Agrofert, který (ne)vlastní premiér Babiš. Ten následně vystoupí jako zachránce národa a sdělí nám, že je to nesmysl a že doufá, že to Senát neschválí.

Premiér to prostě zkouší a když vidí, že něco narazí, tak se od toho okamžitě distancuje. Tuto taktiku použil již několikrát. Směšné je, že doufá, že to vrátí Senát zpět. Ten Senát o kterém prohlásil že je zbytečný, nepotřebný a drahý. A to již vzývá Senát na pomoc ne poprvé.

Hnutí ANO se tváří jako standardní demokratická strana. Měla by tedy mít i standardní voličské mechanismy při obsazování svých funkcí a nominaci svých zástupců na různé kandidátky. Dokážete si představit, že by si nějaká demokratická strana do svého čela zvolila někoho, kdo dost často nesouhlasí s názorem celého poslaneckého klubu, potažmo s názorem většiny členské základny? V hnutí ANO je toto ale nejen možné, dokonce v praxi předváděné. Celé to tak dostává rozměr pěkné komedie o demokratičnosti uvnitř tohoto hnutí a jeho (ne)ovládání jedním předsedou. Spíše je to ale jen o tom, že to hnutí opravdu funguje jako firma, jak nám náš pravdomluvný pan premiér vždy sliboval, kde prostě velí a rozhoduje jen jeden majitel.

Jenom na úrovni toho státu mu to nějak nefunguje. Protože zlotřilá opozice, krajské samosprávy, druhá komora parlamentu, ale především občané, kteří se nechovají jak si on přeje, mu to vše kazí. A on je z toho chudák poněkud nervozní, což se vždy projeví, když je náhodou donucen mluvit spatra. Takže vlastně i ti novináři, kteří se ho na něco ptají, jsou vlastně škůdci té jeho demokracie.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Matějovský
Matějovský
3 let před

tímhle návrhem jsme myslím velmi podpořili cestovní ruch v okolních zemích, jen je třeba se připravit, nejdříve zakoupit termobednu, až budeme kupovat mražená kuřata či drůbež, domů nářezový stroj, až budeme jezdit pro salámy, a přepravní bedny, až budeme jezdit pro ovoce a zeleninu. Kostelecké uzeniny budou všude…

Hana
Hana
3 let před

To co schválili by bylo k pláči, ale tentokrát jsem se nad detailním seznamem i zasmála. Třeba takové položky jako lanýže a víno, ty jednoho dost pobaví. Věřím, že tento nesmysl nakonec nebude platit. Je to možná?nějaký předvolební tah. Jak vyšel si odpovězme sami. Ale – smysluplně vyřešit problémy našich chovatelů dobytka, pěstitelů ovoce či zeleniny by to asi skutečně chtělo. Jejich kolegové v Evropě, třeba ve Francii, žijí na měkkých polštářích štědrých dotací více než pohodlně. Zase ne tak dávno jsme tam bydleli na jednom statku uprostřed obrovských a nádherných luk. Majitelé se odstěhovali do nedalekého města a žili… Číst vice »

Bohumil Michal
Bohumil Michal
3 let před
Reply to  Hana

Hlava XXII. (Majorův otec): Jeho specialitou byla vojtěška, na jejímž nepěstování velmi vydělával. Vláda mu velice dobře platila za každý metrák vojtěšky, který nevypěstoval. Čím víc vojtěšky nesklidil, tím víc peněz od vlády dostal, a každý halíř, který si takto nevydělal, vynakládal na nákup dalších pozemků, aby mohl množství nesklizené vojtěšky stále zvyšovat.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Patří k chmurným stránkám našeho národa, že se pořád najdou ti, kteří jej budou velebit a obhajovat a to přes všechno, co tenhle morální nýmand provedl a nejspíše ještě provede.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial