Stará pravda platí do dnes. Někdo je si prostě rovnější.

Divíte se taky některým opatřením vlády? Připadají Vám nelogická? Ono ale stačí trochu zagooglit a vysvětlení se dá najít. Ale slabší povahy ať radši dál nečtou.

Zavřeny jsou mimo jiné hypermarkety. Na stránkách Hornbachu se dočtete: Zahradní centra otevřena. Jinak vše ostatní zavřeno. Totéž se dozvíte např. Na stránkách OBI. Vládní výjimka z 23.12.2020 povoluje kromě prodeje základních životních potřeb, několika nezbytných služeb i: p) prodejen zahrádkářských potřeb včetně osiva a sadby.

Chápete to? V lednu jsou nejnezbytnější zahrádkářské potřeby. V tom Hypermarketu si nesmíte koupit domácí elektrický spotřebič, ani náhradní žárovku, nesmíte si tam koupit těsnění na baterii v koupelně, ba dokonce ani náhradní vložku do zámku, ale můžete volně vstoupit do Zahradního centra.

Ťuklo mě to do hlavy když jsem v rádiu zaslechl bombastickou reklamu firmy Mountfield, že má výprodeje a že na základě vládní výjimky jsou všechny jejich prodejny plně otevřeny. Jak prosím? Sekačky se mohou v lednu prodávat? Tedy asi spíše vyprodávat podle reklamy. Můžete volně nakupovat motorové pily, bazény (v lednu) i zahradní nábytek (asi se domnívají že letos opravdu vůbec nezasněží). Inzerují i oblečení a doplňky, vysokotlaké čističe a zahradní grily.

A teď pojďme na pana Googla.

Dle registru právnických osob je místopředsedou představenstva firmy Mountfield je pan Ing. Miroslav Schön.

A znovu Google a např. Toto: …..Šéf úspěšného týmu z druhé příčky extraligy Miroslav Schön byl klíčovou postavou pro vznik inzerátů, které jedním dechem varují před migranty a zároveň Zemanovým protikandidátem Jiřím Drahošem. Právě Schönova společnost Euro – Agency byla zadavatelem inzerátu a celkově za reklamy v tisku zaplatila více než 1,8 milionu korun…..Týdeník Respekt navíc upozornil i na obchodní vazby mezi Schönem a Hradem. V hlídači smluv, kde se shromažďují veřejné zakázky, dohledal, že jiná z Schönových společností, Agrofinance, dostala v roce 2017 od Lesní správy Lány zakázku za 210 tisíc korun…..Schön se navíc podle Respektu s prezidentem osobně zná. Setkal se s ním loni při Zemanově výjezdu do Královéhradeckého kraje na společném obědě v jedné z tamních restaurací. …Společnost Mountfield a.s., kde je Schön místopředsedou představenstva, koupila na konci roku 2016 čínská společnost Eurasia Development Group Limited…. .

A už Vám asi svítá o čem pan premiér s panem prezidentem tak často při obědech dikutují. A dochází Vám smysl vládních výjimek.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
3 let před

Děkuji za téma. Bylo to hodně smutné čtení. A tak si hned představuji, proč pan ministr zdravotnictví tak bojuje o jednotný přístup ke “ frontě” žadatelů o vakcínu. Pokud se do ní postavíme, a protože cesty protekcí naší zahradou nevedou, máme termín v nedohlednu.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Tak nějak nevím, jak to nazvat. Nabízí se spousta slov, ale i přes absenci filtru na tomto blogu se zdráhám správného označení.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial