Vláda odborníků – co to je?

Velmi rádo používané téma, které zní tak moc pěkně a volič se na to prostě chytí. Asi podobně jako řídit stát jako firmu. A přitom oboje je totální nesmysl.

Začněme u současného ministra zdravotnictví Blatného. Není tajemstvím, že to byla premiérova asi třetí (čtvrtá, pátá?) volba. Prostě se hledal odborník a to i přesto, že podepsal petici proti trestně stíhanému premiérovi. Oba dva to omlouvají, že jde nyní o věc a politické hrátky musí jít stranou. Jinými slovy je tedy pan ministr zdravotnictví ve svém oboru odborník na slovo vzatý. Jenže vláda hlasuje jako celek. A jak se tedy pan odborný ministr zdravotnictví postaví k otázce nových obrněnců? Nebo k jaké sazbě daně z příjmu se přikloní? A co třeba otázka rybářských lístků a jejich délka platnosti? Jak bude hlasovat?

Přesvědčení zastánci ANO vám vysvětlí, že se přeci může při hlasování na vládě zdržet. Ano, to je pravda. A teď si vezměme že máme onu vzývanou vládu odborníků a všichni se při hlasování na vládě budou zdržovat, protože je to tématika, které nerozumí. Oni jsou přeci odborníci jen ve svém oboru. Pak ale samozřejmě vláda nemusí hlasovat ani zasedat vůbec, rozhodnutí bude vždy v kompetenci příslušného ministra. Ani premiér by do toho neměl kafrat, protože přeci není odborník na všechno.

Tady je tedy názorně ukázáno, že vláda odborníků je prostě nesmysl. Ministr je výsostně politická funkce, který má mít svůj sbor odborníků ve svém štábu, ne jejich radu a doporučení má dát a vahou své osobnosti, politické přesvědčivosti a schopností argumentace má při hlasování ve vládě prosadit to, co mu jeho odborníci poradí.

A kdo by si tohoto měl být vědom? V první řadě premiér a netahat ministry jako králíky z klobouku. Dále by na jejich stanoviska měl víc dát, nebát se že za pár týdnů jsou volby a pak se divit. A s ním celá zem.

www.ateo.cz

A pokud tedy premiér trvá na svém že chce stát řídit jako firmu, což taky dělá, jak vidíme v jeho chaosu kdy sestřelil nařízení předchozího ministra zdravotnictví Vojtěcha a ukázalo se že pravdu měl Vojtěch a nikoliv premiér, tak mu jeho snění nechme. Ale volič by si měl uvědomit, že když udělá tento pán chybu ve své firmě, tak zkrachuje ta firma. Když jí ale udělá jako premiér této země, tak to odneseme všichni. Ti mrtví nemocní na koronavirus už ale neřeknou ani ň.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Mne stále děsí jeden fakt, že i ti skalní příznivci prostě musí vidět, že Andrej Babiš je obyčejný chaotik, primitiv s čichem na peníze, který prostě premiérem nikdy být neměl. On nemá špetku empatie, ani vůdcovského charismatu. Jediné, co umí, je vyčmuchat peníze a vzít si je…..a ta parta okolo něj jsou jen kývači, nebo v případě ministra Blatného bloudi, kteří mu skočili na špek.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial